Ειδική φωτογραφική διάταξη για τον Μπαλαούρα;


Φωτογραφική διάταξη για να μην υποστούν περικοπές …ειδικά οι πρώην Εργαζόμενοι της Τράπεζας της Ελλάδας …που σήμερα στελεχώνουν την «επαναστατική» κυβέρνηση.


http://www.enikonomia.gr/timeliness/183623,sto-mati-tou-kyklona-o-balaouras-antidraseis-gia-ti-diataxi-pou-e.html
Πηγή: enikonomia.gr

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταξη με την οποία εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει, όπως γράφουν τα ΝΕΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Tάσου Πετρόπουλου έντεκα κατηγορίες συνταξιούχων διασώζονται από τον κόφτη 60% που ισχύει για όλους όσοΙ εργάζονται ή αυτοαπασχολούνται. Αναλυτικά, οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται είναι:

 • Συνταξιούχοι κατ επάγγελμα αγρότες του πρώην ΟΓΑ που συνεχίζουν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα και μετά την συνταξιοδότησή τους. Κατ εξαίρεση, ο κόφτης θα ισχύσει για όσους είναι κατ επάγγελμα αγρότες και συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2025 και μετά.

 • Παλαιοί συνταξιούχοι των πρώην ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ- ΜΜΕ οι οποίοι ήταν ήδη συνταξιούχοι ή είχαν ήδη υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τις 12 Μαίου του 2016 και αποκτούν εισόδημα από άσκηση αγροτικής δραστηριότητας. Πρόκειται για συνταξιούχους που δεν ήταν υπόχρεοι καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον πρώην ΟΓΑ μέχρι 31.12.2016 (αν και είχαν τότε αγροτικό εισόδημα) και εξακολουθούν για τους ίδιους λόγους να μην είναι υπόχρεοι καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ αγροτών από 1.1.2017.

 • Νέοι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, Δημοσίου) οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν ή υπέβαλλαν αίτηση μετά τις 13 Μαίου του 2016 και έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κάτω από 4.923,12 ευρώ το χρόνο. Αν το αγροτικό εισόδημα δεν ξεπερνά αυτό το πλαφόν που ισούται με το ελάχιστο ασφαλιστέο εισόδημα του αγρότη, δεν μπορεί να θεωρηθεί επανένταξη στην αγορά εργασίας, αλλά διατήρηση της αγροτικής περιουσίας.

 • Συνταξιούχοι που αναλαμβάνουν εργασία ή δραστηριότητα για την οποία δεν προκύπτει βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, ακόμη και εάν από την ασκούμενη επαγγελματική δραστηριότητα προκύπτει εισόδημα (π.χ. μερίσματα, εισοδήματα από ΙΚΕ κλπ).

 • Συνταξιούχοι που λαμβάνουν αμοιβές (π.χ. έξοδα κίνησης) που δεν υπόκεινται σε εισφορές κύριας σύνταξης ή λαμβάνουν αποδοχές για τις οποίες υφίσταται δυνατότητα παραίτησης και παραιτούνται του δικαιώματος είσπραξής τους.

 • Συνταξιούχοι που λαμβάνουν αμοιβές από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλα συγγενικά δικαιώματα.

 • Συνταξιούχοι που ανανεώνουν σύμβαση εργασίας, η οποία έχει συναφθεί πριν τις 13 Μαίου του 2016 ή υπογράφουν νέα σύμβαση με τον ίδιο ή ακόμη και άλλο εργοδότη, αρκεί να μην μεσολαβεί ούτε μια ημέρα κενό ανάμεσα στις δυο συμβάσεις. Προσοχή κρίσιμο είναι να μην μεσολαβεί κενό χρονικό διάστημα ούτε μιας ημέρας, μεταξύ της λήξης της σύμβασης και της ανανέωσής της ή της υπογραφής καινούριας σύμβασης.

 • Συνταξιούχοι αναπηρίας, ανεξάρτητα από το πότε συνταξιοδοτήθηκαν ή πότε ανέλαβαν εργασία. Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει πως ο κόφτης ισχύει μόνο για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος.

 • Διορισμένοι σε αιρετά όργανα ΟΤΑ, διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης ΝΠΔΔ κλπ. εφόσον ο διορισμός έχει γίνει μετά την 13.5.2016 ή αν έχουν παραιτηθεί της προβλεπόμενης αμοιβής. Ομοίως εξαιρούνται όσοι αιρετοί λαμβάνουν αποκλειστικά ποσά ως έξοδα αποζημίωσης ή έξοδα παράστασης.

 • Παλαιοί συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν καταστεί ήδη συνταξιούχοι στις 12 Μαίου του 2016 και είχαν αναλάβει εργασία ή αυτοαπασχόληση ήδη νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή και συνεχίζουν απασχολούμενοι.
Οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά την συνταξιοδότηση, εντάσσονται στο παλαιό καθεστώς


http://www.topontiki.gr/article/265255/diapseydoyn-mpalaoyras-yp-ergasias-ta-peri-fotografikis-diataxis
Πηγή: topontiki.gr

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» περί φωτογραφικής τροπολογίας για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, αποτελεί την επιτομή της παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας», το υπουργείο Εργασίας αναφέρει τα εξής: «Ο συντάκτης των Νέων ανακαλύπτει «τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 19 Μαρτίου». Τον ενημερώνουμε ότι, στις 19 Μαρτίου 2018, εκδόθηκε εγκύκλιος από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο, «για την απασχόληση συνταξιούχων, λόγω γήρατος», σε εφαρμογή του Ν. 4387/16.

Η εξαίρεση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος από το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από σειρά κοινωνικοασφαλιστικών διατάξεων, ως μέλους του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, έχει νομοθετηθεί το 2010 (άρθρο 64 του Ν. 3863/10, επί υπουργίας Α. Λοβέρδου) και, ακολούθως, το 2011 (άρθρο 44 του Ν. 4021/11, επί υπουργίας Γ. Κουτρουμάνη), με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (γνώμη της ΕΚΤ της 19ης Μαρτίου 2008-CON 2008/13 και γνώμη της ΕΚΤ της 14ης Απριλίου 2011-CON 2011/36).

Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν δυνατόν η εγκύκλιος της 19ης Μαρτίου 2018 να αφορά τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος, από τη στιγμή που ο Ν. 4387/16 καταλαμβάνει μόνο συνταξιούχους των Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι «επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει κανόνας η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

 1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.

 2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει το άρθρο 8 του ν.2592/1998.

 3. Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται.
Με δυο λόγια, η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά. Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ. Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους».

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes