O David Cameron μιλά στους Ισραηλινούς για τους Εβραίους προγόνους του (Βίντεο)

Σε μία ομιλία του στο Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας είπε ότι ο προ-προ πάππους του ήταν Εβραίος από τη Γερμανία



Αν και περσινό το άρθρο, ωστόσο πιστεύουμε ότι αξίζει να το διαβάσετε, μια που τέτοια άρθρα δεν μεταφράζονται εύκολα στην ελληνική γλώσσα, ούτε εμφανίζονται στα "αδέσμευτα" "ελληνικά" ΜΜΕ...

Ο David Cameron είπε ότι έχει Εβραίους προγόνους. Σε μία ομιλία του στο Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας είπε ότι ο προ-προ πάππους του ήταν Εβραίος από τη Γερμανία. Ο σύνδεσμος αυτός δίνει στον Cameron «κάποια αίσθηση σύνδεσης» στον ισραηλινό λαό, είπε, όταν εξηύρε  το «ασυνήθιστο ταξίδι» και την ιστορία της δίωξής τους. Στην δήλωσή του δεσμεύθηκε να σταθεί πλάτη με πλάτη με την «ευάλωτη» κατάσταση ενάντια στην τρομοκρατία, και είπε στα εβραϊκά την φράση «Είμαστε μαζί σας».
«Η εβραϊκή καταγωγή μου είναι σχετικά περιορισμένη, αλλά εγώ αισθάνομαι ωστόσο κάποια αίσθηση σύνδεσης. Από το λεξικό του προ – προ πάππου μου Emile Levita, έναν Εβραίο που ήρθε από την Γερμανία στη Βρετανία πριν από 150 χρόνια ως την ιστορία του προπάτορά μου Elijah Levita ο οποίος έγραψε αυτό που θεωρείται σήμερα το πρώτο γίντις μυθιστόρημα», είπε.
Σε σχόλια που πιθανότατα να τύχουν θερμής υποδοχής από την εβραϊκή κοινότητα στη Βρετανία, ο κ. Cameron είπε ότι θα υπερασπιστεί τις εβραϊκές πολιτιστικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων την Shechita, την kosher σφαγή ζώων.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία απαγόρευσε την είσοδο σε ιεροκήρυκες του μίσους και αντισημίτες, συμπεριλαμβανομένου και του Dieudonne M’bala M’bala, τον Γάλλο «κωμικό» που είναι γνωστός για τον "quanelle" χαιρετισμό, του οποίου οι «αποτρόπαιες δηλώσεις αντισημιτισμού δεν έχουν θέση σε μια ανεκτική και χωρίς περιορισμούς Βρετανία».  Η χειρονομία αυτή αντιγράφηκε από τον Nicolas Anelka τον ποδοσφαιριστή του West Bromwich, επιφέροντας την οργή της εβραϊκής κοινότητας.
Ο κ. Cameron είπε ότι αρχικά είχε μπερδευτεί από το πολιτικό σύστημα του Ισραήλ, το οποίο παράγει πολλές κυβερνήσεις συνασπισμού, πριν ασχοληθεί με τον Εβραϊσμό. «Είχα έρθει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θυμάμαι είχα μπερδευτεί αρκετά καθώς καθόμουν και άκουγα Ισραηλινούς πολιτικούς να μου λένε τα πάντα για τις προκλήσεις της πολιτικής ενός συνασπισμού. Μου έλεγαν για την οικοδόμηση της συμπολίτευσης, πως  κρατιέται ενωμένη, πώς να εξισορροπείς τις απαιτήσεις των διαφόρων μερών, την τακτοποίηση των διαφορών και εγώ απλά δεν καταλάβαινα αυτό το παράξενο σύστημα διακυβέρνησης. Αλλά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια σαν πρωθυπουργός της δικής μου συγκυβέρνησης το μόνο που μπορώ να πω είναι ‘ach-shav ani mevin’ – μία φράση που σημαίνει ‘Τώρα το έπιασα’».
Ο κ. Cameron ελπίζει ότι η επίσκεψη θα τονώσει το εμπόριο μεταξύ της Βρετανίας και του Ισραήλ, και δήλωσε ότι η ισραηλινή τεχνολογία χρησιμοποιείται από τον στρατό στο Αφγανιστάν και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Συνοδεύεται στην διήμερο ταξίδι του στο Ισραήλ από μια αντιπροσωπεία της Επιτροπής του Ολοκαυτώματος, μεταξύ των οποίων επιζώντες και της πρώην εκφωνήτριας ειδήσεων Natasha Kaplinsky, η οποία προσπαθεί να καθιερώσει ένα μόνιμο μνημείο για την γενοκτονία στη Βρετανία. Αργότερα μέσα στο χρόνο θα επισκεφτεί το Auschwitz. «Σαν πατέρας, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή μου το περασμένο έτος στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο με τα παιδιά μου όπου για πρώτη φορά προσπάθησα να εξηγήσω σ’ αυτά, ακριβώς τι είχε συμβεί. Θέλω κάθε παιδί στη Βρετανία να μάθει για το Ολοκαύτωμα και να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να μάχεσαι την διάκριση και την προκατάληψη στον κόσμο μας», είπε.
Ο κ. Cameron είπε ότι άλλαξε τον νόμο της καθολικής δικαιοδοσίας προκειμένου να εμποδίσει τις προσπάθειες σύλληψης ισραηλινών πολιτικών στην Βρετανία. Δήλωσε ότι: «Η χώρα μου είναι ανοικτή για εσάς και είστε ευπρόσδεκτοι να την επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή».


Πηγή: telegraph.co.uk


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τα περιεχόμενα του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes