Οι ΗΠΑ ενισχύουν τους Κούρδους με 550 εκατ. δολάρια για να αντισταθούν στους Τούρκους


Ο αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», Φαχρεττίν Αλτούν πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία για μια μελλοντική αντιπαράθεση με την Τουρκία.


«Το Πεντάγωνο σκοπεύει να δαπανήσει 550 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ‘δυνάμεων ασφαλείας συνόρων’ στη Συρία», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

«Αυτό το έτος οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν 500 εκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό για τις ανάγκες του Πενταγώνου. Την επόμενη χρονικά το ποσό αυτό θα αυξηθεί σε 550 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα δαπανηθούν για την κατάρτιση και τον εξοπλισμό των δυνάμεων αυτοάμυνας του Κουρδικού λαού στη Συρία.

300 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για την ‘εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τους’ και 250 εκατομμύρια για τις ‘ανάγκες ασφαλείας των συνόρων’. Έτσι ποιος πιστεύει ότι θα γίνει στόχος αυτών των εκπαιδευομένων και πλήρως οπλισμένων τρομοκρατών; Όχι οι ανύπαρκτοι μαχητές του ISIS, τότε το Ιράν; Όχι! Ο στόχος τους είναι η Τουρκία», έγραψε ο Αλτούν.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το πρόβλημα δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που δεν καταλαβαίνουν και δεν ενδιαφέρονται για τη στάση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα, αλλά ότι η Ουάσιγκτον ενεργεί με αντίθετο τρόπο, σε αντίθεση με τη θέση της Άγκυρας.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που μπορεί να καθορίσει τις προτεραιότητές της στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να συζητήσουν με την Τουρκία, ποια είναι απειλή και ποια δεν είναι», έγραψε.



Στοιχεία από riafan.ru / sabah.com.tr

, AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes