Βαρουφάκης: «Ευρωπαίος Αξιωματούχος με απείλησε με capital control εάν δεν υπογράψω το Μνημόνιο»


Δηλαδή τον απείλησαν ότι θα μπει όριο στις αναλήψεις προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν οι δανειστές από τις αποταμιεύσεις, δηλαδή τις καταθέσεις των πολιτών με λίγα λόγια. 

Κι αυτό για το οποίο ΔΕΝ αναρωτήθηκε ο «εκπρόσωπός» μας, κι αυτό που ΔΕΝ τον ενόχλησε, κι αυτό που ΔΕΝ μας είπε ακόμα... είναι το... ΠΟΙΟΣ, με ΠΟΙΑ δικαιοδοσία και με ΤΙΝΟΣ υπογραφή έδωσε τη δυνατότητα στους ΞΕΝΟΥΣ να μπορούν να επιβάλλουν ΟΡΙΟ στις αναλήψεις από τις Τράπεζες ή να δεσμεύσουν και να κατασχέσουν τις καταθέσεις των πολιτών.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο από την "Ημερησία":

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Βαρουφάκης: Με απείλησαν με capital control αν δεν υπογράψω

Υπέρ της ενιαίας συμφωνίας τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και εκτίμησε ότι θα έχει βρεθεί λύση πριν από τα τέλη του μήνα.Σημείωσε πως όσο πιο κοντά φτάνει το τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας, τόσο πιο πολύ σκληραίνει η στάση των δανειστών.
Αναφερόμενος στην συμφωνία έκανε λόγο για «πολύπλοκη διαπραγμάτευση που δυναμιτίζεται από την εσωτερική διαφωνία των δανειστών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου» και συμπλήρωσε «η εσωτερική διαφωνία των δανειστών είναι το μόνο θέμα, κατά τα άλλα οι συζητήσεις γίνονται σε καλό και θετικό κλίμα».
Μιλώντας στo ραδιοσταθμό Παραπολιτικά πρότεινε κοινή συνέντευξη τύπου των Αλέξη Τσίπρα, 'Ανγκελα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι κατά την οποία θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές των προτάσεων προκειμένου να υπάρξει αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας που θα δώσει σήμα στις αγορές ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε.
Ερωτηθείς για το αν αύριο η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι το ελληνικό δημόσιο στοχεύει πάντα στην αποπληρωμή όλων των δικαιούχων.
Σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ που ζητούν οι δανειστές είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει αυτό που θέλουν και επανέλαβε πως δεν θα αλλάξει τίποτα στα νησιά έως το Σεπτέμβριο. Απέκλεισε κατηγορηματικά ΦΠΑ 23% για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γιάννη Μηλιού περί ορίου αναλήψεων από τα ΑΤΜ αποκάλυψε πως την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε τα καθήκοντα του στο υπουργείο Οικονομικών ευρωπαίος υψηλόβαθμος παράγοντας τον οποίο δεν κατονόμασε ο οποίος του είπε πως εάν δεν υπογράψει η κυβέρνηση μνημόνιο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων (capital control).
«Να το επιβάλλουμε από μόνοι μας;» διερωτήθηκε.
Εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν. Ο ελληνικός λαός έδωσε σαφέστατη εντολή στην κυβέρνηση μας».
Για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι δογματική αλλά το ζήτημα είναι το σε ποιες ιδιωτικοποιήσεις αναφέρεται κάποιος.
«Για τη ΔΕΗ είμαι κάθετα αντίθετος. Για ένα λιμάνι ή τους σιδηροδρόμους, θα έλεγα ότι θα εκτιμήσω πρώτα τις προσφορές των ιδιωτών» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ είπε πως δεν μπήκε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η προεκλογική δέσμευση για κατάργησή του καθώς αποτέλεσε διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

«Αφού κλείσει η διαπραγμάτευση θα καθίσουμε να στύψουμε το κεφάλι μας για να δούμε πως θα τον καταργήσουμε. Είναι σκάνδαλο αυτός ο φόρος» σημείωσε.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes