BBC: Γιατί πολλοί Γάλλοι ομοφυλόφιλοι θα ψηφίσουν Λεπέν


Μία πολύ όμορφη φράση στο παρακάτω κείμενο: «Ο Cedric, θεωρεί, όπως οι περισσότεροι γκέι υποστηρικτές του Μετώπου, ότι οι δεσμεύσεις της Λεπέν για τα LGBT θέματα είναι απλώς ψηφοθηρική 'μπλόφα' προς τους συντηρητικούς: 'Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει. Αν νικήσει θα δώσει προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα'.» 

Και θυμόμαστε τον Καρατζαφέρη που ασχολιόταν με κάποια εξίσου δύσκολα θέματα ...γιατί απλά «πουλούσαν»:


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που δημοσίευσε "Το ΠΟΝΤΙΚΙ" για τους ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους της Μαρίν Λεπέν (οι υπογραμμίσεις δικές μας): Παρότι ακούγεται παράδοξο, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο έχει υποστήριξη από ομοφυλόφιλους Γάλλους ψηφοφόρους, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του BBC από τους δρόμους του Marais, της συνοικίας που βρίσκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας και είναι γεμάτη με γκέι μπαρ, κλαμπ και sex shops.  
«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι το μοναδικό ζήτημα για το οποίο ψηφίζω» αναφέρει ο Cedric σε ένα από αυτά τα μπαρ. Πρόκειται για έναν φοιτητή που στηρίζει το Εθνικό Μέτωπο, παρότι ο ιδρυτής του και πατέρας της σημερινής επικεφαλής, Ζαν Μαρί Λεπέν, χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «γενετική ανωμαλία». 
Από το 2011 που ανέλαβε την ηγεσία του μετώπου η σχετικά πιο μετριοπαθής Μαρίν Λεπέν, η άνοδος του κόμματος υπήρξε σαρωτική, παράλληλα με την άνοδο της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ των προεκλογικών της δεσμεύσεων  της  49χρονης Λεπέν, πέρα από την παύση της μετανάστευσης, είναι και η ακύρωση του νόμου για τους γάμους των ομοφύλων.  
«Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στη Γαλλία, πέρα από την ομοφυλοφιλία. Κι εγώ βρίσκομαι σε σχέση με άντρα, αλλά για μένα υπάρχουν πιο πιεστικά ζητήματα στη χώρα, όπως η οικονομία, το εθνικό χρέος και η ανεργία» συνεχίζει ο Cedric, θεωρώντας, όπως οι περισσότεροι γκέι υποστηρικτές του Μετώπου, ότι οι δεσμεύσεις της Λεπέν για τα LGBT θέματα είναι απλώς ψηφοθηρική «μπλόφα» προς τους συντηρητικούς: «Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει. Αν νικήσει θα δώσει προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα».  
Ο Baptiste συμφωνεί. Εκείνος και ο σύντροφός του, ο Anthony, θα ψηφίσουν και οι δύο το Μέτωπο: «Δεν νομίζω ότι η Λεπέν είναι απειλή για τα γκέι δικαιώματα. Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας της ήταν πιο απόλυτος, όμως πλέον πολλοί άνθρωποι μέσα στο κόμμα είναι ομοφυλόφιλοι και η ίδια δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι το βρίσκει αφύσικο». 
Η εφαρμογή γνωριμιών Hornet ρώτησε περίπου 3.200 γκέι Γάλλους και περίπου το 1/5 από αυτούς δήλωσαν ότι θα έδιναν την ψήφο τους στη Λεπέν.  
Για την πλειοψηφία από αυτούς, είναι προφανώς σημαντικότερη η σκληρή της στάση απέναντι στο μεταναστευτικό. «Πού διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οι ομοφυλόφιλοι; Στις ισλαμικές χώρες. Εκεί σταυρώνονται. Σίγουρα δεν θέλω να έρθει ένας τέτοιος κίνδυνος στη Γαλλία» δηλώνει ο Pascale.  
Ο DJ Kiddy Smiles που παίζει μουσική σε ένα τοπικό γκέι μπαρ, έχει άλλη άποψη: «Η Λεπέν έχει δείξει ένα πολύ έξυπνο πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι στόχος των Μουσουλμάνων. Δεν θεωρώ ότι αντιπαθεί τους γκέι, απλώς λέει στους ανθρώπους αυτά που θέλουν να ακούσουν. Δεν με νοιάζει αν τελικά θα απαγορέψει τους γκέι γάμους, και μόνο το γεγονός ότι το υπόσχεται την κάνει πολύ επικίνδυνη».


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes