Ιταλία: Μπαράζ συλλήψεων για διαφθορά με φόντο απελπισμένους μετανάστες

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ


Σαράντα τέσσερις πολιτικοί και επιχειρηματίες του δήμου και της περιφέρειας της Ρώμης συνελήφθησαν σήμερα με την κατηγορία της παράνομης εκμετάλλευσης των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, είχε στηθεί ένα σύστημα το οποίο βασιζόταν σε συνεχή χρηματισμό και αποσκοπούσε στην εξασφάλιση των εργολαβιών για την διαχείριση των χώρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι ανήκουν τόσο στην κεντροαριστερά όσο και στην κεντροδεξιά, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για διαφθορά, συμμετοχή σε οργάνωση μαφιόζικου τύπου, χρηματικό εκβιασμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Μια πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας με εντολή των εισαγγελέων για την ίδια υπόθεση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο . Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η «μαφία της Ρώμης» (όπως ονομάστηκε το εκτεταμένο αυτό δίκτυο παράνομων συμφερόντων) συνήθιζε να καταβάλλει τουλάχιστο 30.000 ευρώ σε προέδρους δημοτικών διαμερισμάτων για να εξασφαλίζει προσοδοφόρες εργολαβίες.
Παράλληλα ερευνώνται πολλές αναθέσεις έργων για να κατασκευασθούν πίστες ποδηλασίας από συνεταιρισμούς για τους οποίους υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανήκαν στο δίκτυο της «Mafia Capitale» (Μαφία της Πρωτεύουσας).
Πηγή: ethnos.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes