Με σκύλους επιτίθενται στα Σκόπια στους λαθροεισβολείς...


Την ώρα που οι χώρες του Βίζενγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) αυστηροποιούν τη στάση τους και καλούν σε κλείσιμο των ελληνικών συνόρων με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, στην Ειδομένη διαδραματίζονται σκηνές από ένα μέλλον που δεν θα θέλαμε να δούμε να πραγματοποιείται.

"Μετανάστες" εγκλωβισμένοι στην ελληνική μεθόριο, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν παράνομα στο έδαφος της γείτονος, επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, φέροντας σοβαρά τραύματα από δαγκωματιές σκύλων. «Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων τις τελευταίες μέρες», ανέφερε στην Καθημερινή γιατρός-μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη μεθοριακή διάβαση της Ειδομένης.
Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι αυτοί είναι Αφροασιάτες "μετανάστες" που φτάνουν στη μεθόριο με τη βοήθεια κυκλωμάτων, ανοίγουν με ειδικά ψαλίδια τις νύχτες τρύπες στον φράχτη και περνούν στην ΠΓΔΜ. Η συνοριοφυλακή και ο στρατός των Σκοπίων, με τη συνδρομή αστυνομικών από Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα λυκόσκυλα για την καταδίωξή τους στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα πολλοί εξ όσων αποστέλλονται πίσω στην Ελλάδα να φέρουν εμφανή τραύματα από δαγκωματιές των τετράποδων φρουρών.
Παράλληλα, τα Σκόπια κατασκευάζουν και δεύτερο αγκαθωτό τείχος, κατά μήκος του πρώτου και σε απόσταση πέντε μέτρων, ώστε οι αστυνομικές και στρατιωτικές περίπολοι να εγκλωβίζουν τους «εισβολείς» στον ενδιάμεσο χώρο.
Πηγή: epikaira

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes