"Δυνάστης" ο Ερντογάν, "Δικτάτορας" ο Πούτιν... Η Δύση δίνει τα ρέστα της!


Οι προπαγανδιστικές μηχανές του Σιωνισμού τα δίνουν όλα προκειμένου να πλήξουν τον άτακτο Ερντογάν. Δυνάστης ο Ερντογάν, δικτάτορας ο Πούτιν κ.ο.κ.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο από το "Πρώτο Θέμα":


Πώς οι «χρυσές τουαλέτες» θα επηρεάσουν τις εκλογές στην Τουρκία
Τουρκάλα δημοσιογράφος μιλά για τον «δυνάστη» Ερντογάν μία μέρα πριν την κάλπη



Η βραβευμένη δημοσιογράφος Ετζέ Τεμελκουράν μιλάει στο protothema.gr για τη... δυσανεξία του Ερντογάν στην ελευθεροτυπία, προβλέπει το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών και αναφέρεται στην «ιστορική αλλαγή» έπειτα από την εκλογή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί  
Λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία που είτε θα οδηγήσουν στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε θα σηματοδοτήσουν την πτώση της δημοτικότητάς του, η βραβευμένη δημοσιογράφος Ετζέ Τεμελκουράν σχολιάζει στο protothema.gr τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα εν μέσω σωρείας σκανδάλων που αγγίζουν προσωπικά τον «σουλτάνο» της Άγκυρας.
Γεννημένη στη Σμύρνη, η κυρία Τεμελκουράν που εργάστηκε στην εφημερίδα Milliyet για μία δεκαετία και στη συνέχεια στην Habertürk έως ότου απολύθηκε επειδή άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, προβλέπει παρά τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι το κυβερνών κόμμα Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), θα καταφέρει να φέρει την απαραίτητη πλειοψηφία.
Αν πράγματι το κόμμα του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου συγκεντρώσει τις απαιτούμενες έδρες, ο πρόεδρος της χώρας θα προχωρήσει στην μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία, γεγονός που θα του χαρίσει ακόμα μεγαλύτερες εξουσίες.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Τεμελκουράν, αυτή δε θα είναι μία νίκη όπως έχουν συνηθίσει τα στελέχη του κόμματος.
«Η δημοτικότητα του κόμματος μειώνεται δραματικά. Από την άλλη, όμως, μπορεί να μην δούμε αντίστοιχη μείωση στις ψήφους. Παρ’όλα αυτά, όλοι ξέρουν ότι η αύρα του κόμματος έχει ήδη διαλυθεί», τονίζει η δημοσιογράφος που έχει βραβευθεί για το έργο της από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αϊσέ Ζαράκολου.
Με σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Αγκύρας η κ. Τεμελκουράν, η οποία έχει εκδώσει 12 βιβλία, εκ των οποίων ένα για την απεργία πείνας πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία, ερωτηθείσα σχετικά με την επίθεση Ερντογάν στην εφημερίδα Cumhuriyet μετά την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας διένειμαν όπλα σε Σύρους αντάρτες, δεν δείχνει έκπληκτη.
Αντιθέτως, σχολιάζει πως «δεν πρόκειται για κάτι πρωτοφανές» και προσθέτει πως ο πρόεδρος Ερντογάν «δεν υπήρξε και δεν είναι υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης. Η αντίληψή του για την ελευθερία αποκλείει όσους δεν σκέφτονται όπως εκείνος. Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του το έχουν καταστήσει σαφές σε αυτή και σε άλλες περιστάσεις».
Ερωτηθείσα, μάλιστα, για το αν υπάρχει ελευθεροτυπία στην Τουρκία, είναι κατηγορηματική και δηλώνει: «Η απάντηση είναι όχι. Τρεις φορές όχι!».
Όσο για την φημολογία σχετικά με τις «χρυσές τουαλέτες» στο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν που έκαναν το γύρο του κόσμου προδίδοντας την ανεξέλεγκτη ανάγκη του προέδρου για επίδειξη πλούτου σε βάρος του λαού, η κυρία Τεμελκουράν πιστεύει πως εν μέρει το σκάνδαλο θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους.
«Κάποιοι από τους ψηφοφόρους του (κυβερνώντος) AKP υποστηρίζουν ευλαβικά το κόμμα, άρα τίποτα -απολύτως τίποτα!- δε θα επηρεάσει την οπτική τους. Αλλά για όσους δεν υποστηρίζουν το κόμμα τόσο ευλαβικά, ναι, μία τέτοια επιδειξιομανής ζωή μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι», εκτιμά η δημοσιογράφος.
Με πολλά από τα άρθρα της να έχουν δημοσιευθεί στον διεθνή Τύπο, εκ των οποίων ο βρετανικός Guardian και η γαλλική Monde Diplomatique και ενώ έχει διακριθεί δύο φορές με τον τίτλο της πιο δημοφιλούς πολιτικής αρθρογράφου, βαρύνουσα σημασία δίνει και στον ρόλο της γυναίκας.
«Οι γυναίκες είναι το πιο εύθραυστο κομμάτι της κοινωνίας. Όπως έχουμε ξεκάθαρα γίνει μάρτυρες τα τελευταία χρόνια η απώλεια της αίσθησης του νόμου επηρεάζει όσους είναι ανίσχυροι. Παιδιά, ζώα και γυναίκες έχουν σκοτωθεί και απειληθεί στη χώρα ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια», δηλώνει θέλοντας να σχολιάσει τη σημασία της γυναικείας ψήφου στις κρίσιμες αυτές εκλογές.
Πώς ερμηνεύει, όμως, την εκλογή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί; Πιστεύει πως θα χτιστούν γέφυρες για την επανένωση της Κύπρου;

«Εκτιμώ ότι γινόμαστε μάρτυρες μίας ιστορικής αλλαγής στην κυπριακή πολιτική. Ευτυχώς, η εσωτερική τουρκική πολιτική είναι τόσο πυρετώδης που δεν υπάρχει χρόνος ή ενέργεια να στραφεί το βλέμμα στην Κύπρο. Έτσι, η πολιτική της νήσου ορίζεται από τους κατοίκους και όχι από όσους βρίσκονται εκτός» απαντά η κυρία Τεμελκουράν.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes