"Οι μετανάστες είναι ψυχασθενείς και αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας"

Κάποιος τελικά αποφάσισε να μιλήσει για αυτό το αίσχος. Εύγε στην πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές


Βασικά οι περισσότεροι ηγέτες των τριτοκοσμικών κρατών δεν λένε τίποτα για τις εκροές των πολιτών τους στις χώρες της Δύσης μιας και τους βολεύει.

Τους βολεύει λόγω των συναλλαγματικών εισροών προς τη χώρα τους από αυτούς που μετανάστευσαν για εργασία στη Δύση και στέλνουν διαρκώς εμβάσματα στις χώρες προέλευσης.
Έτσι ενισχύονται τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας και οπότε και η δυνατότητα της να κάνει εισαγωγές και επενδύσεις σε υποδομές. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αφήνουν όλους αυτούς τους "λάτρες της πρωινής ηλιοθεραπείας στην Ομόνοια... που αμέσως μετά εξαφανίζονται", να εξέλθουν από τις χώρες τους.
Οι δυτικοί κοινώς ενισχύουν τις οικονομίες των τριτοκοσμικών κρατών δια των εμβασμάτων "οικονομικών μεταναστών" που πολιτογραφούνται και εργάζονται. Αν φανταστεί κανείς ότι το μέσο μεροκάματο στο Πακιστάν είναι 3$ μπορεί να καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε.

Διαβάζουμε λοιπόν στο "NEWSIT":

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα επιτέθηκε με δριμύτητα σήμερα στους μετανάστες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια στη χώρα τους και πολλοί από αυτούς πνίγονται στη θάλασσα, χαρακτηρίζοντάς τους "ψυχασθενείς" και κατηγορώντας τους ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας. 
"Υπάρχουν αρκετές δουλειές για αυτούς κι όμως φεύγουν από τη χώρα κατ' αυτόν τον καταστροφικό τρόπο", είπε η Σεΐχ Χασίνα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sangbad Sangstha. Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις που κάνει η πρωθυπουργός για τη μεταναστευτική κρίση στη Νοτιοανατολική Ασία.
Αφού χαρακτήρισε τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί μεσοπέλαγα "ψυχικά άρρωστους" επειδή έφυγαν από τη χώρα αναζητώντας δουλειά, είπε ότι στο Μπανγκλαντές "η ζωή τους θα ήταν καλύτερη".
"Αμαυρώνουν την εικόνα του Μπανγκλαντές σε διεθνές επίπεδο", πρόσθεσε.
Η πρωθυπουργός ζήτησε από τις αρχές να σταματήσουν τη φυγή των μεταναστών και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των διακινητών ανθρώπων. "Εκτός από τους διακινητές, θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που φεύγουν παράνομα από τη χώρα", συνέχισε.
"Θα πρέπει να διεξάγουμε εκστρατείες (...) ώστε οι μετανάστες να μην δίνουν χρήματα στους διακινητές για να φεύγουν παράνομα στο εξωτερικό, πέφτουν έτσι σε παγίδα", είπε επίσης η Χασίνα σε ομιλία της σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, χιλιάδες μετανάστες από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές βρίσκονται σε κίνδυνο στον Κόλπο της Βεγγάλης, παγιδευμένοι μεσοπέλαγα ενώ πλησιάζει η εποχή των μουσώνων. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes