Ο Βομβαρδισμός της Αθήνας: Δύο παράλληλες ιστορίες...

Ιούνιος του 1917 και ο Βενιζέλος φθάνει στον Πειραιά με το ΣΦΕΝΔΟΝΗ στην Ακτή Ξαβερίου.
Οι βενιζελικοί τον υποδέχονται κρατώντας την φωτογραφία του.
Ο πράκτορας Βενιζέλος και η Συμμορία των απογόνων Υπουργών της Κυβέρνησης Βενιζέλου ...φρόντισαν να εμφανίζονται στα Ιστορικά Βιβλία ως ευεργέτες του έθνους ...κι όχι ως προδότες και πράκτορες των ξένων νταβατζήδων.
Φρόντισαν κάθε κίνηση που εξυπηρετούσε τα ξένα συμφέροντα ...να εμφανίζεται ως υπερήφανη εθνική πολιτική ...δήθεν απελευθέρωσης του γένους κλπ.
Μέχρι σήμερα εκμεταλλεύονται την γεμάτη παραμύθια αφήγηση οι απόγονοι της Κυβέρνησης Βενιζέλου προκειμένου να καταληστεύουν τον λαό για την «προσφορά» τους στο Έθνος.
Αυτοί που παρέδωσαν την έκδοση του νομίσματος σε ιδιώτες τοκογλύφους, που έριχναν την Ελλάδα σε πόλεμο σύμφωνα με τα ξένα κι όχι τα Ελληνικά συμφέροντα ...συνεχίζουν να παρουσιάζοντα ως ήρωες ...στα ίδια βιβλία πρακτόρων - Ιστορικών όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στους Rothschild ...που κινούσαν τα νήματα στην πραγματικότητα. 
Αριστοτεχνικά στημένοι αυτόνομοι κι αυτοτροφοδοτούμενοι μηχανισμοί πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, φορολογίας πολιτών και δικαστικής εξουσίας, που δεν θίγουν ποτέ τα συμφέροντα των τοκογλύφων. 
Μηχανισμοί που έχουν καταφέρει να μην λογοδοτούν στον λαό, να αυτοελέγχονται και να αυτοαπαλλάσσονται, μηχανισμοί που χαίρουν μοναδικών εξουσιών και που όλα τους τα λάθη, καθώς και το κόστος αποκατάστασης αυτών ...πληρώνονται αποκλειστικά από τους πολίτες. 
Αυτήν την τεχνογνωσία εφαρμόζουν στα νεογέννητα κράτη όπως οι μεγάλες εταιρίες franchising στους αντιπροσώπους τους... Συστήματα που στήνονται από το μηδέν, μετά από την ισοπέδωση προηγουμένων συστημάτων εξουσίας, μετά από το απόλυτο χάος δηλαδή ...και μπορούν να αλλάξουν ΜΟΝΟ μετά από παρόμοιο απόλυτο χάος. Χάος... το οποίο μπορούν να προκαλέσουν μόνο ξένοι πράκτορες κι όχι οι ίδιοι οι νοικοκυραίοι που δεν διανοούνται να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν συμπολίτες τους, που δεν θα καταστρέψουν Δημόσια ή Ιδιωτική περιουσία ...γνωρίζοντας ότι θα κληθούν να την πληρώσουν οι ίδιοι.



1. Η "επίσημη" φανταστική ιστορία
Ο αμερικανικός στόλος με επικεφαλής έναν Αμερικάνο γερουσιαστή έρχεται στον Πειραιά. Βομβαρδίζει την Αθήνα και κατεβάζει με το έτσι θέλω την παρούσα Ελληνική κυβέρνηση. 
Στην θέση της ορκίζει πρωθυπουργό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπουργούς όποιους αυτός θέλει. 
Ο διορισμένος από τους Αμερικανούς πρωθυπουργός ευγνωμονώντας τον Αμερικανό γερουσιαστή φτιάχνει με νόμο μια επιτροπή για να μαζέψει λεφτά από τον Έλληνα φορολογούμενο να του κάνει ένα «δωράκι». 
Ο λαός μετά τον θάνατο του διορισμένου πρωθυπουργού και την απομάκρυνση των Αμερικανών, τον ανακηρύσσει εθνοσωτήρα.

2. Η "άγνωστη" πραγματική ιστορία

Ο στόλος της Entente (Αντάντ) με επικεφαλής τον Γάλλο γερουσιαστή Ζονάρ έρχεται στον Πειραιά στις 29 Μαΐου 1917. Βομβαρδίζει την Αθήνα και εκθρονίζει τον τότε Βασιλέα Κωνσταντίνο με το έτσι θέλω. 
Στην θέση της ορκίζει τον Ελευθέριο Βενιζέλο πρωθυπουργό και υπουργούς όποιους αυτός θέλει. 
Ο Βενιζέλος ευγνωμονώντας τον γάλλο γερουσιαστή φτιάχνει με νόμο μια επιτροπή για να μαζέψει λεφτά από τον Έλληνα φορολογούμενο να του κάνει ένα «δωράκι». 
Ο λαός μετά τον θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου και την απομάκρυνση των δυνάμεων της Entente, τον ανακηρύσσει εθνοσωτήρα.

Για όποιον αμφιβάλλει να και η εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Πηγή: sfoulidis

Ακολουθεί σχετικό άρθρο από το "ΜΑΤRΙΧ24" για να μπορέσετε να πειστείτε για τον σημερινό τρόπο ιστοριογραφίας:



Ήδη από τις αρχές του Α'  Παγκοσμίου Πολέμου, τα πνεύματα ήταν οξυμένα μεταξύ των κυβερνήσεων της Αντάντ και της Ελλάδας, η οποία επιθυμούσε να διατηρήσει την ουδετερότητά της στην πολεμική σύρραξη. Ωστόσο, το Μάιο του 1916 η παράδοση άνευ όρων, των οχυρών του Ρούπελ  (σημαντικής ελληνικής οχύρωσης στη Μακεδονία) απέναντι στη Βουλγαρία, οδήγησε στην όξυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τους  Συμμάχους. Η Αντάντ, και κυρίως η Γαλλία, άρχισε να υποπτεύεται τον βασιλιά Κωνσταντίνο Α΄ και την κυβέρνησή του ότι είχαν συνάψει μυστικά συμμαχία με τις Δυνάμεις του Άξονα και ότι απειλούσαν, τη γαλλική στρατιά της Θεσσαλονίκης, η οποία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 1915.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1916, διπλωματικές διαπραγματεύσεις διεξάγονταν μεταξύ Αθήνας και Αντάντ, η οποία απαίτησε από τον βασιλιά να της παραδώσει αριθμό αντίστοιχο των όπλων που λεηλατήθηκαν από τους Βούλγαρους στο Φρούριο Ρούπελ. Ωστόσο, η αποτυχία των διαπραγματεύσεων και η κατάληψη τμήματος της Μακεδονίας από τον βουλγαρικό στρατό βοήθησαν στην διακήρυξη Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης από Ελευθέριο Βενιζέλο, στην Θεσσαλονίκη. Η στήριξη της Αντάντ προς τον Κρητικό πολιτικό προκάλεσε, έτσι, Εθνικό Διχασμό, ή αλλιώς μια εμφύλια σύγκρουση μεταξύ βασιλοφρόνων και βενιζελικών.
Στα τέλη Οκτωβρίου υπεγράφη, μια μυστική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Α΄ και των συμμαχικών διπλωματών. Οι πιέσεις, ωστόσο, του βασιλικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με ατυχείς χειρισμούς των βενιζελικών οδήγησαν τον βασιλιά στην ακύρωση της συμφωνίας.  Οι σύμμαχοι, υπό τον ο αντιναύαρχο Λουί Νταρτίζ ντε Φουρνέ αποβιβάζονται στο Φάληρο και συγκρούονται με τον ελληνικό στρατό. Η Αθήνα πλήττεται επίσης από τα μαζικά πυρά του συμμαχικού στόλου. Ο βομβαρδισμός θα σταματήσει αργά το βράδυ, έπειτα από συμφωνία του Κωνσταντίνου με τους πρεσβευτές της Αντάντ. Οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες είναι μεγάλες και για τις δύο πλευρές.
Οι συμμαχικές δυνάμεις αποσύρονται και οι υποστηρικτές του βασιλιά εξαπολύουν άγριες επιθέσεις κατά «βενιζελικών». Λεηλατούν σπίτια και καταστήματα, κακοποιούν πολίτες και γνωστούς οπαδούς του Βενιζέλου, καταστρέφουν εγκαταστάσεις εφημερίδων.
Στις 25 Νοεμβρίου η προσωρινή κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης, με ειδικό διάγγελμα, θα κηρύξει έκπτωτο το Βασιλιά Κωνσταντίνο. Παράλληλα, οι δυνάμεις της Αντάντ θα επιβάλουν γενικό αποκλεισμό της Αθήνας, εντείνοντας ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα φανατισμού και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τροφοδοσία των κατοίκων της πόλης.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes