Η "ανάπτυξη" μέσω Μνημονίων έφαγε τον πρόεδρο της Jetoil, Κυριάκο Μαμιδάκη

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ


Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής βρέθηκε ο Κυριάκος Μαμιδάκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Jetoil. Ο Κ. Μαμιδάκης έφερε τραύμα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι, που κατείχε νόμιμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον 84χρονο εντόπισε το μεσημέρι ο γαμπρός του.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Jetoil είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου στις 9 Ιουνίου.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης


Άνθρωπος χαμηλών τόνων, που απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, ο Κυριάκος Μαμιδάκης υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος επιχειρηματίας και η «ψυχή» της JETOIL. Γιος του Αλέξανδρου και της Ειρήνης Μαμιδάκη, ο Κ. Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη του νομού Χανίων Κρήτης το 1932.
Το 1951 αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή και στη συνέχεια παρακολούθησε δια αλληλογραφίας κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. 
To 1952 άρχισε να εργάζεται στην Εμπορία Πετρελαιοειδών στο πλευρό του θείου του Γ.Ι. Μαμιδάκη. Έχοντας πλέον 16ετή εμπειρία στο χώρο, ιδρύει τον Νοέμβριο του 1968 τη JETOIL μαζί με τους αδελφούς του Γιώργο και Νίκο. 
Επί σειρά ετών υπήρξε ο Πρόεδρος των εταιριών του Ομίλου Αφων Μαμιδάκη –ενός ομίλου που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με ποικίλες δραστηριότητες τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στη διεθνή. 
Ο Κυριάκος Μαμιδάκης διατέλεσε παράλληλα Πρόεδρος και άλλων εταιριών του Ομίλου, όπως η ΕΡΜΗΣ ΑΕ (τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ (εταιρία παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου και κρασιού). 
Υπήρξε μέλος του ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών στην Ελλάδα), το οποίου είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος.
Παράλληλα ήταν μέλος του ΣΕΒ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μέλος του ΔΣ του Ελληνο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου αλλά και άλλων οργανισμών.

Πηγή: ethnos.gr/ethnos.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes