Επτά στους Δέκα πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που τους καταλόγισε η Εφορία. Αυτή και μόνο η φράση που αφορά την οικονομική καταστροφή εκατομμυρίων Ελλήνων ...θα έπρεπε ήδη να αποτελεί το κατηγορητήριο σε Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους όλους όσους κυβέρνησαν τα τελευταία 7 χρόνια.
Αλλά όταν οι μαφιόζοι νομοθετούν για τον εαυτό τους και για τους τοκογλύφους ...προφανώς δεν θα υπάρχει καμία διαδικασία και κανένας δικαστής με τέτοια δυνατότητα.
Ο μόνος λόγος που καθιστά έναν πολίτη ανίκανο να πληρώσει τους φόρους του ...είναι ότι οι φόροι ΔΕΝ ήταν ανάλογοι της φοροδοτικής του ικανότητας ...άρα παράνομοι, αντισυνταγματικοί και καταχρηστικοί.
Φόροι που υπολογίζονται επάνω σε θεωρητικό κι όχι σε πραγματικό εισόδημα, δαπάνες που σκόπιμα δεν αναγνωρίζει το κράτος προκειμένου να τις φορολογήσει ως εισόδημα και στη δήλωση του πολίτη και στη δήλωση της επιχείρησης που ο πολίτης πλήρωσε για προϊόντα ή υπηρεσίες.
Διπλοφορολογήσεις και αντισυνταγματική φορολογία απαξιωμένων ακινήτων απλά και μόνο επειδή υπάρχουν και που όχι μόνο δεν αποδίδουν εισόδημα αλλά παράγουν κι έξοδα συντήρησης, τα οποία όμως η εφορία δεν τα αφαιρεί από το φορολογητέο εισόδημα. Παράλληλα με την τεράστια ανεργία και τη μαζική εξαγωγή δισεκατομμυρίων προς ξένες τράπεζες και OffShore, η αγορά έχει στεγνώσει από μετρητά κι όλα αυτά μαζί ...εννοείται έχουν ως αποτέλεσμα την φτωχοποίηση και άρα την αδυναμία πληρωμής από τους πολίτες.
Με τέτοια παπατζίδικα κόλπα, που δεν καταγγέλουν ούτε οι δικαστικοί, ούτε οι εφοριακοί, ούτε οι οικονομολόγοι, οι κλόουν της Βουλής προσπαθούν να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους με τα λεφτά των φτωχών ...την ίδια στιγμή που όσοι πλουτίζουν από αυτή την χώρα δεν δίνουν ούτε ευρώ σε φόρους.
Ακολουθεί σχετικό άρθρο από "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ":
Eπτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, όπως αναφέρουν τα ευρήματα νέας ποσοτικής έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών δημοσιοποιεί σήμερα την δεύτερη για το 2016 ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματά της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας (Κε.ΜΕ.) του ΕΒΕΑ.
Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2016.
Δίνοντας την έρευνα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολίασε: «Και από την τελευταία έρευνα του επιμελητηρίου διαφάνηκε ότι το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια βυθίζει την οικονομία στην ύφεση. Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. Για μια ακόμη φορά επιμένουμε στην ανάγκη προώθησης και υλοποίησης αναπτυξιακών μέτρων που θα δώσουν μια νέα πνοή στην αγορά».
Αναλυτικότερα, στο ερώτημα που τέθηκε σχετικά με την αξιολόγηση των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά, το 89% των συμμετεχόντων θεωρεί πως οι αποφάσεις που έχουν παρθεί θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Μόλις το 6% των συμμετεχόντων δείχνει να εμπιστεύεται τις πρόσφατες αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη, ενώ το 5% δεν εξέφρασε κάποια άποψη για το θέμα αυτό.
Επιπλέον, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση διαφαίνεται και από το δεύτερο ερώτημα της έρευνας. Το 78% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι σε θέσει να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων αυτών. Ολοκληρώνοντας, το 15% δεν συμμετείχε, σημειώνοντας αρκετά υψηλό ποσοστό αποχής.
Το τρίτο ερώτημα επικαιρότητας, αναφέρεται στις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, όπου το 69% όσων συμμετείχαν θεωρεί πως δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις για το 2016. Το ποσοστό αυτό είναι 10% μεγαλύτερο από ότι ήταν σε αντίστοιχο ερώτημα που τέθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Επιπλέον, το 21% θεωρεί πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις του -το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 10% από την έρευνα του Φεβρουαρίου του 2014-, ενώ το 10% δεν παρείχε κάποια εκτίμηση.
Στο πρώτο από τα δυο πάγια ερωτήματα που παραδοσιακά θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε βαρόμετρο, το οποίο αναφέρεται στον δείκτη αισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, το 78% των πολιτών διατηρεί απαισιόδοξη στάση με μόλις 2% βελτίωση από το προηγούμενο ποσοστό του Φεβρουαρίου, το 14% των συμμετεχόντων είναι αισιόδοξοι και το 8% επέλεξε να μην απαντήσει.
Στο δεύτερο από τα δυο αυτά ερωτήματα, το οποίο αναφέρεται στον προσωπικό δείκτη αισιοδοξίας, το 76% των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, με μόλις 3% βελτίωση από τη προηγούμενη έρευνα, ενώ το 16% των συμμετεχόντων διατηρούν θετική στάση και το 8% δεν διατύπωσε κάποια άποψη.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου
Δημοσίευση σχολίου