Η πρώτη απόδραση με "βραχιολάκι"...


Προσέξτε την φυσικότητα με την οποία περιγράφουν τις νέες καταστάσεις που θέλουν να συνηθίσουμε. Τα χρυσοπληρωμένα "βραχιολάκια" για καταδικασμένους ποινικούς στέλνουν σήμα ΜΟΝΟ στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία που τα παρέχει στο Ελληνικό Δημόσιο και άρα αυτοί οι ιδιώτες θα αποφασίζουν ΑΝ θα ενημερωθεί το κράτος για κάποια απόδραση. 

Με την πρώτη καταγεγραμμένη απόδραση... Δεν κινητοποιήθηκε η αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη αλλά ΜΟΝΟ η ιδιωτική εταιρία Security. 
Αυτή που φορούσε το βραχιολάκι είχε συμμετοχή στο κύκλωμα που πουλούσε ρεύμα και που εισέπραξε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι και τα εξαφάνισε σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι υπόδικοι είχαν κάθε λόγο να φύγουν από την Ελλάδα για πάντα και να απολαύσουν τα κλεμμένα σε εξωτικούς προορισμούς. Κι όμως... επειδή οι υπόδικοι είχαν βοήθεια από μέσα ...είτε αφέθηκαν ελεύθεροι... είτε το έσκασαν όπως γράφει και το "Πρώτο Θέμα".


Η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ’ οίκον περιορισμό
Η πρώτη απόδραση κρατουμένου που βρισκόταν υπό επιτήρηση με ειδικό βραχιολάκι σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Πρόκειται για μια 43χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή σε μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης και κατάχρησης σε βάρους του Δημοσίου, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα χρήματος, η οποία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επιτήρηση με βραχιολάκι.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, χθες στις 18:58 το απόγευμα, η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ’ οίκον περιορισμό.
Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρίας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η εταιρεία που έχει αναλάβει τα βραχιολάκια για τη χρήση κ.λπ. («τεχνολογικός πάροχος» όπως λέγεται) αντιλήφθηκε άμεσα την παραβίαση του «βραχιολιού» και ενημέρωσε άμεσα για το γεγονός τη Διεύθυνση Ασφάλειας (Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων), την Άμεση Δράση, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών και την Τριμελή Επιτροπή Εποπτείας του υπουργείου Δικαιοσύνης για το έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης, δίνοντας παράλληλα τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του βραχιολιού πριν κοπεί.
Όπως είναι γνωστό το «βραχιολάκι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο επιτηρούμενος φορώντας το είναι συνδεδεμένος 24ωρες με ειδική συσκευή «γεω-εντοπισμού» (GPS). Το βραχιολάκι μπορεί να κοπεί ακόμα και με ψαλίδι, αφού δεν χρησιμοποιείται όπως οι χειροπέδες. Με τη χρήση του παρακολουθείται ο επιτηρούμενος και επιβεβαιώνεται το αν τηρεί τις υποχρεώσεις του που του έχουν τεθεί (κατ' οίκον περιορισμός, κ.λπ.).
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση και αφαίρεση του βραχιολιού σε κάθε επιτηρούμενο και την άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση διαπιστωμένης παράβασης ή δυσλειτουργίας. Δηλαδή ο ρόλος της είναι καθαρά επιτηρητικός και σε καμία περίπτωση δεν επεκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη επιτηρουμένου.

Για το κόστος της μπίζνας με τα βραχιολάκια διαβάστε ΕΔΩ 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes