Ο Κατρούγκαλος ...εκτός από αυθόρμητος αγανακτισμένος ήταν και βέρος Σοσιαλιστής επί ΠΑΣΟΚ πριν καταλήξει στους Αναρχοαριστερούς Κολωνακίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί χαμαιλέοντες ...εμείς καθυστερημένοι... Τι μπορεί να πάει στραβά σ' αυτή την παράσταση;
Για να μάθουμε όμως κάτι παραπάνω για το πράσινο παρελθόν του Κατρούγκαλου. Ακολουθεί άρθρο από το "ΣΤΟΧΑΣΜΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ":
Μ’ όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει η παροιμία. Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι ένας καλός δάσκαλος δεν μεταδίδει στους μαθητές του μόνο γνώσεις, αλλά συμβάλλει καταλυτικά στη μελλοντική ποιότητα της ζωής τους...
Διαβάζουμε από το enikos.gr:
"Σάλος με τη διάταξη που εξαιρεί τις συντάξεις των βουλευτών από το ασφαλιστικό"
Σάλος έχει προκληθεί σχετικά με το ζήτημα των εξαιρέσεων των συντάξεων των βουλευτών και δημάρχων από το νέο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν εκλεγεί πριν το 2012 εξαιρούνται από το νέο ασφαλιστικό.
Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος
μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε:
«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο».
Και συνέχισε λέγοντας πως «μία από τις βασικές μου δεσμεύσεις ήταν ότι από εδώ και πέρα όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση, από τον Πρόεδρο του Αρείου, του βουλευτές μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι. Επομένως δεν έγινε σαφές αυτό που λέει στο νομοσχέδιο. Δηλαδή ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν δοθεί εισφορές, από εδώ και πέρα πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:
«Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012».
Δείτε το βίντεο:
Ο Κατρούγκαλος για την εξαίρεση στις συντάξεις... από zangogiannis-nasos
Η μισή αλήθεια και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια, παρόλα αυτά το πρόβλημα με τις μισές αλήθειες είναι ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν τη λάθος μισή, αυτό είναι γενικά παραδεκτό και και έχει ειπωθεί από πολλούς φιλοσόφους και ποιητές, αλλά εγώ προσωπικά θα σταθώ στον μεγάλο μας Ευριπίδη ο οποίος είχε επισημάνει: "Η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός".
Αλλά ας πάμε στη μισή αλήθεια:
«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο».
Που το γράφει αυτό;
Στο άρθρο 4 παράγραφος 3: "για τους βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδας που δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 91/1943 (129 Α), του ν.δ. 99/1974 (295 Α) και του άρθρου 9 του ν. 2703/1999 (72 Α)"
Ποιος θα μπει στο κόπο να βρει και να μελετήσει τα παραπάνω σχετικά, εμείς το κάναμε και φρίξαμε με αυτά που επικαλείται ο εν λόγω υπουργός που για μένα προσωπικά ντρέπομαι που κάποτε το θεωρούσα αυθεντία και γνήσιο αριστερό. Μπορεί να παραμένει αυθεντία αλλά αριστερός με μισή αλήθεια δεν γίνεται.
Πάμε στα ντοκουμέντα τώρα τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση:
Με το άρθρο 2 συνυπολογίζεται ο χρόνος ως υπηρεσία δημάρχου και αυτό του βουλευτού.
Αυτό αφορά συγκεκριμένο κόμμα της βουλής που παρά την αναφορά σε μεταξικό νόμο συμμετέχει και ψηφίζει σε ένα κοινοβούλιο που το θεωρεί παράνομο κλπ.
Η άλλη μισή αλήθεια λοιπόν βρίσκεται στα άρθρα 15 και 16 σε συνδυασμό με το προαναφερόμενο 2
Ποιος το ψήφισε και η ελληνική βουλή εξακολουθεί να λαμβάνει συντάξεις και τα πάσης φύσεως ευεργετήματα σε κάποιον που το μελετήσει τα δει και θα μάθει τι δεν μας είπε ο κ. Κατρούγκαλος και τι δεν ρώτησε ο έγκυρος κατά τα άλλα κ. Παπαδάκης.
Τέλος οι υπογραφές και η αναφορά από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κυβέρνηση Ιωάννη Ράλλη 1943: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Κυβέρνηση Ιωάννη Ράλλη 1943 ήταν η διορισμένη από τις Γερμανικές Δυνάμεις κατοχής κυβέρνηση της Ελληνικής Πολιτείας. Διοίκησε από τις 7 Απριλίου 1943 – 12 Οκτωβρίου 1944 . Στις 7 Απριλίου 1943 αντικατέστησε την Κυβέρνηση Λογοθετόπουλου του 1942.
Πρωθυπουργός ήταν ο Ιωάννης Ράλλης (και προσωρινά Υπουργός Γεωργίας, Επισιτισμού και Εθνικής Αμύνης).
Κ. Πουρνάρας, Δικαιοσύνης και προσωρινά Εθνικής Οικονομίας
Αναστάσιος Ταβουλάρης, Εσωτερικών
Νικόλαος Λούβαρις, Θρησκευμάτων
Έκτωρ Τσιρονίκος, Οικονομικών
Αγησίλαος Γέροντας, Συγκοινωνίας
Ιωάννης Γρηγοράκης, Εργασίας
Βασίλειος Καραπάνος, Εθνικής Προνοίας
Κατά τη διάρκεια της διοίκησης από την κυβέρνηση Ιωάννη Ράλλη, στις συμμαχικές δυνάμεις την Ελλάδα αντιπροσώπευε η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση που ήταν σε εξορία, κυρίως στην Αίγυπτο (Κυβέρνηση του Καΐρου) με τις κυβερνήσεις: Κυβέρνηση Εμμανουήλ Τσουδερού 1941 (μέχρι τα μέσα Απριλίου του 1944), την Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου 1944 (μέχρι τα τέλη Απριλίου 1944), την Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου Απριλίου 1944 (μέχρι τα τέλη Μαΐου 1944) και την Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου Μαΐου 1944 (μέχρι την απελευθέρωση από τις κατοχικές δυνάμεις Οκτώβριο-Νοέμβριο 1944).
Με την αποχώρηση των Γερμανών, στις 12 Οκτωβρίου 1944 η Κυβέρνηση παραιτήθηκε και ανέλαβε στις 18 Οκτωβρίου η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου Εθνικής Ενότητος 1944.
Τον Φεβρουάριο του 1945, ο Ιωάννης Ράλλης δικάστηκε για προδοσία για τη συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και καταδικάστηκε σε ισόβια.
Και συνέχισε λέγοντας πως «μία από τις βασικές μου δεσμεύσεις ήταν ότι από εδώ και πέρα όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση, από τον Πρόεδρο του Αρείου, του βουλευτές μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι. Επομένως δεν έγινε σαφές αυτό που λέει στο νομοσχέδιο. Δηλαδή ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν δοθεί εισφορές, από εδώ και πέρα πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος
Ερώτηση: Θα γίνει ανταποδοτικό το ταμείο σας ή θα εξακολουθήσει να ισχύει ο παραπάνω κατοχικός νόμος;
Και ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε:
«Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012».
Ερώτηση; Αυτονόητη και Χωρίς σχόλια...
Για περισσότερα έχω ανεβάσει και τους τρεις νόμους για περισσότερο μελέτη
Από ότι αντιλαμβάνεσαι τίμιε και ταλαιπωρημένε από τα μνημόνια των πολιτικών ίσως να κατάλαβες ότι οι νόμοι παραμένουν και εφαρμόζονται "κατά το δοκούν".
Μία κατοχική κυβέρνηση και μία μεταβατική του 1974 και μία ρύθμιση του 1999 σύν τόσα άλλα αλληλοσυγκρουόμενα άρθρα συσκοτίζουν παρά μας φανερώνουν την αλήθεια, αλλά εξυπηρετούν με την πολυνομία τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα εντασσόμενοι πότε στους δημάρχους , πότε στους πολιτικούς και τέλος με τους δικαστικούς ως άλλοθι και για τις δικές τους οικονομικές απολαβές.
Βέβαια το ερώτημα παραμένει: Η χορηγία ή απολαβές πολιτικών προϋποθέτουν ανταποδοτική αναδιανομή ή πρέπει να λαμβάνεται η επαγγελματική τους ιδιότητα, όσων έχουν ή έστω και η κομματική τους δραστηριότητα αρκεί να υπάρχουν αντίστοιχα ένσημα. (Τι λέω ε: - Απλά ως καταγραφή για μελλοντική χρήση ως ειπωμένη πρόταση)
Τελειώνοντας θέλω να προσθέσω για την μελέτη των άρθρων και τον σχολιασμό:
Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, θέτει από σήμερα και ώρα 14:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου, «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού -συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων» και καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 09:00Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΓιώργος Κατρούγκαλος [...]
Δηλαδή μπορείς να διαβάσεις μέσα σε 30 συνεχόμενες ώρες (μέρα και νύχτα) 138 και εισηγητική έκθεση και να σχολιάσει, λυπάμαι κ. Κατρούγκαλε αλλά δεν είσαι ειλικρινής ότι αυτό λέγεται διαβούλευση, απλά τυπική διαδικασία όπως ακριβώς γίνεται όταν ο προεδρεύων των ψηφοφοριών σε μονόλογο ερωτά και απαντά μόνος του λέγοντας "Κατά Πλειοψηφία"
Νάσος
Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου
Δημοσίευση σχολίου