Στα πλοκάμια της σιωνιστικής Βιομηχανίας Όπλων...


Η κατάρα των Φαραώ πέφτει στα κεφάλια όσων κάνουν δουλειές με τη Ρωσία. Από τον Μπερλουσκόνι, τον Καραμανλή, τον Γκρούεφσκι, τον Άσαντ, τον Τσοχατζόπουλο, τον Λιακουνάκο μέχρι και τους παραγωγούς φράουλας της Μανωλάδας ...η εκδίκηση των επικυρίαρχων είναι ολοκληρωτικής μορφής.

Αντίθετα όσοι έκαναν δουλειές με τον Μιόνι (Παπασταύρου), με τον Μοδιάνο (Ρωσσώνης) και με Αμερικάνικες βιομηχανίες ...δεν βρέθηκαν ποτέ στο στόχαστρο... Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνικες και Ισραηλινές βιομηχανίες όπλων ...είναι πεντακάθαρες, δεν λαδώνουν και κερδίζουν με την αξία τους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου ...για F16 που μπάζουν νερά και για ελικόπτερα που παίρνουν φωτιά στον αέρα και πέφτουν. Μόνο οι αγορές από Ρωσία και Γερμανία απασχολούν την «τυφλή» Δικαιοσύνη...
Διαβάστε κατατοπιστικό άρθρο για τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας για αγορά σκουπιδιών της αμυντικής Βιομηχανίας.
Δισεκατομμύρια τσέπωσαν οι ...αντιρατσιστές έμποροι όπλων της Λίστας Λαγκάρντ με τα Ισραηλινά διαβατήρια ...και μαντέψτε ποιανού ήταν αυτά τα λεφτά, ποιος τελικά τα διαχειρίστηκε, σε ποιους τα έδωσε και με ποιο προσωπικό όφελος...

Oι μεγάλες μπίζνες των γαμπρών της λίστας

Μειλίχιος και σνομπ ο Ανδρέας Ρωσσώνης -όπως άλλωστε αρμόζει σ' ένα κολεγιόπαιδο και γαμπρό μιας παραδοσιακής πολιτικής οικογένειας όπως αυτή του Μ. Παπακωνσταντίνου- χρόνια τώρα μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Αμυνας με τον αέρα του νικητή...

Του Δήμου Βερύκιου

Πρωτοεμφανίζεται στον χώρο των εξοπλισμών στα μέσα της δεκαετίας του '80 πλάι στον Β. Μοδιάνο, που από τη δεκαετία του '70 εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον ιταλικό αμυντικό κολοσσό Fin Μecanica Group, που μεταξύ άλλων διαθέτει τα γνωστά κανόνια Oto Μelara - πυρομαχικά, πολεμικά πλοία της εταιρείας Fincantieri καθώς και το αμυντικό τμήμα της Alenia.
Συνεργασία... κανόνι. Με λίγα λόγια, το «δίδυμο» Μοδιάνο - Ρωσσώνη εκπροσωπεί παραδοσιακά στην Ελλάδα το «super market» της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας. Οι δουλειές τους απλώνονται χρόνο με τον χρόνο καθώς ολοένα και περισσότερα ιταλικά αμυντικά συστήματα αγοράζονται από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Τα «ιταλικά» σκήπτρα κρατάει σταθερά το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς τα κανόνια Oto Melara μπαίνουν σχεδόν σε όλα τα πολεμικά πλοία!
Θεωρούνται αξιόπιστα συστήματα και γίνονται must. Ωστόσο το δίδυμο Μοδιάνο - Ρωσσώνη σπεύδει να «φορέσει» στο σύστημα Oto Melara και το πυροβόλο 76 χιλιοστών και το βαφτίζει? «αντιαεροπορικό»! Οι δε αεροπόροι με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη 3ης και 4ης γενιάς που από ψηλά βλέπουν τα πυροβόλα των 76 χιλιοστών γελάνε πονηρά, καθώς θυμούνται τα ένδοξα Bo Furs που τη δεκαετία του '60 έβαλαν στις Ντακότες?
Οσο για τις κάννες των συγκεκριμένων πυροβόλων, εντάσσονται στα αναλώσιμα υλικά. Μοδιάνο και Ρωσσώνης, όπως και ο Χ. Μπεκατώρος, καθιερώνονται ως η ισχυρή «τριπλέτα», που αναλαμβάνει τις «αναβαθμίσεις» των μονάδων του Ελληνικού Στόλου?
Αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Α. Ρωσσώνης εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον μαζί με τον Μπεκατώρο και για τον εκσυγχρονισμό των ολλανδικών φρεγατών, οι οποίες σημειωτέον μια δεκαετία μετά αποσύρονται από την ενεργό δράση.
Ο Α. Ρωσσώνης εμπλέκεται και στην πρόσκτηση των πετρελαιοφόρων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με τεχνογνωσία από την ιταλική εταιρεία Fincantieri. Εκείνη την εποχή πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήριζαν «ασύμφορο» και «υπερτιμολογημένο» το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η μόνη φορά που τα βρίσκει «σκούρα» ο Α. Ρωσσώνης είναι επί εποχής Βαγγέλη Βασιλάκου στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, όπου μπλοκάρει το πρόγραμμα Αντισταθμιστικών Οφελών?
Μπίζνες και στην κρίση. Το 2009, με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, παρά την οικονομική κρίση, ο Α. Ρωσσώνης εξακολουθεί να αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα στον χώρο των εξοπλισμών. Μάλιστα, πριν από την πτώση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, στις 12 Οκτωβρίου του 2011, στο ΓΕΝ γίνεται επίσημη παρουσίαση από τους εκπροσώπους της Oto Melara κ. Α Ρωσσώνη, Α. Μοντόβιο και Ν. Μενάρντο, στο πλαίσιο εξέτασης - διερεύνησης προγράμματος εκσυγχρονισμού φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και κατασκευής νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Ναι, ακριβώς! Η Ελλάδα του μνημονίου και της άγριας λιτότητας συζητεί με τους Ιταλούς δια του αντιπροσώπου τους Α. Ρωσσώνη για νέα εξοπλιστικά προγράμματα?
Επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου και ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών βάζει την υπογραφή του για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έναντι ενός ευρώ στην Abu Dhabi Mar και τον Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα, στην πιάτσα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Α. Ρωσσώνης προωθεί μέσω των ναυπηγείων το πρόγραμμα των κορβετών Benuna έναντι των γαλλικών φρεγατών FREMM.
Οι Λιβανέζοι των Αθηνών. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν στον χώρο της μεσιτίας οπλικών συστημάτων όσο βρίσκεται εν ζωή η ιδέα των Benuna. Οπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ιστότοπος On Alert: «O Ρωσσώνης έρχεται πιο κοντά στον Ισκαντάρ Σάφα και την υπόλοιπη λιβανέζικη παρέα των Αθηνών, που απαρτίζεται από τους επιχειρηματίες Τζ. Χάλακ, γνωστό στην Ελλάδα ως διαχρονικό φίλο της οικογένειας Παπανδρέου, και τον Αλ Χουρί, εκπρόσωπο της λιβανέζικης εταιρείας CCC με έδρα την Αθήνα.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες. Ωστόσο, παρά τις παραπάνω φήμες, καμία δημόσια εμφάνιση δεν έχει γίνει του Α. Ρωσσώνη με τους Λιβανέζους των Αθηνών αλλά ούτε έχει δει το φως της δημοσιότητας κάποιο σχετικό έγγραφο ή συμφωνητικό που να αποδεικνύει επιχειρηματική σχέση των παραπάνω.
Πάντως, ένα είναι σίγουρο: εν μέσω οικονομικής κρίσης και με το ΔΝΤ εγκαταστημένο στην Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε την εκταμίευση 480 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή μέρους του αμαρτωλού προγράμματος των υποβρυχίων...

Μισό δισ. € ο τζίρος
Σε ποσό που ξεπερνάει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ εκτιμώνται οι δουλειές που έχει κάνει το δίδυμο Μοδιάνο - Ρωσσώνη στο Πολεμικό Ναυτικό. Συνολικά έχουν πουληθεί 50 συστήματα Oto Melara που μαζί με τα αντίστοιχα... αντιαεροπορικά πυροβόλα και τα πυρομαχικά, ο τζίρος ξεπερνάει κατά πολύ τα 500 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία 30ετία!
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς επιτελών του ΠΝ, το συνολικό κόστος των συστημάτων Oto Melara ανέρχεται στα 310 εκατ., ενώ για πυρομαχικά και για αναλώσιμα (κάννες - υλικά συντήρησης) έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 200 εκατ. την τελευταία εικοσαετία. Επίσης, στον τζίρο του δίδυμου Μοδιάνο - Ρωσσώνη θα πρέπει να υπολογιστούν και οι δουλειές που έκαναν για:
Την κατασκευή του πετρελαιοφόρου «Προμηθεύς» που συνολικά το πρόγραμμα ξεπέρασε τα 100 εκατ.
Τον εκσυγχρονισμό των ολλανδικών φρεγατών.
Την επισκευή των πυραυλικών συστημάτων των πυραυλάκατων τύπου «Λάσκος».

Θοδωρής Ασημακόπουλος
Το alter ego του Ρωσσώνη με τους ανοικτούς... λογαριασμούς στο σκάνδαλο Proton
Μαζί με τον Α. Ρωσσώνη ήρθε στην επικαιρότητα και ο στενός συνεργάτης του Θοδωρής Ασημακόπουλος. «Παιδί» της Ανανεωτικής Αριστεράς, παλιός συνεργάτης του Λεωνίδα Κύρκου, επικοινωνιολόγος στο επάγγελμα που είχε συνεργαστεί με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ από το 2009 αυτός και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος γίνονται σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου και μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν και το στάιλινγκ του πρώην πρωθυπουργού. Ο Θ. Ασημακόπουλος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ν. Αθανασάκη και την Αντα Παπανδρέου. Είναι ο «οραματιστής» της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το ανανεωτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και πρωτοστατεί στη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ.
Ο Θοδωρής Ασημακόπουλος διοργανώνει στην «Αίγλη» εκδήλωση προς τιμήν του Λεωνίδα Κύρκου παρουσία των Γιώργου Παπανδρέου και Φώτη Κουβέλη, καθώς και των επιχειρηματιών Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρου Κυριακίδη. Είναι το ίδιο ακριβώς πρόσωπο που τώρα εμπλέκεται στο σκάνδαλο της «Proton».

Γρίφος με τις ρήτρες
Εκτός όλων των παραπάνω, ο Θ. Ασημακόπουλος μετά το 2004 ορίζεται ως ένας εκ των αντιπροσώπων της ιταλικής αεροναυπηγικής εταιρείας Alenia. Την περίοδο του 2010, επί αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Π. Μπεγλίτη και γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Β. Βασιλάκου, διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Alenia για την παραλαβή των ιταλικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J που είχε παραγγείλει η Ελλάδα από το 2002. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει.

Ο Β. Βασιλάκος επιβάλλει ρήτρες καθυστέρησης και όλοι οι Ελληνες αντιπρόσωποι ιταλικών αμυντικών εταιρειών ασκούν συντονισμένες πιέσεις προς την κυβέρνηση για να μην πληρωθούν οι ρήτρες και τα αεροπλάνα να παραληφθούν όπως όπως. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο γρίφος με τις ρήτρες των C-27J.
Πηγή: newsonly



Με αυτά και αυτά... είχαμε και θύμα! Σκοτώθηκε ο αδερφός του Πάνου Γερμανού.

Είχε πάει για κυνήγι και σκοτώθηκε σε τροχαίο μεγαλοεπιχειρηματίας


Μεγάλος και πασίγνωστος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία, σκοτώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή της Φωκίδας. Ο 66χρονος επιχειρηματίας Γ.Γ. είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου, ωστόσο ο θάνατος τον βρήκε σε τροχαίο στην περιοχή Αποστολιά Φωκίδας στις 5:45 το πρωϊ. Πρόκειται για τον έναν από τα δύο αδέρφια μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ ο οποίος πήγαινε να βρει την παρέα του για κυνήγι αλλά στον δρόμο τον βρήκε ο θάνατος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σήμερα (01-11-2015) στις 05:45, στη 2η χ/θ από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Παύλιανης – Αποστολιάς Φωκίδας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Αστυνομικό Τμήμα Γραβιάς.
Πηγή: lamiastar

Ενδιαφέρον και σχετικό με την οικογένεια Γερμανός άρθρο βρήκαμε στο ιστολόγιο "LOGISTIS" της 30 Μαΐου 2008:

O αριστερός με τις …γεμάτες μπαταρίες

Ο Πάνος Γερμανός είναι κομμουνιστής. Προσφάτως το ελληνικό δημόσιο τον έκανε πολυεκατομμυριούχο. Η εξαγορά του Ομίλου από την COSMOTE προκάλεσε συζήτηση, αντιδράσεις μέχρι και την αναφορά 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Του Μάνου Κακλαμάνου

Η COSMOTE αγόρασε ένα καταχρεωμένο δίκτυο καταστημάτων. 
Στις 2 Οκτωβρίου 2006 επισημοποιήθηκε η εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ότι εκείνη τη στιγμή της πολυσυζητημένης εξαγοράς, το δίκτυο των 256 καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα είχε χρέη περίπου 80 εκ. ευρώ στη μάνα εταιρεία. Η εταιρεία ήταν επικερδής. Το δίκτυό της όμως ήταν καταχρεωμένο. 
Συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου 2006, μία μέρα μετά την ενεργοποίηση της συμφωνίας, οι 256 συνεργάτες της εταιρείας χρωστούσαν είτε στον αλληλόχρεο λογαριασμό τους είτε σε επιταγές είτε στην τράπεζα 83.408.730 ευρώ. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο. Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι από τους 256 συνεργάτες του Ομίλου, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην χρωστούσε… Χρωστούσαν όλοι… με κάποιους να έχουν χρέη που ξεπερνούσαν τα 2.000.000 ευρώ. 
Πολλοί συνεργάτες της αλυσίδας δεν άντεξαν και αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα καταστήματά τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων αποτελεί ο Κυριάκος Χρηστέας, άνθρωπος αριστερών πεποιθήσεων που διατηρούσε προσωπική φιλική σχέση με τον Πάνο Γερμανό και σήμερα, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται εκτός δικτύου της εταιρείας. 

«Πιο εύκολα σκεφτόμουν ότι θα αυτοκτονήσω»
O Kυριάκος Χρηστέας έγινε το 1994 ο Νο 25 στη λίστα των franchisee της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Κι όμως μετά από 14 χρόνια συνεργασίας βάζει λουκέτο και πωλητήριο στο 8ο και τελευταίο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ που ανέλαβε στη Γλυφάδα. «Πιο εύκολα σκεφτόμουν ότι θα αυτοκτονήσω παρά ότι θα κλείσω το κατάστημα» μας λέει με φόντο το «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». 
Ένας από τους πρώτους και ιστορικούς συνεργάτες του ΓΕΡΜΑΝΟΥ που κάποια στιγμή έφθασε στο σημείο να έχει ταυτόχρονα 6 καταστήματα της αλυσίδας με πολύ υψηλούς τζίρους, δηλώνει απογοητευμένος τόσο από την κατάληξη της επαγγελματικής συνεργασίας όσο κυρίως από τη συμπεριφορά του φίλου του Πάνου Γερμανού. Το κοινό τους αριστερό παρελθόν αποτελούσε για τον κ. Χρηστέα εγγύηση πιο ισχυρή από οποιοδήποτε νομικό έγγραφο. «Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από το συναγωνιστή και σύντροφό μου» λέει σήμερα πικραμένος κοιτώντας το κλειστό κατάστημά του. «Τώρα πια δεν τους ενδιαφέρει να αγοράζουν τα καταστήματα. Παλαιότερα ήταν πολιτική τους. Κάποτε που τα ήθελε τα μαγαζιά να τα πάρει εύκολα και φθηνά, τα έπαιρνε». 

«Πέτα τα κλειδιά στη ρεσεψιόν φεύγοντας»
Ο Κυριάκος Χρηστέας είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα την πρακτική της εταιρείας. Ο ίδιος στο παρελθόν, υπό το βάρος αβάσταχτων χρεών, αναγκάστηκε να πουλήσει 6 καταστήματα τα οποία αγόρασε η μάνα εταιρεία και τα οποία φυσικά μετά-μοσχοπούλησε σε νέους franchisee. «Η τακτική είναι ότι κόβουν το εμπόρευμα … και σου λένε να πετάξεις τα κλειδιά στη ρεσεψιόν φεύγοντας. Με είπαν και κουτό που τους έκανα τόσα μαγαζιά». 
Η καταγγελία του επιχειρηματία -φορτισμένη έντονα συναισθηματικά- δεν σταματά εδώ. Ο Κυριάκος Χρηστέας θυμάται και περιγράφει με πολύ απλά λόγια την αλληλουχία των γεγονότων που τον οδήγησαν στο λουκέτο. Το 1999 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ υιοθέτησε την πρακτική του τραπεζικού πλαφόν για τους συνεργάτες της. Άνοιξε δηλαδή τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα του κάθε franchisee με πιστωτικό όριο και από εκεί και πέρα έπρεπε ο κάθε ένας να αγοράζει προϊόντα από την εταιρεία χρεώνοντας αυτό το τραπεζικό πλαφόν. Φυσικά το υψηλό επιτόκιο βάρυνε τον franchisee. 
«Κάποια στιγμή πιάνει ταβάνι το πλαφόν και πάμε στις επιταγές και από εκεί σ’ άλλες επιταγές σ’ άλλη καρτέλα». Εντυπωσιακό στοιχείο της καταγγελίας είναι και το ποσοστό κέρδους με το οποίο εργάζεται ο franchisee του ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Από το 2000 περίπου και μετά, στις συμβάσεις εισήχθη ο όρος ικανό βιώσιμο κέρδος… και ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Οι τιμές πώλησης… θα παρέχουν ικανό κέρδος που θα επιτρέπει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης κατ’ αντικειμενική κρίση». Δεν ορίζεται με αριθμό. Περιγράφεται απλώς … και συνεπώς ερμηνεύεται κατά το δοκούν. 

«Αγόρασε φθηνά και πούλησε στο δημόσιο πανάκριβα»

Ο Κυριάκος Χρηστέας είναι η μοναδική περίπτωση franchisee που έχει στραφεί με αγωγή κατά του παλιού του συντρόφου Πάνου Γερμανού ισχυριζόμενος ότι ο κομμουνιστής πολυεκατομμυριούχος αγόρασε 2 καταστήματα πάμφθηνα και τα πούλησε στο ελληνικό δημόσιο πανάκριβα. Σύμφωνα πάντα με την αγωγή, το 2006, τη χρονιά που υπεγράφη η εξαγορά της εταιρείας από την COSMOTE, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ αγόρασε από τον κ. Χρηστέα 2 καταστήματα προς 300.000 ευρώ το ένα ενώ λίγους μήνες μετά τα πούλησε προς 2.500.000 ευρώ το καθένα στην COSMOTE. Το ποσό βγαίνει από την απλή διαίρεση. Όλο το δίκτυο κοστολογήθηκε 1.300.000.000 ευρώ και περιελάμβανε 520 καταστήματα. Άρα 2.500.000 ευρώ το ένα. Η πλευρά Χρηστέα χαρακτηρίζει προφανή τη δυσαναλογία και δηλώνει ότι και πάλι υπό την πίεση των χρεών αναγκάστηκε να συναινέσει σ’ αυτήν την αισχροκερδή λύση της σύμβασης.

Στο παρακάτω άρθρο της "ΖΟΥΓΚΛΑς" της 12 Ιουλίου 2008, μπορείτε να ενημερωθείτε για το πως χρεώθηκε η Cosmote την εταιρεία "ΓΕΡΜΑΝΟΣ":

H Cosmote χρεώθηκε τον “Γερμανό” της


Ποινική δίωξη για 5 κακουργήματα άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, σε βάρος του ιδρυτή και μεγαλομέτοχου της εταιρείας ''Γερμανός'', Πάνου Γερμανού, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, κι άλλων 10 προσώπων για τη ζημιογόνο εξαγορά της εταιρείας ''Γερμανός'' από την Cosmote, πριν από περίπου 3 χρόνια.

Του Νίκου Γεωργιάδη

Ο Βουρλούμης, ο «Γερμανός» του και τα Μυστήρια
Ήταν σκανδαλώδες για να καλυφθεί. Ήταν πολύ ενοχλητικό και εμφανές  για να ξεχαστεί εύκολα. Τελικά, σε αυτήν τη χώρα όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν στον ΟΤΕ. Σήμερα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, άσκησε ποινική δίωξη για πέντε (5) κακουργήματα κατά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, αλλά και κατά του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Αντικείμενο; Η εξαγορά με αντίτιμο 1,3 δις ευρώ της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» πριν από τρία χρόνια από τον ΟΤΕ. Τα κακουργήματα περιγράφουν και το εύρος του ζητήματος που είναι οικονομικό, πολιτικό και ηθικό.
Κακούργημα 1ον: Χειραγώγηση της αγοράς κατ’ επάγγελμα που προϋποθέτει δόλο και μεθόδευση.
Κακούργημα 2ον: Ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα.
Κακούργημα 3ον: Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που προϋποθέτει ίδιον όφελος.
Κακούργημα 4ον: Αδίκημα της Απιστίας που αφορά στον κ. Παναγή Βουρλούμη, που είναι ανώτερος κρατικός λειτουργός σε μία από τις τρεις  μεγαλύτερες και επικερδέστερες επιχειρήσεις του Δημοσίου... τον ΟΤΕ.
Κακούργημα 5ον: Ηθική αυτουργία στην απιστία.
Η υπόθεση αρχίζει, όταν αμέσως μετά την αγορά της αλυσίδας των καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» υποβάλλεται μήνυση από τον πρώην Υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Βερελή, και καθ’ ύλη αρμόδιο για τις υποθέσεις του ΟΤΕ κατά την τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, άρα κατά τεκμήριο γνώστη του θέματος. Ο λόγος που κατατέθηκε η μήνυση έχει να κάνει με το ιδιαίτερα υψηλό τίμημα που αιφνιδίασε και στη συνέχεια έκανε να χαμογελάσει συγκαταβατικά η αγορά. Το δεύτερο στοιχείο είχε να κάνει με αυτήν καθ’ εαυτή την αξία της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Δεν πέρασαν ούτε τρείς εβδομάδες από τότε που η zougla.gr αποκάλυψε με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε (ή δεν λειτουργούσε) η εταιρεία και πόσο είχε καταχρεωθεί. Τρεις εβδομάδες αργότερα έρχεται η Δικαιοσύνη, για να δικαιώσει το δημοσίευμα. Η εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ήταν χρεωμένη κατά τουλάχιστον 80 εκ. ευρώ την ημέρα που αγοράστηκε από τον ΟΤΕ. Προφανώς αυτή είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, αφού η εισαγγελική έρευνα προχώρησε σε βάθος.

Στο Βασίλειο της Καχυποψίας
Η απόφαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη έρχεται μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλλει βαρύτατα πρόστιμα για την χειραγώγηση της μετοχής της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ». Η απόφαση της επιτροπής ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, 8 ημέρες πριν την άσκηση δίωξης από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Στην εξειδικευμένη «πιάτσα» του Χρηματιστηρίου, άλλοι υποστηρίζουν πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήξερε τα των εξελίξεων και έσπευσε να αυτοπροστατευθεί. Άλλοι επισημαίνουν πως η Επιτροπή παρενέβη μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι σημαντικό, 660.000 ευρώ. Ειδικότερα, πρόστιμο 200.000 ευρώ στον Πάνο Γερμανό, 100.000 στους Σ. Μάρρα και Σ. Κόπολα, 80.000 ευρώ στους Γ. Διαμαντή, Α. Παναγιώτου και 20.000 ευρώ στον Ι. Κότσιρα. Όλοι οι παραπάνω κατηγορούνται ότι με τη συναλλακτική συμπεριφορά τους «στήριξαν τη μετοχή της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ», κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα της 15/12/2005 έως 23/3 2006, κατά παράβαση του νόμου περί καταχρήσεως αγοράς. Τιμωρήθηκε και η «EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ» με πρόστιμο 80.000 ευρώ, διότι δεν φρόντισε ως όφειλε από τον νόμο, να εμποδίσει αυτήν την παραβατική συμπεριφορά των προαναφερομένων.

Δεν γνώριζε τι ποιούσε η «αριστερά» του;
Ο Πάνος Γερμανός, παλιός αριστερός με βαθιές ρίζες στο κομμουνιστικό κίνημα, ανεδείχθη σαν ένας εξαιρετικά δυναμικό επιχειρηματίας. Μπαταρίες, στη συνέχεια συμφωνία μαμούθ με το Ισραήλ για την κατασκευή μπαταριών, τεθωρακισμένων και υποβρυχίων, επέκταση στις αγορές των Βαλκανίων, τηλεπικοινωνιακό υλικό στη συνέχεια, δημιουργία αλυσίδας καταστημάτων λιανικής, με λίγα λόγια ο Πάνος Γερμανός μέσα σε μία δεκαετία κατάφερε να εμφανίζει έναν όγκο δραστηριοτήτων και να δικαιολογεί μία υπεραξία που εντυπωσίαζε.
Όπως σημειώνουν οι οικονομικοί αναλυτές ο ΟΤΕ δεν είχε κανένα ιδιαίτερο λόγο να εξαγοράσει την «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», πέρα από την κλασσική τακτική κάθε επιχειρηματία στον τομέα του να αυξάνει σταδιακά το μερίδιό του στον έλεγχο της πίττας της αγοράς του. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, το τίμημα που κατέβαλε ο ΟΤΕ δεν δικαιολογούσε την ποιότητα και την ποσότητα της εξαγορασμένης εταιρείας. Να θυμίσουμε ότι η αγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» πραγματοποιήθηκε, όταν ο Παναγής Βουρλούμης ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του OTE και πρόεδρος της «COSMOTE», όταν στο Διοικητικό Συμβούλιο παρακάθονταν οι κκ. Τζαμάς και Μαρτιγόπουλος, ο πρώτος νυν αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της «COSMOTE».
Τότε και μετά την αγορά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά της κυβερνήσεως, αφήνοντας να εννοηθεί πως η εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από τον ΟΤΕ είχε να κάνει με μία υπόγεια συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας με το ΚΚΕ. Ο Περισσός είχε τότε αντιδράσει έντονα και η κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά. Πέρα όμως από τους ισχυρισμούς του Θόδωρου Πάγκαλου που εντάσσονται και στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του δραστηριότητας, το ζήτημα είναι πως η «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» την εποχή της εξαγοράς της, ήταν σε δύσκολη κατάσταση και πως τα χρήματα που κερδήθηκαν στο Χρηματιστήριο με το παιγνίδι στις μετοχές της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» απέφερε πολλά κέρδη, επί πλέον εκείνων που εισπράχθηκαν από την εξαγορά.
Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη που παρενέβη τη στιγμή που ο ΟΤΕ πουλήθηκε και πάλι στους «Γερμανούς» της, αφού είχε εξαγοράσει τον «ΓΕΡΜΑΝΟ» της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όταν διεξαχθεί η δίκη (αν ποτέ διεξαχθεί), ο κ. Βουρλούμης δεν θα είναι Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ. Στη θέση του θα κάθεται ένας Γερμανός.

Η απάντηση της «COSMOTE»...
Από την «COSMOTE» εξεδόθη ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: Αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για την άσκηση ποινικής δίωξης "in rem" για την εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», η «COSMOTE» ανακοίνωσε τα εξής:
«Η εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» αποτέλεσε στρατηγικής αξίας κίνηση για την «COSMOTE». Έχει συμβάλει καταλυτικά στην εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και της έχει προσδώσει στρατηγικό και εμπορικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύεται από τα μερίδια αγοράς της «COSMOTE» και από τους ρυθμούς ανάπτυξής της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η «COSMOTE» έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Θεωρεί ότι η δικαστική έρευνα θα επιβεβαιώσει τη στρατηγική ορθότητα της εξαγοράς της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», την οποία η «COSMOTE» πραγματοποίησε με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες».

...και η απάντηση του Πάνου Γερμανού
«Απολύτως αναντίστοιχη προς την πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο Πάνος Γερμανός την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

"Με εκπλήσσει αφάνταστα που μια τυπική συμφωνία εξαγοράς μεταξύ 2 εισηγμένων πολυμετοχικών εταιριών, ξεκάθαρη και διαφανής, που αποτελεί συνήθη διεθνή πρακτική και που επικροτήθηκε από όλη τη διεθνή επιχειρηματική και οικονομική κοινότητα διαστρεβλώνεται. Οι επιχειρηματικές σχέσεις και συμφωνίες μου έχουν τόση καθαρότητα και διαφάνεια, ώστε να με διακατέχει η βεβαιότητα και η ηρεμία που η αλήθεια παράγει".  

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes