Και τον El Greco Εβραίο τον βάπτισαν ορισμένοι...


Σ' αυτό το Ισπανικό άρθρο ...αφήνουν να εννοηθεί ότι κι ο EL GRECO μπορεί να είχε εβραϊκές ρίζες από τη μητέρα του. Μάλιστα αναφέρεται στον αδερφό του Μανούσο, ο οποίος ασκούσε το επάγγελμα του φοροεισπράκτορα, κάτι που ήταν αποκλειστικότητα των Εβραίων ...όπως γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.



Τι είναι αυτό άραγε που κάνει τους Εβραίους φοροεισπράκτορες σε όλες τις χώρες και τις αυτοκρατορίες από την Παλαιά Διαθήκη ακόμα μέχρι και σήμερα; (ΓΕΝΕΣΙΣ 46)
Και βέβαια αν οι τοκογλύφοι ελέγχουν κι εκβιάζουν έναν λαό ...λογικό δεν είναι να επιβάλλουν περιορισμούς και στην επίσημη ιστοριογραφία σύμφωνα με το συμφέρον τους; 
Αυτό δεν κάνουν μέχρι σήμερα με νόμους που απαγορεύουν την ιστορική αναψηλάφηση του Ολοκαυτώματος; 
Καταγωγή εβραϊκή αναφέρουν και για την σύντροφό του, Jerónima de Las Cuevas, με την οποία απέκτησε έναν γιο χωρίς να παντρευτούν ποτέ. Στην wikipedia αναφέρουν τον πατέρα του Γεώργιο Θεοτοκόπουλο ως φοροεισπράκτορα κι όχι τον αδερφό του.


Σε άλλο, αγγλόφωνο άρθρο αυτή τη φορά, διαβάζουμε ότι: "Κατά την διάρκεια έκθεσης στο Museo del Prado στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 2014 των έργων του Ελ Γκρέκο (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος), διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση σχετική με την καταγωγή του, από την οποία απέρρεε ότι αν και ο ίδιος γεννήθηκε στην Κρήτη και μεγάλωσε ως Έλληνας ορθόδοξος χριστιανός και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Τολέδο, μπορεί να είχε εβραϊκή καταγωγή. Προφανώς, οι κύριοι συνεργάτες του Ελ Γκρέκο, καθώς και η ερωμένη και μητέρα του παιδιού του, ήταν κρυπτοεβραίοι".
Πρόσθετες πληροφορίες για την υποτιθέμενη εβραϊκή καταγωγή του ελ Γκρέκο, στην αγγλική γλώσσα, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ:


Πάντως δεν είναι πολύ σοβαρά τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν... κι ούτε δίνουν άλλες "βαθύτερες" - σοβαρότερες πηγές. Λίγο δύσκολο ακόμη και σε εκείνους τους δύσκολους - για τους "περιούσιους" - καιρούς, Εβραίος να χρησιμοποιήσει το επίθετο "Θεοτοκόπουλος" (το παιδί της Θεοτόκου), εφόσον οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στην Θεοτόκο! Επίσης και το όνομα Domenico πηγάζει από το Κύριος (εννοώντας τον "Κύριο ημών Ιησού Χριστό"). Από την άλλη για ποιο λόγο να τον φωνάζουν el Greco (ο Έλληνας) και όχι el Judio (ο Εβραίος) ή el Marrano ή el Cerdo (ο χοίρος, όπως ονομάζονταν οι Εβραίοι της Ισπανίας);


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes