ΒΟΜΒΑ! Στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα δουλεμπόρων


Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τις σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ με κυκλώματα δουλεμπόρων. Τι συνέβη με τον κ. Πανούση.

«Σκοτεινούς διαδρόμους» συνεννόησης και αμοιβαίου κέρδους έχουν δουλέμποροι με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που βρίσκονται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου.
Στέλεχος του Λιμενικού είχε στενές σχέσεις και «προστάτευε» Ελληνες δουλεμπόρους και λαθρεμπόρους, με τη διαρκή υποστήριξη ηγετικών στελεχών - ακόμη και σήμερα - του Λιμενικού, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Βήμα.
Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από το Λιμενικό εμφανίστηκε ως καπετάνιος μικρού ιστιοφόρου που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, εμπλέκεται σε δουλεμπόριο. Και αυτή είναι μια μόνο από τις περιπτώσεις που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας.
Οι διώξεις βρίσκονται προ των πυλών καθώς τα στοιχεία «δένουν» για τα καλά τουλάχιστον πέντε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, με κατηγορίες περί δωροληψίας, πλαστογραφίας και κατάχρησης εξουσίας. Από τις συνομιλίες μελών του κυκλώματος, ένστολων και ιδιωτών, εμφανίζεται η «προστασία» τους από αξιωματικό ψηλά στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..


Η έρευνα ξεκίνησε το 2012
Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε το 2012 από πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, με αναφορές στις σχέσεις πρακτόρων της και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με δουλέμπορους για την παράνομη έκδοση πιστοποιητικών νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών.
Η έρευνα συνεχίστηκε το 2013-2014, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε επιβεβαιώσει σε μεγάλο βαθμό τις ύποπτες συναλλαγές.
Το τρίτο μέρος της έρευνας ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και το πόρισμά της στάλθηκε στην κα. Ράϊκου.
Στο πόρισμα εμπεριέχονται και φάκελοι αλλοδαπών που είχαν χειρισθεί οι ύποπτοι αξιωματικοί, στους οποίους εντοπίζεται πλήθος παρατυπιών και εξαφάνιση αναφορών που αποτελούσαν αποδείξεις των έκνομων ενεργειών τους. Πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που πέρασαν από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας και στο ερώτημα πως χειρίστηκαν τον αξιωματικό που υπηρετούσε στο τμήμα απελάσεων και θεωρείται ο «επιχειρησιακός βραχίονας», το «κομάντο» του κυκλώματος, απάντησαν πως δέχθηκαν «άνωθεν παρεμβάσεις» για την... προστασία του «χοντρού», όπως αποκαλούσαν τον ελεγχόμενο αξιωματικό, στις συνομιλίες τους, τα μέλη του κυκλώματος.
Σε εξέλιξη φαίνεται να βρίσκεται άλλη έρευνα για τα τροφεία των κρατούμενων παράτυπων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα αλλά και των πτήσεων τσάρτερ επαναπροώθησης λαθρομεταναστών, χωρίς να αποκλείεται η αύξηση  του αριθμού των εμπλεκομένων στην υπόθεση.


Ηθελαν να κάνουν κουμάντο και στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ
«Ποιόν θα πάμε στο Αλλοδαπών; Μη φέρουμε κανέναν έξυπνο να πάμε τον ‘βλάκα’ τον...» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στον ιδιώτη, στο πλαίσιο διεργασιών «συντήρησης» και ασφάλειας των ενεργειών του κυκλώματος, πριν από τις πρόσφατες κρίσεις και τοποθετήσεις αξιωματικών της αστυνομίας. Ο αξιωματικός που επικαλούνταν στην συνομιλία τους πράγματι τοποθετήθηκε στην υπηρεσία που μνημόνευαν.
Ο ιδιώτης με πρόσβαση στους «κομματικούς μηχανισμούς», φέρεται να έχει υποστηρίξει πως συνεργαζόταν με το Αλλοδαπών, προκειμένου να παίρνει αλλοδαπούς για... εργασία στην κατασκευαστική εταιρεία ή βιοτεχνία που διατηρούσε.

Πώς γίνεται η «νομιμοποίηση της πελατείας»
Αστυνομικές πηγές ωστόσο υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο γινόταν εν μέρει η «νομιμοποίηση της πελατείας» και αποτελούσε τη... γέφυρα για την φυγή τους σε χώρες της Ευρώπης.
Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ο 67χρονος είχε συλληφθεί και φυλακισθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 καθώς είχε 90 καταδικαστικές αποφάσεις που σχετίζονταν με ακάλυπτες επιταγές, απάτες, κλοπές αυτοκινήτων κ.τ.λ.
Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι είχε πέσει θύμα συνωνυμίας.
Στις αρχές του 2009 η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον έβαλε στο «στόχαστρό» της επειδή τον θεωρούσε ύποπτο για ενδεχόμενη συνεννόηση με αντιεξουσιαστές για την τροφοδοσία ένοπλων οργανώσεων με όπλα.

Δεν τους άρεσε ο Πανούσης
«Ο Πανούσης βάζει εμπόδια για να φάμε κάποιους από τους ‘αδιάφθορους’», φέρεται να λέει στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ιδιώτης σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών  και ελέγχεται για συμμετοχή σε κυκλώματα δουλεμπόρων.
Ο κ. Πανούσης φέρεται να έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και τις αναφορές στο πρόσωπό του από εμπλεκόμενους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ..
Πηγή: thetoc.gr/mati-gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes