Η ύπαρξη της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με αριθμό 67650/2013, που φαινομενικά αναγνώριζε την ύπαρξη των 600 δισ, αποτελούσε για τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, τη «σημαία» του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος στο μεταξύ είχε συστήσει την «Ελλήνων Συνέλευση» πείθοντας χιλιάδες πολίτες ότι με τα ομόλογα αυτά μπορούν οι ίδιοι αλλά και το κράτος να σβήσουν ιδιωτικό και δημόσιο χρέος.
Σήμερα στη Καθημερινή, διαβάζουμε πως «αναιρέθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που είχε δεχθεί ότι ο φυγόδικος Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, εξαπατώντας χιλιάδες πολίτες. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή ελέγχθηκε δικαστικά και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες οδηγήθηκε σε απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών κατά Σώρρα και στενών του συνεργατών.
Πηγή: kathimerini.gr |
Ειδικότερα η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού. Ακόμη, δεν αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.»
Ήδη από το περασμένο Μάρτιο, είχαμε γράψει πως η επίμαχη απόφαση, είχε ουσιαστικά βασιστεί μόνο στις μαρτυρίες των Gregory Pappas και Αντώνιου Διαμαντόπουλου (Antony Diamond).
Οι Gregory Pappas και Antony Diamond βεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους για τη γνησιότητα των ομολόγων που έχει στη κατοχή του ο Αρτέμης Σώρρας. Τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν όμως, είναι πλαστά και το δικαστήριο αρκέστηκε στο λόγο των μαρτύρων για την (υποτιθέμενη) γνησιότητά τους. Με βάση λοιπόν αυτές τις μαρτυρίες και τίποτα άλλο, η Πλημμελειοδίκης αποφάσισε πως τα $600 δις είναι υπαρκτά.
Ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης Gregory Pappas κατέθεσε πως η εταιρία του έδρασε ως θεματοφύλακας των 6 ομολόγων των $600 δις. Τα στοιχεία που παρουσίασε ωστόσο, είναι πλαστά. Για παράδειγμα, τα χρεόγραφα είναι πλαστά και για να μην εμφανιστούν σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για εξόφληση με τα ανάλογα αποτελέσματα, η λύση είναι να κατατεθούν σε ένα «ιδιωτικό καταθετήριο» και το τελευταίο να εκδώσει αποδείξεις κατάθεσης. Μπορεί το χρεόγραφο να είναι πλαστό, όμως η τυπική απόδειξη κατάθεσης είναι γνήσια, αν και μηδενικής αξίας.
Επιπλέον, από την έρευνα του Ελευθέριου Ρήνου, διαβάζουμε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που αναφέρθηκαν στο δικαστήριο είναι ανύπαρκτοι. Χαρακτηριστικά, η Τράπεζα της Ελλάδος, στο εσωτερικό της έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 117 και ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2012 μιλάει για απάτη. Εν ολίγοις, τα στοιχεία που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο, είναι πλαστά.
Ο δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης (Antony Diamond), επικαλέστηκε ενόρκως στο δικαστήριο την εταιρία Red Panther Limited, που εκείνη την εποχή (2013) δεν υφίστατο (είχε κλείσει το 2011). Η Red Panther LTD, με έδρα το Hertfordshire (και όχι το Λονδίνο) στην Αγγλία, έκλεισε το 2011. ενώ το Μάρτιο του 2015, ξανά ιδρύθηκε με έδρα στη Σκωτία. Αξιοσημείωτο είναι πως το κεφάλαιο της εταιρίας είναι μόλις μια στερλίνα. Την εποχή που το δικαστήριο απεφάνθη πως τα $600 δις υπάρχουν (2013), η αλλοδαπή εταιρία Red Panther Limited δεν υπήρχε, κάτι που θα έπρεπε και μπορούσε πανεύκολα να ελεγχθεί πριν καν οριστεί δικάσιμος.
Πρέπει να αναφερθεί επίσης πως πίσω από την (κλειστή πλέον) Red Panther LTD, βρισκόταν ο James Salmon, ο οποίος ήταν αυτός που μεταβίβασε τις συναλλαγματικές του Stephen Louis Wozny στον Αρτέμη Σώρρα. Ο Stephen Louis Wozny είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει το όνομά του trademark (εμπορικό σήμα) και έτσι να χρεώσει μονομερώς το αμερικανικό δημόσιο με $3 τρις. Αργότερα έσπασε αυτό το ποσό σε πλαστά ομόλογα (ΙΒΟΕ) και το πουλούσε σε τρίτους.
Με αυτή την απόφαση, ο Άρειος Πάγος τράβηξε οριστικά το χαλί κάτω από τα πόδια του Αρτέμη Σώρρα, ακυρώνοντας τη δικαστική απόφαση που κράδαινε ως σημαία ο φυγόδικος κατηγορούμενος, εξαπατώντας χιλιάδες συμπολίτες μας.
Παρακάτω ολόκληρη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με αριθμό 67650/2013 που αναγνώριζε την ύπαρξη των 600 δις:
Απ.-Δικαστηρίου-28-6-2013-600ΔΙΣ by aznews.site on Scribd
Ακολουθεί το άρθρο της Καθημερινής:
Αναιρέθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που είχε δεχθεί ότι ο φυγόδικος Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, εξαπατώντας χιλιάδες πολίτες. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή ελέγχθηκε δικαστικά και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες οδηγήθηκε σε απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών κατά Σώρρα και στενών του συνεργατών.
Ο Αρτέμης Σώρρας παρά την άσκηση σε βάρος του ποινικών διώξεων μέχρι σήμερα διαφεύγει τη σύλληψη. Η απόφαση που αναιρέθηκε είχε αποτελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα "σημαία" της προπαγάνδας Σώρρα που στο μεταξύ είχε ιδρύσει και πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις" προσδίδοντας στην κίνηση του και πολιτικά χαρακτηριστικά. Μετά την αναίρεση της αποφάσεως αυτής από τον Άρειο Πάγο δεν μπορεί ούτε και τυπικά να γίνεται επίκληση της καθώς αναίρεση σημαίνει πως η απόφαση αυτή εξαφανίζεται και είναι σαν να μην εκδόθηκε ποτέ.
Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της επίμαχης απόφασης για τον Σώρρα που είχε γίνει από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου. Με την απόφαση της Ολομέλειας, που φέρει αριθμό 2 του 2017, κρίθηκε ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έτους 2013, είχε μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία είχε εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.
Ειδικότερα η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού. Ακόμη, δεν αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.
Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν, ότι ενώ δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%. Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.
Πηγή: aznews.site
Δημοσίευση σχολίου