Μετεωρολόγοι έλυσαν το «μυστήριο» του Τριγώνου των Βερμούδων...

Πόσοι παμπόνηροι πλούτισαν ...παραμυθιάζοντας τον κοσμάκη για τα «μυστήριο» του Τριγώνου των Βερμούδων ...με πρωτεργάτη τον περιούσιο Charles Berlitz; 


Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Γης, το Τρίγωνο των Βερμούδων, ίσως βρήκε επιτελούς εξήγηση. Η περιοχή-μύθος που βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του Ατλαντικού ανάμεσα στις  Βερμούδες, το Μαϊάμι και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, έχει γίνει η αίτια πολλών μυστηριωδών εξαφανίσεων πλοίων και αεροπλάνων.

Ιστορίες μυστηρίου όπως αυτή της Πτήσης 19, όπου 5 αντιτορπιλικά εξαφανίστηκαν το 1945 δημιουργώντας έτσι πολλες θεωριες συνομωσίας. Ένα διασωστικό αεροπλάνο, το οποίο έσπευσε προς ανεύρεση, χάθηκε και αυτό.

Άλλη μια ιστορία που ενισχύει το μυστήριο, είναι αυτή του USS Cyclops, στο οποίο χάθηκαν οι περισσότερες ζωές σε μη πολεμικό πλοίο του Αμερικάνικου ναυτικού. Το 1918, το πλοίο χάθηκε, έχοντας πλήρωμα 309 ανθρώπων. Ακόμα και πρόσφατα, το 2015, το El Faro, ένα μεταφορικό πλοίο, εξαφανίστηκε και μαζί με αυτό τα 33 άτομα που βρίσκονταν εντός.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, 75 αεροπλάνα και εκατοντάδες πλοία έχουν χαθεί μυστηριωδώς στις Βερμούδες. Οι αίτιες που έχουν ακουστεί όλα αυτά τα χρονιά, αφορούν τον κόσμο του παραφυσικού, ενώ άλλοι πιο μετριοπαθείς μιλούν για ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παρεμβαίνουν και δημιουργούν προβλήματα, για κακοκαιρία, για το ορμητικό ρεύμα του κόλπου και για τεράστιες υποθαλάσσιες συγκεντρώσεις μεθανίου.

Μια νέα θεωρία, ακούστηκε από μετεωρολόγους, η οποία αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν ασυνήθιστα εξαγωνικά σύννεφα, τα οποία δημιουργούν πάνω από 170 mph «βομβών» γεμάτων αέρα. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί ανεπανορθωτες βλάβες, βουλιάζει πλοία και καταρρίπτει αεροπλάνα.

Μελετώντας εικόνες από δορυφόρους της NASA, οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα πως αυτά τα σύννεφα καλύπτουν μέχρι και τα 55 μιλιά κατα μηκος. Τα κύματα μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 45 πόδια. Τα σύννεφα αυτά έχουν ευθείες άκρες, κάτι πολύ σπάνιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι συμπέραναν πως ότι βρεθεί  μέσα σε αυτό το φυσικό φαινόμενο δεν μπορεί να γλιτώσει από το μένος του.

Μια νέα, λοιπόν, πολύ πιο λογική θεωρία φαίνεται πως εξηγεί όλες αυτές τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις των τελευταίων 100 χρόνων στο τρίγωνο των Βερμούδων.
Πηγή: sofokleousin.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes