Η επανάσταση των Κελτών... Ή η μητέρα των επαναστάσεων


Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο λεγόμενος "IRA", δηλαδή "Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός" φαίνεται πως κάνει την επανεμφάνιση του.
Παράλληλα, το Ενωτικό κόμμα του Ούλστερ εγκαταλείπει την τοπική Κυβέρνηση συνεργασίας. Κάποιοι νόμιζαν ότι το θέμα είχε λυθεί εδώ και πολλά χρόνια. Μα, δεν λήγει έτσι απλά η κόντρα των Καθολικών (εχθρικοί προς τη Μεγάλη Βρετανία) με τους Προτεστάντες (φιλικοί προς τη Μεγάλη Βρετανία).
Εδώ ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος γεωπολιτικός - γεωστρατηγικός χάρτης. Το θέμα του Κελτικού Βασιλείου θεωροῦμε πως είναι θέμα χρόνου να επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο.


Πως μπορείς να αγνοείς την πιθανότητα για επιθυμία, από πληθυσμούς των εν λόγω περιοχῶν, της επαναδημιουργίας ενός μεγάλου Κελτικού κράτους, που, πολύ πιθανόν, να επιχειρήσει να αποτελείται από ένωση που θα προκύψει μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας, Ιρλανδίας, Σκωτίας, Βόρειας Γαλλίας, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργου, Δυτικής Ελβετίας (ή και ολόκληρης), Νοτιοδυτικής Γερμανίας, Μονακό, Ουαλίας, Νότιας Ολλανδίας κ.α. Τεράστιες εκτάσεις γης αποτελοῦσαν εκείνο το Κελτικό Βασίλειο. Κι αν δεν γίνεται να ενωθούν όλοι αυτοί, να είστε σίγουροι πως, στο μέλλον, θα επιχειρήσουν να ενωθούν οι δῦο, οι τρεις, οι πέντε.


Εξάλλου, πολλές επαναστάσεις, στην Ιστορία, δεν μπόρεσαν να ελέγξουν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως θα ελέγξουν αυτή, την μελλοντική επανάσταση, των Κελτών, που, πιθανῶς, να είναι και η επανάσταση των επαναστάσεων. Ένα μελλοντικό γεωπολιτικό - γεωστρατηγικό "μπαρούτι" θα είναι όλες εκείνες οι περιοχές.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes