Υπόθεση Σαΐνοβιτς... ή οι ανοησίες των Η.Π.Α.


Την ανοησία που έκαναν οι Η.Π.Α., για την υπόθεση Κάρατζιτς, στη Βοσνία, ε, ακριβῶς την ίδια ανοησία έκαναν και στην υπόθεση Σαΐνοβιτς, στο Κόσοβο. Ζορίστηκαν που η Σερβία νίκησε Βοσνία και Κόσοβο, μετά έκαναν την επέμβαση (οι Η.Π.Α.) και ήθελαν να τιμωρήσουν τον Κάρατζιτς που ταπείνωσε σε ῆττα τους Βόσνιους και τον Σαΐνοβιτς που ταπείνωσε σε ῆττα τους Κοσοβάρους.

Δίκασαν τους δῦο ᾶνδρες και, αρχικά, οι Η.Π.Α. ήθελαν την ισόβια τιμωρία (για να ικανοποιηθεί το κόμπλεξ τους). Έκαναν πίσω στην υπόθεση Σαΐνοβιτς και, τελικά, του επέβαλαν 18 χρόνια φυλάκιση, σε φυλακές της Σουηδίας (κακῶς μπλέχτηκε η Σουηδία, μπορεί, μία μέρα, να το πληρώσει...) και τον αποφυλάκισαν στον 12ο χρόνο, διότι ή α) κατάλαβαν ότι παραῆταν "χοντρό" αυτό που έκαναν (οι Η.Π.Α.) ή β) στον 12ο χρόνο ικανοποιήθηκε το κόμπλεξ...
Το λέμε εδώ και καιρό, την ίδια "χοντράδα" κάνουν οι Η.Π.Α. και με την υπόθεση Κάρατζιτς. Τι πάει να πει "έκανε εγκλήματα πολέμου, στη Βοσνία"...; Υπῆρχαν πολλοί Βόσνιοι νεκροί, διότι έχασαν στις μᾶχες, στον πόλεμο, από τους Σέρβους. Απλά, δεν ικανοποιήθηκε το Αμερικανικό κόμπλεξ, στην υπόθεση Κάρατζιτς, γι' αυτό λένε αυτά που λένε. Αν το πᾶμε έτσι, τότε, εγκλήματα πολέμου έκαναν και οι Βόσνιοι και οι Κοσοβάροι.
Τι, δεν σας βολεύει; Ε; Η.Π.Α.; Εμάς γιατί να μας βολεύει να "έχουν κάνει εγκλήματα πολέμου μόνο οι Σέρβοι"; Ναι, ρε μᾶγκες, έτσι πάει. Αμ, πως...; Αλλιῶς...;
Καλό θα είναι οι Η.Π.Α. να παραδεχτούν ότι έκαναν μεγάλη "χοντράδα" και στην υπόθεση Κάρατζιτς. Ποιος ο πραγματικός λόγος να παραμένει ο Κάρατζιτς ισόβια στη φυλακή; Επειδή τον αντιπαθούν οι Η.Π.Α.; Δεν θα πρέπει να αποφυλακιστεί και αυτός; Τελειώνοντας, να ποῦμε συγχαρητήρια στη Σερβία, που, σε διπλωματικό επίπεδο, το Υπουργείο Εξωτερικών της πίεσε τις Η.Π.Α. και τη Σουηδία και κατάφερε την αποφυλάκιση του Σαΐνοβιτς.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes