«Ψυχολογικά Πορτρέτα» των μουσουλμάνων όπως στο Ισραήλ ζητά ο Trump

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 19 Ιουλίου - RIA Novosti, Dmitri Zlatarev. Tη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους μουσουλμάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες πρότεινε  την Κυριακή ο Donald Trump, ο οποίος είναι ο πραγματικός υποψήφιος για πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

«Νομίζω ότι σε όλη τη χώρα θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς ν' αρχίσουμε να κάνουμε ψυχολογικά πορτρέτα», είπε σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στο CBS, χρησιμοποιώντας τον όρο προφίλ (profiling) που περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ομάδες των ανθρώπων που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την κοινωνία.
Σύμφωνα με τον Trump, «άλλες χώρες το κάνουν με επιτυχία». Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε στο Ισραήλ. «Μισώ την ιδέα του προφίλ, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την κοινή λογική και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε», - είπε ο Trump. Τόνισε επίσης ότι «το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι πραγματικό πρόβλημα».
Προηγουμένως, ο Trump είχε ζητήσει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ, των μουσουλμάνων, κάτι που έχει προκαλέσει κύμα επικρίσεων.

Πηγή: tokoutsavaki/ria.ru

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes