Τα ελληνικά ΜΜΕ υπερασπίζονται τον «πατερούλη» Soros


H efsyn-Μοσάντ ...δεν θα μπορούσε να μην υπερασπιστεί τον πατερούλη Soros ...ο οποίος μπορεί να είναι κερδοσκόπος... αλλά δεν είναι κι «ακροδεξιός» όπως ο Όρμπαν. 

O Soros βλέπετε είναι προστάτης της «ελευθερίας» και των αριστερών... κι όλα τα κάνει από «αγάπη» για την ανθρωπότητα ...κι όχι γιατί έτσι σπρώχνει τις χώρες να υποδουλωθούν χωρίς αντίδραση στην αυτοκρατορία των τοκογλύφων.

Το δημοσίευμα της "EFSYN", που σφύζει από αγανάκτηση και κόπτεται για την «ελευθερία στην εκπαίδευση», αλλά και για την «ελευθερία της σκέψης» στην Ουγγαρία και ΟΧΙ στην Ελλάδα σας το παραθέτουμε παρακάτω:

Πάνω από 70.000 Ούγγροι και ξένοι φοιτητές, καθηγητές και πολίτες, διαδήλωσαν χθες στη Βουδαπέστη, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει ένα νομοσχέδιο, που αποτελεί επίθεση κατά της ελευθερίας στην εκπαίδευση και θα μπορούσε να αναγκάσει ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας να κλείσει.
Το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (CEU), ιδρύθηκε το 1991 από τον μεγιστάνα και κερδοσκόπο Σόρος, με τον οποίο ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, έχει ανοίξει κόντρα και θέλει να τον εκδιώξει από τη χώρα.
Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Δούναβη και γέμισαν την πλατεία έξω από το Κοινοβούλιο, το οποίο «προασπίστηκε» πλήθος αστυνομικών.
Η χθεσινή ειρηνική αντικυβερνητική πορεία ήταν μία από τις μεγαλύτερες εναντίον του Όρμπαν. Ακούστηκαν μεταξύ άλλων συνθήματα όπως: «Ελεύθερη χώρα, ελεύθερο πανεπιστήμιο», «Εδώ είναι το τέλος, Βίκτορ» και «Τι θέλουμε να κάνουμε Άντερ; Βέτο!» 
Με το τελευταίο σύνθημα οι διαδηλωτές κάλεσαν τον πρόεδρο της Ουγγαρίας, Γιάνος Άντερ, να απορρίψει το σχέδιο νόμοι ασκώντας βέτο, αναφερόμενοι και στη συνταγματική αναθεώρηση. 

«Η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει όσους δεν δεν σκέφτονται το ίδιο με αυτή, όσους σκέφτονται ελεύθερα, όσους μπορεί να είναι φιλελεύθεροι ή μπορεί να είναι αριστεροί,» δήλωσε στο Reuters ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld στη Γερμανία.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes