ΣτΕ: Επικύρωσε "καμπάνα" του ΕΣΡ για ντοκιμαντέρ για τα γκέι πορνό


Προώθηση της gay πορνείας μέσα από δήθεν ντοκιμαντέρ με ψευδή στοιχεία και υποσχέσεις για εύκολα και πολλά λεφτά...

"Παραμένει Ταμπού"...σημειώνει γεμάτη παράπονο η φυλλάδα του Μπόμπολα...

Συγκεκριμένα αναφέρει η "ΗΜΕΡΗΣΙΑ":

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ... ΤΑΜΠΟΥ


Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή τηλεοπτικού σταθμού που ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο 20.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για μεταμεσονύκτιες εκπομπές του που είχαν αντικείμενο τον τρόπο γυρίσματος πορνογραφικών ταινιών.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για τα επεισόδια «σεξ με το ίδιο φύλο» και «μερικοί το προτιμούν πιο καυτό» μιας τηλεοπτικής σειράς του σταθμού. Οι εκπομπές (Ιανουάριος 2009) είχαν ως αντικείμενο το γύρισμα πορνοταινιών με λεσβιακό σεξ και με ομοφυλοφιλικό μεταξύ αντρών, ενώ υπήρξαν δηλώσεις από σκηνοθέτες, παραγωγούς, δημοσιογράφους και πρωταγωνιστές ταινιών.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια των επίμαχων εκπομπών αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι κάθε χρόνο κυκλοφορούν 11.000 πορνοταινίες, από τις οποίες το 80% περιέχει τουλάχιστον μια σκηνή στην οποία γυναίκες κάνουν σεξ μεταξύ τους. Επίσης, αναφέρθηκε ότι η βιομηχανία του γκέι πορνό υπολογίζεται στο 1 δισ. τον χρόνο και ότι οι γκέι πορνό μπορούν να βγάλουν έως και 3.000 ευρώ δολάρια για μια σκηνή σεξ. Ακόμη, προβλήθηκαν σκηνές από γυρίσματα διαφόρων ταινιών, τόσο μεταξύ γυναικών όσο και μεταξύ ανδρών.
Στην απόφασή του το ΕΣΡ σημειώνει ότι από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει ότι επειδή τα επίμαχα επεισόδια προβλήθηκαν μετά τα μεσάνυκτα μπορούν να μην έχουν την απαιτούμενη από το Σύνταγμα (άρθρο 15) αξιούμενη ποιότητα και τον αξιούμενο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου. Σε άλλο σημείο της απόφασής του το ΕΣΡ, αναφέρει ότι στις εκπομπές της επίμαχης σειράς, υπήρξε η προτροπή «θα μπορούσε να ήσουν εσύ» και να κάνεις «τα πράγματα που κάνουν κάποιες κοπέλες», εξωθώντας «κατ΄ αυτό τον τρόπο τηλεθεατές όπως συμμετάσχουν στην παραγωγή όμοιων ταινιών». Επίσης, το ΕΣΡ αναφέρει ότι αναμφισβήτα, η επίμαχη εκπομπή «δεν έχει τη στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης», αλλά «ούτε ενέχει τον απαιτούμενο σεβασμό στην αξία του ανθρώπου».
Τελικά, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμό 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό και εκείνος προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του προστίμου.
Από την πλευρά του ο τηλεοπτικός σταθμός υποστήριξε ότι οι επίμαχες εκπομπές πραγματεύονται κοινωνικά «θέματα-ταμπού» και αποτελούν παραγωγή που έχει προβληθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.
Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού, κρίνοντας νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη την απόφαση του ΕΣΡ.
Εξάλλου, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τον ισχυρισμό του τηλεοπτικού σταθμού ότι το πρόστιμο ήταν υπερβολικά μεγάλο, κάτι που παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes