Εγκρίθηκε και στην Κύπρο το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφυλοφίλων...


Εγκρίθηκε και στην Κύπρο το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφυλοφίλων και η Άρση του απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών. Η ατζέντα προωθείται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της πολιτισμένης Δύσης.

Δεν έχω υπόψη μου ούτε ένα ζεύγος ομοφυλοφίλων με μακροπρόθεσμη σχέση που θα χρειαζόταν πρόβλεψη για τα κληρονομικά θέματα ...παρόλα αυτά πριν προκύψει μία τέτοια ανάγκη ...οι χρεωκοπημένες χώρες τρέχουν να νομοθετήσουν με εντολή των ξένων δανειστών.Διαβάζουμε σχετικά στο "LIFO" για την εθνική περηφάνια των Κυπρίων βουλευτών, που έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα... να νομοθετήσουν κατά παραγγελία των ξένων δανειστών τους:


Με 39 ψήφους υπέρ, 12 εναντίον και 3 αποχές, η Ολομέλεια της Βουλής στην Κύπρο ενέκρινε το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην ιστορία τη νομική και πολιτική συμβίωση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.
Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση όχι μόνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για εκείνα της LGBT Κοινότητας καθώς το νομοσχέδιο ανοίγει μία νέα σελίδα για τη συμβίωση τόσο των ετερόφυλων ζευγαριών όσο και των ομόφυλων, αφού θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην ιστορία τη νομική και πολιτική συμβίωση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό το μεγάλο βήμα που έγινε σήμερα στην Κύπρο. Οι βουλευτές μας αναγνώρισαν τη σημασία του συμφώνου συμβίωσης. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τη LGBT κοινότητα, άλλα και για όλες τις περιθωριοποιημένες ομάδες!", δήλωσε, μιλώντας στο Antivirus, ο προέδρος της Accept – LGBT Cyprus, Κώστας Γαβριηλίδης.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του νόμου για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών από την κυπριακή βουλή μαθαίνουμε από τον "ANT1IWO":

Σε ψηφοφορία η άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών


Σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής τίθεται αύριο το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των γραπτών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και θα θέσει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του τις τροπολογίες που προτείνει το ΑΚΕΛ ώστε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
Ο κ. Σαμψών επανέλαβε ότι ο προτεινόμενος νόμος θα αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών ώστε οι ένοχοι σε σοβαρά αδικήματα και για το σκάνδαλο της οικονομίας να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίων και να καταδικαστούν για τα αδικήματα που διέπραξαν.
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού, αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ από θέση αρχής υπερασπίζεται τα ανθρώπινα και ιδιωτικά δικαιώματα των πολιτών, είπε ότι το κόμμα του επιθυμεί την καταδίκη των ενοχών στο σκάνδαλο της οικονομίας, όμως ανέφερε αυτό δεν θα πρέπει να ανοίξει την πόρτα στη συλλογή δεδομένων και φακέλωμα ανυποψίαστων πολιτών.
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ επικαλέστηκε τα πρακτικά συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών και δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ενώπιον της Επιτροπής ότι το νομοσχέδιο αφορά περισσότερο την αποδεκτότητα της μαρτυρίας και των στοιχείων ενώπιον των δικαστηρίων για να αναφέρει ότι δεν αλλάζει άρδην το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Καταλήγοντας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι οι προβληματισμοί του ΑΚΕΛ για τις πιθανές επιπτώσεις της νομοθεσίας συναντούν τους προβληματισμούς και άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes