Οι ΗΠΑ χάνουν την επιρροή τους στην Νότια Αμερική


Στη Λατινική Αμερική, η κόντρα μεταξύ Κολομβίας - Βενεζουέλας φαίνεται να σκληραίνει. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Μαδούρο, διώχνει τους Κολομβιανούς από την Βενεζουέλα και τους αποκάλεσε "λαθρεμπόρους και παραστρατιωτικούς, που δρουν στην περιοχή".
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Σάντος, στηρίζει τους Κολομβιανούς που εκδιώχθηκαν, ενώ η Αντιπολίτευση της Κολομβίας μίλησε για "εθνοκάθαρση". Οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν, για να ηρεμήσει η κατάσταση, αλλά εδώ μιλάμε για το αν η Λατινική Αμερική θα έχει επιρροή από τις Η.Π.Α. ή από τη Ρωσία. 
Οι περισσότερες χώρες μάλλον πήγαν με το μέρος της Ρωσίας, ενώ μόνο η Κολομβία (μάλλον) κρατάει καλές σχέσεις με τις Η.Π.Α. Επομένως, για ποια "εκτόνωση της κατάστασης" μιλάμε;
Πιο πιθανό είναι να "ηττηθεί" η Κολομβία (ή μάλλον η φιλο - Αμερικανική επιρροή της), παρά οι υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ίσως η Κολομβία να είναι το "τελευταίο κάστρο", το οποίο θα "πέσει" (όχι απαραίτητα η ίδια η Κολομβία, αλλά η φιλο - Αμερικανική επιρροή της) και ολόκληρη η Λατινική Αμερική (εννοώντας τη Νότια Αμερική) θα βρίσκεται υπό Ρωσική επιρροή.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του "Πρώτου Θέματος":


Δύναμη 1500 στρατιωτών έφτασε χθες στην περιοχή
Βενεζουέλα: Έκλεισαν δυο σημεία των συνόρων με την Κολομβία κατ' εντολή Μαδούρο



Δύο σημεία διέλευσης θα παραμείνουν κλειστά για 60 μέρες, έπειτα από συμπλοκή μεταξύ λαθρεμπόρων βενζίνης και στρατευμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις στρατιώτες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα μέρη των συνόρων με την Κολομβία ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο με σκοπό να αποκατασταθεί η τάξη έπειτα από συμπλοκή μεταξύ λαθρεμπόρων και στρατευμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις στρατιώτες.
«Αυτή η απόφαση παρέχει ενισχύει σημαντικά τις πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές ώστε να αποκαταστήσουν την ειρήνη», δήλωσε στη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Το μέτρο θα παραμείνει σε εφαρμογή για 60 μέρες σε πέντε δήμους στην πολιτεία της Βενεζουέλας Ταχίρα, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ λαθρεμπόρων βενζίνης και χρηματοδοτούμενων προϊόντων τροφίμων με δυνάμεις ασφαλείας έχουν αυξηθεί.
Η απόφαση αναστέλλει συνταγματικές εγγυήσεις σε αυτές τις περιοχές, εκτός από τις εγγυήσεις που έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο πρόεδρος Μαδούρο διέταξε το κλείσιμο την Τετάρτη δύο σημείων διέλευσης στα σύνορα με την Κολομβία, μετά τη συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες. Τα σημεία αυτά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.
Δύναμη 1500 στρατιωτών έφτασε χθες στην περιοχή των συνόρων για να ενισχύσει 500 στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Οι δύο χώρες μοιράζονται 2,219 χλμ. συνοριακής γραμμής που συχνά διασχίζεται από λαθρεμπόρους και παράνομες ένοπλες οργανώσεις.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes