Η Ουγγαρία κατασκευάζει φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία (Βίντεο)


Ο αρχηγός του επιτελείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι η Ουγγαρία χρειάζεται περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα.


Η Ουγγαρία κατασκευάζει ένα τείχος συρματοπλέγματος στα νότια σύνορά της με τη Σερβία προκειμένου να απωθήσει τους μετανάστες. Η Ουγγαρία γειτνιάζει με την Ουκρανία και τη Σερβία και όντας μέλος της ζώνης Schengen την καθιστά εξαιρετικά ελκυστική για τα μεταναστευτικά ρεύματα.
Μόνο τη Δευτέρα, η αστυνομία κατέγραψε 2.093 μετανάστες, τον υψηλότερο αριθμός μέχρι στιγμής για ημέρα του 2015. Η Ουγγαρία κατασκευάζει ένα τείχος στα νότια σύνορά της με τη Σερβία προκειμένου να απωθήσει το αυξανόμενο κύμα μεταναστών.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευθεί για τη χορήγηση σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια. Ωστόσο, ο Γιάνος Λαζάρ, ο αρχηγός του επιτελείου του κ. Όρμπαν, δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα Magyar Hirlap πως αυτό το ποσό δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανέμει τα χρήματα για την προστασία των συνόρων με ταπεινωτικό τρόπο. Τα παλιά κράτη-μέλη έχουν υφαρπάξει τα χρήματα από τα νέα μέλη», φέρεται να δήλωσε σε μια συνέντευξη ο κ. Λαζάρ.
«Αν δεν κάνουμε σημαντικά βήματα, θα γίνουμε σωσίβια λέμβος που βυθίζεται υπό το βάρος εκείνων που αρπάζονται απ΄αυτήν», είπε ο κ. Λαζάρ, αναφερόμενος προφανώς στους θανάτους εκατοντάδων μεταναστών στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, επιβαίνοντας σε υπερφορτωμένα σκάφη τα οποία διασχίζουν τη Μεσόγειο.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes