Έλληνας συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με 330.000 ευρώ μετρητά


Το ποσό των 332.000 ευρώ και των 2000 δολαρίων σε μετρητά, «φορούσε» ένας Έλληνας που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προερχόμενος από το Ντουμπάι. Ο επιβάτης εντοπίστηκε έπειτα από έλεγχο της Δίωξης Τελωνείων...

...το Σάββατο 4 Ιουλίου, στην αίθουσα αφίξεων επιβατών, «Extra Sengen», να έχει κρύψει επιμελώς τα χρήματα, μέσα στις τσέπες της βερμούδας που φορούσε εσωτερικά του παντελονιού του.
Ο επιβάτης προσπάθησε να εισάγει τα χρηματικά ποσά στην Ε.Ε. χωρίς να τα δηλώσει και η Δίωξη του Τελωνείου, εφαρμόζοντας το νόμο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ίσο με το 25% του ποσού και κοινοποίησε την υπόθεση για περαιτέρω έρευνα σχετικά με την προέλευση των χρημάτων.
Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν βρεθεί σε ανάλογες περιπτώσεις ελέγχου επίσης, πολύ μεγάλα ποσά, ενώ σύμφωνα με το νόμο το όριο που μπορεί να διακινήσει ένας επιβάτης δεν πρέπει να είναι άνω των 10 χιλιάδων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι αν και είναι περισσότερο συχνή η αναφορά παράνομης εξαγωγής κεφαλαίων στο εξωτερικών, εντούτοις, ανθεί και η παράνομη και αδήλωτη εισαγωγή μαύρων ποσών στη χώρα μας με στόχο να νομιμοποιηθούν σε αγοραπωλησίες.
Πηγή: directnews.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes