«Το παλιό ισραηλινό σχέδιο για μεταφορά πετρελαίου από το Κιρκούκ» |
Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στην εικαζόμενη υποστήριξη που παρείχε το Ισραήλ προς τους Κούρδους του βορείου Ιράκ για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ανεξαρτησίας τους και στην πρόθεση των Ισραηλινών να διοχετεύσουν τα πλούσια κοιτάσματα του Κιρκούκ στο Ισραήλ.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Κούρδοι της Συρίας ελέγχουν τις πετρελαιοπηγές της περιοχής Ντέιρ εζ Ζόρ της Συρίας και ότι οι Κούρδοι αντάρτες για τον σκοπό αυτό υποστηρίχθηκαν από τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς.
«Η κίνηση του δημοψηφίσματος του Μασούντ Μπαρζανί, αποσκοπούσε στη διάσπαση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και στην κατοχή της πόλης των Τουρκμένων, Κιρκούκ.
Καθώς ο Μπαρζανί συμπεριέλαβε το ‘δημογραφικά τροποποιημένο’ Κιρκούκ στο παράνομο δημοψήφισμα, το υποστηριζόμενο από τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς ‘Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης’/PYD που είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν/ PKK, κατέλαβε την περιοχή του Ντέιρ εζ Ζόρ της Συρίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Συνεχίζει:
«Η τρομοκρατική οργάνωση του PKK (εννοεί το PYD) στοχεύει να δημιουργήσει ένα (πετρελαϊκό) δρόμο στη νότια Συρία, βάσει ενός χάρτη που έχει τραβηχτεί πριν από 83 χρόνια. Είναι το έργο ενός αγωγού που στοχεύει στη μεταφορά του πετρελαίου του Κιρκούκ στο λιμάνι της Χάιφα που είχε σχεδιασθεί στις 15 Σεπτεμβρίου του 1934 και η γραμμή αυτή ήταν ενεργή μέχρι το 1948, που την αναθεώρησε το Ισραήλ».
«Ο μόνος υποστηρικτής του Μπαρζανί, το Ισραήλ, σκοπεύει να κυριαρχήσει στα πετρέλαια του Κιρκούκ και της Συρίας. Το Ισραήλ θα εφαρμόσει την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησε στο παλαιστινιακό έδαφος επί χρόνια, τώρα στο βόρειο Ιράκ. Το έργο του 'Μεγάλου Κουρδιστάν' θα γίνει το έργο του 'Μεγάλου Ισραήλ'.
Το Ισραήλ προσπαθεί να συμπεριλάβει τη Μοσούλη και το Κιρκούκ σε αυτό το έργο και προετοιμάζεται να επιδείξει την παρουσία του στην περιοχή, προκειμένου να υλοποιήσει το έργο για τη μεταφορά του πετρελαίου από το Ιράκ και τη Συρία στο λιμάνι της Χάιφας.
Οι οδοί μεταφοράς του ιρακινού πετρελαίου στη Μεσόγειο ανακατασκευάζονται και σε αυτές θα συμπεριληφθούν και τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας».
Πηγή: Yeni Şafak / echedoros-a.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου
Δημοσίευση σχολίου