Τι σχέση έχει το Preveza Posto με την μαθήτρια που κόπηκε στην Στρατιωτική Ιατρική;


Σερφάροντας στο διαδίκτυο για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή μας, το μάτι μου έπεσε χθες σε ένα άρθρο του ιστολογίου "Preveza Posto", το οποίο είχε τον εξής βαρυσήμαντο τίτλο: "Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Η μαθήτρια του Λυκείου Φιλιππιάδας που ήρθε πρώτη στην Στρατιωτική Ιατρική αλλά… κόπηκε γιατί δεν πήδηξε ένα μέτρο ύψος".

Το άρθρο έχει ως εξής:
Οι αναχρονιστικοί κανόνες του ελληνικού κράτους που ισχύουν στις στρατιωτικές σχολές, εμπόδισαν τη 18χρονη μαθήτρια του Λυκείου Φιλιππιάδας να πετύχει πλήρως τον στόχο της και να εισαχθεί στην στρατιωτική Ιατρική, παρά το γεγονός ότι ήρθε πρώτη στη βαθμολογία.Η Κωνσταντίνα Σαραντάρη συγκέντρωσε 19.800 μόρια αλλά κόπηκε από την Στρατιωτική Ιατρική επειδή δεν κατάφερε στα αγωνίσματα να υπερκεράσει το όριο του ενός μέτρου στο άθλημα του ύψους.Τελικά εισάγεται πρώτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Η ξεφτίλα όμως του ελληνικού κράτους αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά.

Ποιοί είναι όμως οι αναχρονιστικοί κανόνες του ελληνικού κράτους; Ένα στρατιωτικό ιατρικό πανεπιστήμιο θέτει κάποιους όρους και εξεταστέα μαθήματα για να μπορέσει να επιλέξει τους ικανότερους. Και τα αθλήματα αποτελούν μάθημα προς εξέταση. Ένα μάθημα στο οποίο κόπηκε η κατά τα άλλα άριστη μαθήτρια του Λυκείου Φιλιππιάδας. 
Τι θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος; Να την περάσει... μόνο και μόνο επειδή είναι από την Φιλιππιάδα; Εξετάσεις έδωσε… και δεν τα κατάφερε. Σε εμπόλεμη κατάσταση τι θα έκανε; Σε τι θα χρησίμευε εάν δεν μπορεί να σηκώσει τα οπίσθιά της από την καρέκλα;
Η στρατιωτική ιατρική προϋποθέτει και αγωνίσματα, εφόσον ο ιατρός θα πρέπει να έχει την ικανότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ακραίες και αντίξοες συνθήκες.
Οι φωστήρες του "Preveza Posto" θεωρούν ξεφτιλισμένο το κράτος επειδή η μαθήτρια πέρασε από τα 5 μαθήματα τα 4 με άριστα. Με το σκεπτικό τους δηλαδή είναι εξίσου ξεφτιλισμένο το κράτος όταν κάποιος περνάει τα σήματα, αλλά κόβεται στην οδήγηση; Άλλο το τι θέλεις και άλλο το τι μπορείς να πετύχεις!
Έλεος πια με τα γλυκανάλατα αρθράκια γεμάτα αγανάκτηση… Θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι "συμπατριώτες" της μαθήτριας, ότι "ξεφτιλισμένο" θα ήταν το κράτος εάν την πέρναγε... Μήπως η μαθήτρια εκτός από "συμπατριώτισσα" είναι και κάτι παραπάνω για τον αρθρογράφο; Άλλωστε στην Στρατιωτική Ιατρική δεν ψάχνουν για πρωταθλητές... αλλά για ανθρώπους ικανούς σε αντίξοες συνθήκες. 

Τι μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος στο Στρατό, έστω και με Νόμπελ Ιατρικής, όταν δεν έχει την ικανότητα να βρεθεί στο μέτωπο, για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες (και όχι μόνο) στους τραυματισμένους στρατιώτες; Και εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές... για τα παιδιά του έθνους μας!
Όπως προετοιμάστηκε για όλα τα θεωρητικά μαθήματα... ας προετοιμαζόταν και για τα αγωνίσματα... αφού το ήθελε τόσο πολύ… Ας έκανε προπονήσεις…

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes