«Τα Νέα»: Σάλος με την "αντισημιτική" γελοιογραφία του Βαρουφάκη...


Ο διεθνής Σιωνισμός έχει επιβάλει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι τον εξής ξεκάθαρο κανόνα: Μπορεί κανείς να λέει και να γράφει οτιδήποτε για τον οποιονδήποτε και ενώ ό,τι δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του παγκόσμιου Εβραϊσμού, είναι αντισημιτισμός και ο "παραβάτης" πρέπει να καταδικάζεται με συνοπτικές διαδικασίες στο πυρ το εξώτερον.

Τελευταίοι "παραβάτες" αυτού του κανόνα εν Ελλάδι είναι «Τα Νέα» που είχαν το "θράσος" να δημοσιεύσουν γελοιογραφία με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απεικονίζεται ως φιλάργυρος Εβραίος... με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για κάποιες ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές απολαβές του. Σύσσωμη η Ισραηλιτική Κοινότητα έσπευσε να κατηγορήσει την σκιτσογράφο Έφη Ξένου ως αντισημίτρια, και την εφημερίδα ως σταθερό μέσο προπαγάνδας εναντίον του Εβραϊσμού.



Αντιθέτως ουδεμία αντίδραση προκαλούν τα δημοσιεύματα στον εβραϊκών συμφερόντων ευρωπαϊκό τύπο όπου παρουσιάζονται οι Έλληνες ως τεμπέληδες και χαραμοφάιδες της Ευρώπης, οι οποίοι υβρίζονται με τα κατάλληλα λογοπαίγνια, ενώ περνούν απαρατήρητες "γελοιογραφίες" και "ξεκαρδιστικά" εβραϊκά κόμιξ που παρουσιάζουν τους Έλληνες ως γεύμα σε εβραϊκές τελετές ανθρωποφαγίας



Πόσο μάλλον όταν ονοματίζονται μέσω του κατάλληλου λογοπαιγνίου ως οι "μαλάκες" που χορεύουν συρτάκι (Sirtaki + cons [μαλάκες] = Sirtacons [Συρτακομαλάκες]) Ο χορός του καλοκαιριού - Οι συρτακομαλάκες. Η σοβαρότατη αντιμετώπιση από ελληνικής πλευράς (βλέπε thebest) ήταν η εξής: 
‘Ένα ιδιαίτερα χιουμοριστικό σκίτσο φιγουράρει στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo. Πρόκειται για ένα σχόλιο στο ελληνικό ζήτημα «Ο χορός του καλοκαιριού: Οι συρτακομ@λ@κες»



Επιστρέφοντας στο θέμα του Βαρουφάκη... γράφει σχετικά το "E-RADIO":


Αντίδραση της Ισραηλιτικής Κοινότητας προς την εφημερίδα
ΤΑ ΝΕΑ: Σάλος με γελοιογραφία που δείχνει τον Βαρουφάκη ως φιλάργυρο Εβραίο

Την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσε σκίτσο της εφημερίδας «Τα Νέα» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα και παρουσιάζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να φορά το χαρακτηριστικό κάλυμα της κεφαλής που φορούν οι Εβραίοι, την κιπά.
«Το μίσος της Τρόικας Εσ. πάντα με ενδυνάμωνε. Η έκφρασή του από ΤΑ ΝΕΑ ας μας ενώσει εναντίον του αντισημιτισμού» γράφει σε tweet ο κ. Βαρουφάκης και επισυνάπτει την ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για το θέμα.



Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας
Εμείς τώρα να γελάσουμε με αυτό; Κυρία σκιτσογράφε και Κύριοι της Διεύθυνσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, είμαστε αλήθεια πολύ περίεργοι να μάθουμε από εσάς το στόχο που καλείται να ικανοποιήσει αυτό το σκίτσο.Εμείς πάντως το θεωρούμε ως κλασσική αντισημιτική ενέργεια εκ μέρους σας και το καταγράφουμε ως περιστατικό που μας θλίβει για την ένδοια του δημιουργικού χιούμορ της εφημερίδας σας και μας εξοργίζει γιατί αναπαράγει επικίνδυνα και αναχρονιστικά στερεότυπα.
Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

Με την εν λόγω αθώα κατά τα άλλα γελοιογραφία ασχολήθηκαν και μεμονωμένα μέλη της εν Ελλάδι Εβραϊκής Κοινότητας όπως ο αυτοαποκαλούμενος "Έλληνας" - Εβραίος δημοσιογράφος Ζαν Κοέν από την ιστοσελίδα του, με επιστολή προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας «Τα Νέα», της 30.10.2015. Γράφει ο κ. Κοέν:
Κύριε Διευθυντά, Βλέποντας το σκίτσο της κ. Έφη Ξένου και διαβάζοντας την επιστολή της Ισραηλιτικής  Κοινότητας των Αθηνών αισθάνθηκα δύο διαφορετικά συναισθήματα. Με το σκίτσο αισθάνθηκα φοβερά νέος πάλι, για τον απλούστατο λόγο ότι μία από τις ποιο αντισημιτικές και αντί-ισραηλινές εφημερίδες της Ελλάδας, η δικιά σας, δεν άλλαξε διάθεση, φιλοσοφία ή πνεύμα απέναντι ημών των Εβραίων εδώ και 40 χρόνια. Πριν σας γράψω αυτήν την επιστολή πήγα στο αρχείο μου (χρονολογείται από τον 1981) και «θαύμασα» τους τίτλους, τα ρεπορτάζ καθώς και τις γνώμες αρθρογράφων σας σε ότι αφορά εμάς τους Εβραίους. Χρειάστηκε να βάλω τη γυναίκα μου να με τσιμπήσει για να πιστέψω πως βρισκόμαστε στο 2015 αλλά από ότι φαίνεται εσείς ως εφημερίδα βρίσκεστε στα πρώτα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται.Και για να μη νομίζετε ότι συκοφαντώ άδικα, σας θυμίζω ότι ήσασταν τόσο αντισημιτική εφημερίδα που ο Πρέσβης του Ισραήλ Ran Couriel ζήτησε το 1999 να συναντήσει τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη όπου του παρέδωσε έναν φάκελλο με τα διάφορα αντισημιτικά σας άρθρα κάνοντας τον μακαρίτη να φρίξει. Δυστυχώς, διαβάζοντας την απάντηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, η οποία και λίγα σας είπε, αισθάνθηκα πολύ γέρος διότι ξαφνικά κατάλαβα ότι η κοινότητα διοικείται από νέους ανθρώπους (ευτυχώς) που δεν γνωρίζουν την αντισημιτική και αντι-ισραηλινή σας παράδοση και νομίζουν ότι το σκίτσο ήταν απλώς μία ατυχής συγκυρία. Τέλος, επιτρέψτε μου δύο απορίες: Αναρωτιέμαι αν προσπαθείτε να γίνετε η σύγχρονη έκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία» επί των ημερών του διαβόητου αρχισυντάκτη Φράδη που ήταν ένας από τους κύριους υπεύθυνους, από ελληνικής πλευράς, του μαζικού αφανισμού των 57.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης επί κατοχής. Απορία δεύτερη, εάν αρχίσουν πογκρόμ εναντίον μας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας άραγε θα το θεωρείστε μεγάλο επίτευγμα της εφημερίδας σας;   
Και βεβαίως
Καθόλου φιλικά
Ζαν Κοέν
Δημοσιογράφος Έλληνας Εβραίος


Το ΚΙΣ εμμένει στο θέμα της γελοιογραφίας και επανέρχεται με επιστολή του προς τον Διευθυντή της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Δημήτρη Μητρόπουλο και "παρακαλεί" όπως την δημοσιεύσει στο προσεχές φύλο. Με λίγα λόγια απαιτεί "ΤΑ ΝΕΑ" να αυτομαστιγωθούν και να μάθουν όλοι οι αναγνώστες τους για την "έκπληξη και τον αποτροπιασμό" που προκάλεσε η δημοσίευση του εν λόγω σκίτσου στην Ισραηλιτική Κοινότητα, καθώς και για τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει από τέτοιες πράξεις συνεχούς "κραυγαλέου και επονείδιστου αντισιωνισμού αντισημιτισμού". 

Υ.Γ. Αν έχει τάσεις επαγγελματικής αυτοκτονίας ο κ. Μητρόπουλος... ας τολμήσει να μην δημοσιεύσει την επιστολή! 

Η εν λόγω ανάρτηση του ΚΙΣ έχει ως εξής:

Επιστολή διαμαρτυρίας του Κ.Ι.Σ.Ε. για την γελοιογραφία των “Νέων”

Το ΚΙΣΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ κ. Δημήτρη Μητρόπουλο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για αντισημιτική γελοιογραφία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα (30.10.15):

Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη και αποτροπιασμό είδαμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας, στη στήλη «Στίγμα» της σελ. 7,  αντισημιτικό σκίτσο της Εφης Ξένου που παρουσιάζει τον τ. υπουργό οικονομικών ως «Εβραίο τοκογλύφο».
Θεωρούμε ότι η χρήση θρησκευτικών ρατσιστικών στερεοτύπων με σκοπό να στιγματιστούν γεγονότα της επικαιρότητας είναι όχι μόνον απαράδεκτη και ποταπή, αλλά κυρίως επικίνδυνη, καθώς παραπέμπει σε θρησκευτικό μίσος και διαιωνίζει προκαταλήψεις που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη σημερινή κοινωνία.
Θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψη σας τη διαμαρτυρία μας αυτή και να την δημοσιεύσετε στο προσεχές φύλλο των ΝΕΩΝ.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος
Μωϋσής Κωνσταντίνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρσέλ Σολομών
                                                           
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes