Το οικονομικό και ενεργειακό Pearl Harbor της Ελλάδας με έναν νόμο κι ένα άρθρο


Έστησαν το πρόβλημα, ένα μίνι οικονομικό Pearl Harbor, για να αποδεχτούμε το νέο ξεπούλημα μ' έναν νόμο κι ένα άρθρο. Το ίδιο έκανε κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος που μας έριξε σε πόλεμο με την Τουρκία ενώ ήμασταν χρεοκοπημένοι...

...ώστε να έρθουν οι δανειστές και να στήσουν τον μόνιμο μηχανισμό αφαίμαξης των Ελλήνων που λέγεται Τράπεζα της «Ελλάδας». 
Οι τοκογλύφοι ζητούν Ανεξαρτητοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ. 
Δηλαδή τον Γεωργίου, υπάλληλο του ΔΝΤ... τα κόμματα τον τοποθέτησαν ή οι τοκογλύφοι; 
«Ανεξάρτητη» είναι η Τράπεζα της «Ελλάδας» και είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα των Ελλήνων και τις επιλογές τους. Ελέγχεται πλήρως από ξένους τοκογλύφους και υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. 
Εξίσου «ανεξάρτητη» θα γίνει και η ΕΛΣΤΑΤ και η Εφορία. 
Οι δανειστές είχαν ορίσει πως θα λειτουργεί η Τράπεζα της «Ελλάδας», οι δανειστές θα ορίσουν πως θα λειτουργεί η ΕΛΣΤΑΤ και η Εφορία. Η ανεξαρτητοποίηση θα σημάνει την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ αυτών των αρχών όπως συμβαίνει και με την ΤτΕ. 
Κι όταν κάτι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μπορούν να το αγοράσουν ΜΟΝΟΝ αυτοί που έχουν τα λεφτά, δηλαδή οι τοκογλύφοι. 
Αν σας φαίνεται παράξενη η ιδιωτικοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ ή της Εφορίας ...διαβάστε στα μέτρα την απαίτηση για ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Έτσι συμβαίνει πάντα. 
Το 2011 επέβαλλαν να δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή με μετόχους (!) και τώρα θέλουν την πλήρη ιδιωτικοποίησή της ώστε να πάρουν τον έλεγχο της μεταφοράς ρεύματος όπως πήραν τον έλεγχο έκδοσης του χρήματος από τα χέρια του κράτους. 
Αν οι τοκογλύφοι ελέγχουν την οικονομία και την ενέργεια ενός κράτους... δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στον κόπο και τα έξοδα να ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Ό,τι και να επιλέξουμε θα γίνει ό,τι πουν οι επικυρίαρχοι.
Κι όταν ακούς τους τοκογλύφους να μιλούν για ανεξαρτητοποίηση και ιδιωτικοποίηση... είναι σαν να ακούς τους λύκους να μιλάνε για το δικαίωμα των προβάτων στην ελεύθερη βοσκή. Μόνο αν είσαι καθυστερημένος δεν καταλαβαίνεις που το πάνε.
Μας έριξαν το δόλωμα με τον Τσίπρα, εμείς τσιμπήσαμε και τώρα θα μας πιουν το αίμα. Πάντα έτσι έκαναν, πάντα έτσι θα κάνουν γιατί αυτοί βρήκαν την συνταγή και μας κάνουν να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.
Αν δεν ακολουθήσουμε τις εντολές τους μας σπρώχνουν σε εμφύλιο.
Με κάθε τρόπο καταφέρνουν να πληρώνουμε εμείς το κόστος και της υποταγής και της αντίστασης.
300 Βουλευτές και οι ευνοούμενοί τους, 6 εφοπλιστές και 40 δημοσιογράφοι ...φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή της βίαιης αιμοληψίας.
Και είναι τόσο ικανοί που μπορούν να κατεβάζουν τα θύματά τους στους δρόμους να πανηγυρίζουν για την επερχόμενη σφαγή.
Και τώρα ας σκεφτούμε, πότε και με ποιον τρόπο μπορούμε να πάψουμε να είμαστε ηλίθιοι... 
Ως ηλίθιοι πάντα θα ακολουθούμε τον πιο γοητευτικό ρήτορα, που θα μοιάζει εξωτερικά ένας από εμάς.
Πάντα θα ακολουθούμε αυτόν που θα μιλάει στο στομάχι μας κι όχι στο ανύπαρκτο μυαλό μας, όπως κάνουν οι ψαράδες ρίχνοντας το δόλωμα στη λίμνη.
Το ψάρι σκέφτεται με το στομάχι του ...και καταλήγει το ίδιο στο στομάχι του ψαρά που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει έναν άλλο ζωντανό οργανισμό ως δόλωμα για να ξεγελάσει το ψάρι.


Γράφει το "Πρώτο Θέμα":

Τα προαπαιτούμενα μέτρα που ζητείται να ψηφιστούν έως την Τετάρτη είναι:

  • Ευθυγράμμιση ΦΠΑ, 
  • διεύρυνση φορολογικής βάσης για αύξηση εσόδων, 
  • επίσπευση μέτρων για βιωσιμότητα συνταξιοδοικού συστήματος, 
  • εκσυγχρονισμός κώδικα πολιτικής δικονομίας, 
  • διασφάλιση ανεξαρτησίας ΕΛΣΤΑΤ, 
  • πλήρης εφαρμογή αυτόματων περικοπών δαπανών σε περίπτωση απώλειας δημοσιονομικών στόχων, 
  • ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για τράπεζες.

Παραλλήλως, το αμέσως επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να υλοποιήσει μια σειρά από δύσκολες μεταρρυθμίσεις, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται στον αντίποδα των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. 
Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε με τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης στα εξής μέτρα:

  • Ομαλοποίηση εργασιακών μεθόδων με θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης δουλειάς που πρέπει να γίνει στην Αθήνα για βελτίωση της εφαρμογής και της παρακολούθησης του προγράμματος. Η κυβέρνηση πρέπει να διαβουλευθεί και να συμφωνήσει με τους θεσμούς όλο το σχέδιο για τη νομοθεσία σε σχετικούς τομείς για επαρκή χρόνο προτούτεθεί σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή. Το Eurogroup επισημαίνει ότι το κλειδί είναι η εφαρμογή και σε αυτό το πλαίσιο καλωσορίζει την πρόθεση των ελληνικών αρχών να ζητήσουν υποστήριξη από τους θεσμούς και τα κράτη μέλη για τεχνική βοήθεια.
  • Τροποποίηση ή διαγραφή όλης της νομοθεσίας που υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια του 2015, νομοθεσίας που δεν συμφωνήθηκε με τους θεσμούς ή αντίκειται στο περιεχόμενο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου,
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ,
  • Λήψη αποφασιστικών μέτρων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, 
  • Δραστικές αλλαγές για συλλογική διαπραγμάτευση και ομαδικές απολύσεις, 
  • Εξάλειψη πιθανότητας πολιτικών παρεμβάσεων στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στις τράπεζες, 
  • Ενίσχυση της ανεξαρτησίας του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), 
  • Μεταφορά κρατικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. σε ανεξάρτητο fund (όπως το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Λουξεμβούργου) για να ιδιωτικοποιηθούν συν τω χρόνω ώστε να απομειωθεί το χρέος, 
  • Αποπολιτικοποίηση δημόσιας δοίκησης με προτάσεις που θα δοθούν μέχρι 20 Ιουλίου, 
  • Δέσμευση για μείωση κόστους δημοσίου τομέα με χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς, 
  • Μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και πλήρης εφαρμογή του νόμου του 2012, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, 
  • Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, δηλαδή μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν εφαρμογή των προβλέψεων για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, άνοιγμα φαρμακείων, γάλα, αρτοποιεία, απελευθέρωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, καθορισμός περιόδου εκπτώσεω, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.






Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes