Σαββαΐδου: Δεν υπήρχε δόλος στις αποφάσεις

Με υπόμνημα έδωσε εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη


Εξηγήσεις στους Εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφούλλου έδωσε δια υπομνήματος -και όχι αυτοπροσώπως- η πρώην Γενική Γραμματέας δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου. 

Η κυρία Σαββαΐδου στο υπόμνημά της που κινείται στο κλίμα της δήλωσής της καταγράφει ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται «είναι νομικά αβάσιμες, από τις αποφάσεις μου δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο, ούτε ωφελήθηκα προσωπικά με κανέναν τρόπο, γεγονός που θα ήταν απαραίτητο για τη θεμελίωση σε βάρος μου οιωνδήποτε ποινικών ευθυνών».
Σε σχέση με την ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι στην περίπτωση επανελέγχου δεν αναστέλλονται οι υποχρεώσεις του φορολογούμενου να καταβάλει φόρους και πρόστιμά που του έχουν καταλογισθεί και προσθέτει ότι «η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει λάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την άσκηση ποινικής δίωξης για μη καταβολή σχετικών χρεών, ενώ δεν έχει διατάξει καμία αναστολή καταβολής των προστίμων που καταλογίστηκαν στην εταιρεία Gennet ΑΕ».
Η κυρία Σαββαϊδου ελέγχεται ως ύποπτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας αναφορικά με πρόστιμο 178 εκ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρείας Gennet A.E. και το οποίο με διαταγή της «πάγωσε» προκειμένου να επανελεγχθεί. 
Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται σε δανειακές ενέργειες με δύο ακόμη εταιρείες στην πόλη της Καβάλας και αξίζει να σημειωθεί ότι ελέγχεται για τοκογλυφικές και άλλες ενέργειες που αποδίδονται στους δικαούχους των εταιρειών με τις οποίες συνέπιπτε δάνεια. 
Οσον αφορά τώρα την εμπλοκή της κυρίας Σαββαϊδου, υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις που κάνουν λόγο για αντιρρήσεις εφοριακών υπαλλήλων ως προς τον επανέλεγχο του φορολογικού προστίμου στην Gennet A.E, τον επανέλεγχο του οποίου και διέταξε η πρώην γ.γ. δημοσίων εσόδων. 
Πηγή: tovima

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes