Λονδίνο: Ασυλία σε όσους παραδώσουν τα όπλα που κατέχουν παράνομα

«Για να μην πέσουν σε λάθος χέρια»


Στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι όσοι δεχθούν να παραδώσουν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στις Αρχές τα όπλα που κατέχουν παρανόμως, δεν θα διωχθούν ποινικά.

«Η παράδοση θα γίνει από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, 23 Νοεμβρίου, μέχρι τις 23.00 της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου και θα δώσει την ευκαιρία στους Λονδρέζους να δώσουν με ασφάλεια τα πυροβόλα όπλα, τα ψεύτικα όπλα και τα πυρομαχικά που κατέχουν, φέρνοντάς τα σε κάποιο αστυνομικό τμήμα» ανακοίνωσε η αστυνομία.
Όσοι συμμετάσχουν στην «επιχείρηση» αυτή μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι και θα έχουν ασυλία, δηλαδή δεν θα τους ασκηθεί δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή. Ωστόσο, όλα τα όπλα θα εξεταστούν και ορισμένα θα περάσουν από βαλλιστικό έλεγχο.
«Ζητάμε από τους Λονδρέζους να παραδώσουν τα όπλα για να μην πέσουν σε λάθος χέρια» εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής Στίβεν Κλέιμαν. «Τα τραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι οδήγησαν αναπόφευκτα στην αύξηση του επιπέδου συναγερμού στους δρόμους της πρωτεύουσας» προσέθεσε.
Αναφερόμενος στα ψεύτικα όπλα που ζητά επίσης να παραδοθούν, είπε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν «φόβο και πανικό» και η ανάπτυξη ένοπλων αστυνομικών σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να έχει «τραγικές συνέπειες».
Πέρυσι, η αστυνομία του Λονδίνου οργάνωσε μία πρώτη επιχείρηση «συλλογής όπλων» και κατάφερε να συγκεντρώσει 350 όπλα και 12.300 φυσίγγια.
Πηγή: tovima


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes