Στικάκι με στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ και για οκτώ πρόσωπα έδωσε στους εισαγγελείς ο Ερβέ Φαλτσιανί


Ένα νέο στικάκι, που έδωσε στους Έλληνες εισαγγελείς κατά την εξέτασή του την περασμένη Παρασκευή ο Ερβέ Φαλστιανί, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που διενεργείται για ενδεχόμενη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης...

...με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος  από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. 
Το στικάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει στοιχεία για οκτώ πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το νέο ηλεκτρονικό αρχείο το είχαν ζητήσει από τον Φαλτιανί οι εισαγγελείς πριν μεταβούν στο Παρίσι. 
Τα στοιχεία που περιλαμβάνει το στικάκι αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στις έρευνες όπως εκτιμούν εισαγγελικές πηγές, καθώς εμπλουτίζει το ήδη υπάρχον υλικό για πρόσωπα και εταιρείες που έπαιζαν σε πολλες περιπτώσεις το ρόλο του διαμεσολαβητή στη διακίνηση αδήλωτων χρηματικών ποσών. 

Νέα κατάθεση Φαλσιανί μετά τις εκλογές
Πριν ταξιδέψουν στο Παρίσι οι εισαγγελείς είχαν στείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού προσώπου που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Μάλιστα, μέσα στις προσεχείς ημέρες οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να στείλουνν νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής και προς άλλες  Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο των αιτημάτων δικαστικών συνδρομών οι εισαγγελείς αναμένεται να ζητήσουν από μία χώρα που έχει παραλάβει όλα τα στοιχεία Φαλτσιανί να τα διαβιβάσει επίσημα στις Ελληνικές αρχές. 
Άλλη πληροφορία αναφέρει, πως οι εισαγγελείς που συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την έρευνα μετά τις εκλογές θα λάβουν και νέα κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί.
Πηγή: directnews

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes