Εκλογική νίκη Λεπέν: Ό,τι "λάμπει", δεν είναι χρυσός...


Αντιγράφουμε από την συστηματική εφημερίδα "Καθημερινή". Το απόσπασμα που παραθέτουμε και οι δικές μας εκτιμήσεις, συγκλίνουν, αν και προέρχονται από διαμετρικά αντίθετη οπτική γωνία από εκείνες της εφημερίδας, ότι η Λεπέν είναι ένα ακόμη "προκεχωρημένο", συστημικό ανάχωμα για την αποτροπή ριζοσπαστικοποιήσεως των Γάλλων.

Του ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Για να αποφύγουμε τα πραγματικά "άκρα", θα πρέπει να δημιουργήσουμε εικονικά "άκρα"... Και καταλήγοντας, ας θυμηθούμε την ρήση του Στρατηγού Ντεγκρέλ: "Προσοχή στην Ακροδεξιά. Είναι χειρότερη από την ακροαριστερά. Είναι ένας εχθρός που έχει το προσωπείο του φίλου. Ένας αμείλικτος διώκτης ενάντια σε όσα πιστεύουμε...".


Έπεται απόσπασμα από δημοσίευμα της "Καθημερινής":
"...Στην προσπάθειά της να διευρύνει περαιτέρω την εκλογική βάση του Εθνικού Μετώπου, πέρα από το 18% που απέσπασε στις περυσινές προεδρικές εκλογές, η Μαρίν Λεπέν εμφανίζει ένα περισσότερο δημοκρατικό προσωπείο, αποστασιοποιείται από ακραίες ρατσιστικές θέσεις και καταφεύγει συστηματικά στην κοινωνική δημαγωγία, με ιδεολογικά δάνεια ακόμη και από τη μαρξιστική Αριστερά.
Επιδιώκοντας να γίνει αποδεκτή από τις γαλλικές ελίτ ως ισότιμος πολιτικός παίκτης, η Μαρίν Λεπέν διαφοροποιήθηκε από τον αντισημιτισμό του πατέρα της, ο οποίος είχε δηλώσει κάποτε ότι οι θάλαμοι αερίων αντιπροσωπεύουν «μια υποσημείωση της Ιστορίας». Αντίθετα, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε πρόσφατα, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ηγέτη της ολλανδικής Ακροδεξιάς, Χερτ Βίλντερς: «Δεν έχω τίποτα εναντίον του κράτους του Ισραήλ».
Ο νέος ρατσισμός της Μαρίν Λεπέν έχει όχι φυλετικό, αλλά πολιτικό περιεχόμενο και στρέφεται εναντίον όχι των Εβραίων, αλλά των μουσουλμάνων μεταναστών. Από την πλευρά του, ο Βίλντερς, με το κόμμα του οποίου το Εθνικό Μέτωπο σχημάτισε ενιαίο μπλοκ ενόψει των ευρωεκλογών, χαρακτηρίζει δημοσίως τους μουσουλμάνους «γουρούνια» και χρηματοδοτείται από το Middle East Forum, φιλοϊσραηλινό ίδρυμα που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ".

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes