Δεύτερες εκλογές μέσα στο 2015


Κάποιοι παπαγάλοι του παλαιοκομματισμού άρχισαν το κελάϊδισμα για να αλλάξουν την πορεία της Δημοκρατίας για μία φορά ακόμα. Αυτό που δεν υπολογίζουν είναι η δύναμη του λαού… μία δύναμη η οποία ενισχύθηκε από τα χρόνια της οικονομικής και πολιτιστικής και πολιτικής σκλαβιάς.

Αυτό που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά είναι ότι ο σημερινός ψηφοφόρος δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που τα τελευταία χρόνια περιήγαγαν σαν καραγκιόζη στα σαλόνια της Ευρώπης του 4ου Ράιχ. Ο σημερινός ψηφοφόρος έχει και μυαλό και κρίση για να κάνει ορθές επιλογές.
Κι αν όχι όλοι οι ψηφοφόροι τουλάχιστον η μεγαλύτερη πλειοψηφία.
Σε αυτούς θέλω σήμερα να απευθυνθώ από το διαδικτυακό αυτό βήμα, μιας και είναι το μόνο που έχουμε στην διάθεσή μας, και να δώσω απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα που δέχομαι σχετικά με το «τι κάνουμε τώρα».
Θα ήταν ουτοπικό και άκρως ανόητο από μέρους μου να πω ότι θα πρέπει να δώσουμε την ψήφο μας εκεί ή εδώ ή πάρα πέρα. Δεν είναι αυτό που θα ήθελα να κάνω… και είναι μακριά από την ιδιοσυγκρασία μου και από τα πιστεύω μου.
Όμως θα ήθελα να δώσω κάποιες κατευθυντήριες γραμμές στις απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε εμείς οι εκλογείς, διότι πλέον θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στις εκλογές αυτές ΕΜΕΙΣ θα θέσουμε τις απαιτήσεις μας… και θα αφήσουμε τα κόμματα να δούμε αν έχουν την δύναμη να φτάσουν στο ύψος τους, στο ύψος των απαιτήσεών μας.
Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας είναι ότι πρέπει να αποκτήσουμε όλοι οι Έλληνες ένα όραμα… και με αυτό το όραμα να διεκδικήσουμε το μέγιστο των συμφερόντων μας.
Θα πρέπει να οραματιστούμε μία Ελλάδα ανεξάρτητη και ελεύθερη, θα πρέπει να οραματιστούμε μία Ελλάδα με οικονομική δύναμη που θα έρχεται μέσα από την παραγωγή έργου των ίδιων των πολιτών της και όχι από δάνειες δυνάμεις.
Θα πρέπει το όραμά μας να έχει μέσα του την εκπαίδευση, αυτή την εκπαίδευση την οποία μας στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια, μία εκπαίδευση η οποία θα μιλάει στα μικρά παιδιά με έναν παραστατικό τρόπο για τα ιδανικά, τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, μία εκπαίδευση η οποία να έχει σαν αιχμή του δόρατος τους νέους μας σε δύο βασικές γραμμές.
Μία γραμμή θα είναι αυτή της Ελληνικής παιδείας, και η δεύτερη γραμμή θα είναι αυτή της εκπαίδευσης…
Μέσα στις απαιτήσεις του οράματός μας θα πρέπει να είναι η Συνταγματική αλλαγή, διότι κάθε δομική αλλαγή που απαιτούμε να γίνει πρέπει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, μέσα στις αλλαγές τια οποίες θα απαιτούμαι είναι η αλλαγή του πολιτειακού… που σημαίνει ότι θα πρέπει να καθιερωθεί το σώμα της γερουσίας από κληρωτά μέλη προερχόμενα από τους Δήμους της χώρας με εξάμηνη θητεία.
Θα πρέπει να καθιερωθεί κυβέρνηση πέντε μόνο υπουργείων, θα πρέπει να γίνει αλλαγή της Δημόσιας διοίκησης από το μηδέν… δημιουργώντας έτσι ένα Δημόσιο σχήμα το οποίον θα είναι λειτουργικό ακόμα κι αν δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση στην εξουσία.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει αυξημένες εξουσίες για να ασκεί το δικαίωμα του veto στις αποφάσεις της κυβέρνησης που αντιβαίνουν στο σύνταγμα και στα συμφέροντα του λαού.
Ολόκληρο το κυβερνητικό σχήμα (γερουσία και κυβέρνηση) θα εποπτεύεται από το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο. Θα πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στον χώρο της δικαιοσύνης, να λειτουργεί με γνώμονα τον κανόνα του δικαίου προς άμεσο όφελος των πολιτών αλλά και την προστασία του Συντάγματος και της Δημοκρατίας άμεσα και με το πρώτο δείγμα παραβατικότητας να επεμβαίνει καταλυτικά… και αυτεπάγγελτα. 
Θα πρέπει το νέο Σύνταγμα να προβλέπει την απαλλαγή της Τράπεζας της Ελλάδος από όλα τα ειδικά και γενικά προνόμια με τα οποία λειτουργεί σαν εργαλείο οικονομικής και πολιτικής χειραγώγησης των Ελληνικών κυβερνήσεων.
Απαίτηση μας είναι η δημιουργία νέας Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία και θα αναλάβει την διαχείριση και τον έλεγχο όλων των τραπεζών που λειτουργούν μέσα στην Ελλάδα.
Αφού όλα αυτά θα έχουν γίνει και θα έχουν κατοχυρωθεί συνταγματικά η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα προβεί άμεσα στην έκδοση εθνικού νομίσματος το οποίον θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του Ελληνικού λαού και όχι προς όφελος των τραπεζών.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε όλα τα πιο πάνω όραμά μας και να απαιτήσουμε από τα παρόντα πολιτικά κόμματα να τα εφαρμόσουν… ή τουλάχιστον να δεσμευτούν ότι θα υλοποιήσουν τα άκρως απαραίτητα για την πρόοδο της χώρας…
ΌΧΙ πλέον τροφή από τον κομματικό σωλήνα, αλλά ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ πολιτικής αλλαγής… μην σκύβετε υποτακτικά στον παλαιοκομματισμό.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes