«Τυχαίοι κι αυθόρμητοι» διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους της Πολωνίας


«Αυθόρμητοι» πολίτες διαδήλωσαν εναντίον της Πολωνικής Κυβέρνησης που ετοιμάζει μεταρρυθμίσεις που ΔΕΝ άρεσαν στους Ευρωπαίους Μαφιόζους. Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Τόσο «τυχαίοι κι αυθόρμητοι»...

Οι επικυρίαρχοι βρίσκουν πάντα αρκετούς ηλίθιους πολίτες ώστε να τους παρασύρουν και να τους χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης, καθώς για τη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων με σκοπό να βάλουν στον «σωστό» δρόμο όσους Πολιτικούς ξεχνούν ποιοι είναι τα πραγματικά αφεντικά. 
Ποιος από εμάς θα μπορούσε να πείσει και να κατεβάσει στον δρόμο έστω δέκα ανθρώπους να κάνουν μία ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών;

Διαβάζουμε στο "Capital.gr":



Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρσοβία και σε άλλες πόλεις της Πολωνίας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας και κατά της συντηρητικής κυβέρνησης.
Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, 50.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, 10.000 σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά "Ελευθερία! Ισότητα! Δημοκρατία!" υπενθυμίζοντας τις πρώτες εν μέρει ελεύθερες εκλογές που διενεργήθηκαν στην χώρα πριν από 27 χρόνια—την 4η Ιουνίου του 1989 και κατήγγειλαν τον αυταρχισμό που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες.
Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Πολωνίας, ενώ επικεφαλής της πορείας ήταν οι πρώην πρόεδροι της χώρας Μπρονίσλαβ Κομορόφσκι και Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι.
Τις διαδηλώσεις οργάνωσε η Επιτροπή για την Προάσπιση της Δημοκρατίας (KOD), ένα κίνημα που αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη το οποίο κυβερνά την χώρα από τον Νοέμβριο.
Μεταξύ των αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων- ορισμένες εκ των οποίων έχει επικρίνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται η ενίσχυση του ελέγχου των μμε και η μείωση των εξουσιών του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes