ENERGA-HELLAS POWER: Εξαφάνισαν 250.000.000 € και είναι ελεύθεροι και ...ωραίοι


ENERGA-HELLAS POWER... εξαφάνισαν 250.000.000 ευρώ του Δημοσίου, τους υπερασπίστηκαν πρώην Υπουργοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι με εγγύηση μόλις 100.000 ευρώ...

Παρακάτω τα σχετικά δημοσιεύματα (κλικάροντας επάνω στην εικόνα μεταφέρεστε στο ιστολόγιο του δημοσιεύματος):



Σαν αναπάντεχη περίοδο χάριτος λειτούργησε για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης ENERGA - HELLAS POWER, Αριστείδη Φλώρο και Βασίλη Μηλιώνη, η αποχή των δικηγόρων, η οποία κράτησε την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας «παγωμένη» στο Εφετείο.

Το παράδοξο με τους εν λόγω κυρίους είναι ότι, ενώ κατηγορούνται μαζί με άλλα 17 άτομα για υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο και αντιμετωπίζουν ακόμα και την ποινή των ισοβίων, αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και... προκλητικοί, μέσα σε απίστευτη χλιδή, πάρτι, πολυτελή αυτοκίνητα και «κοσμικές» εμφανίσεις σε ελληνικά νησιά, που έχουν την τιμητική τους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι παθογένειες και τα προβλήματα δυσλειτουργίας στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν δημιουργήθηκαν βεβαίως από την αποχή των δικηγόρων. Σε αυτές τις παθογένειες, άλλωστε, οφείλεται το γεγονός ότι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι είναι εδώ και ένα χρόνο ελεύθεροι, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Ο Αριστείδης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης κατηγορούνται ως εκπρόσωποι των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, Energa και Hellas Power αντίστοιχα, ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.
Οι άτυχοι πελάτες τους βρέθηκαν ξαφνικά με χρέη προς το Δημόσιο, την ώρα που οι δύο «επιχειρηματίες» γλεντούσαν στη Μύκονο και σε νυχτερινά μαγαζιά των Αθηνών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Φλώρος και Μηλιώνης «ενσωμάτωσαν τα χρήματα στην περιουσία τους», μέρος των οποίων κατέληξε σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ μεγάλος χαμένος είναι το ελληνικό Δημόσιο, καθώς ζημιώθηκε κατά 256.521.323,96 ευρώ.
Οι ίδιοι αρνούνται μεν τις κατηγορίες, εμφανίζονται πρόθυμοι όμως να επιστρέψουν περίπου 83 εκατ. ευρώ, για να ελαφρύνουν τη θέση τους μπροστά στον κίνδυνο των ισοβίων.
Η υπόθεση περιλαμβάνεται στις πλέον σημαντικές δίκες οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου, καθώς «έσκασε» ενώ η χώρα είχε ήδη μπει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και τα κάθε λογής «χαράτσια» βάραιναν στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Πληροφορίες θέλουν τους δύο βασικούς κατηγορούμενους να συνεχίζουν τον πολυτελή βίο, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και κυρίως τους ανθρώπους που εξαπάτησαν. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και τη δικαστική διαδικασία έως ότου αποδοθεί εν τέλει Δικαιοσύνη.



Το νόμιμο είναι πάντοτε και ηθικό;

Πλήθος ερωτηματικών δημιουργεί αφενός η στάση της κυβέρνησης, η οποία δεν παρέστη όπως τουλάχιστον θα περίμενε κανείς, στην εκδίκαση της υπόθεσης Energa - Hellas Power, δύο εταιρειών που κατηγορούνται ότι ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο κατά 270 εκατ. ευρώ, και αφετέρου η απόφαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη να αναλάβει την υπεράσπιση του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης.
Οι δύο εταιρίες, με τις «πλάτες» ή με τις παραλείψεις κάποιων, κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν το ιλιγγιώδες αυτό ποσό, καθώς ενώ εισέπρατταν το χαράτσι της ΔΕΗ, τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στα κρατικά ταμεία.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει σε δίκη 19 στελέχη των δύο εταιρειών, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος έλλειψη αιτιολογίας, εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές.
Η αναίρεση συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, απόντος του Δημοσίου.
Την ίδια ώρα δηλαδή που το κράτος στρέφεται εναντίον απλών πολιτών ακόμα και για μερικές εκατοντάδες ευρώ, επιλέγει -ίσως από ολιγωρία - να μην παραστεί καν ως πολιτική αγωγή στη δίκη, ελαφρύνοντας ουσιαστικά τη θέση των κατηγορουμένων και ενισχύοντας τους ισχυρισμούς εκείνων που υποστηρίζουν ότι για μία ακόμα φορά όσοι καταχρώνται δημόσια χρήματα...στο τέλος «βγαίνουν λάδι» γιατί τα «έφαγαν και εξακολουθούν να τα τρώνε όλοι μαζί»
Το γεγονός προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σφοδρές αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και του τομεάρχη Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου, ο οποίος δήλωσε ότι «προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση Σαμαρά διότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή στην δίκη των υπευθύνων των εταιρειών Energa και Hellas Power οι οποίοι υπεξαίρεσαν και καταχράστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ μέρος των οποίων ήταν και το "Χαράτσι της ΔΕΗ" το οποίο εισέπραξαν αλλά ουδέποτε απέδωσαν στο δημόσιο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι ιδιαίτερα προκλητικό, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε κατασχέσεις για οφειλές που δεν ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες να καλύπτει τους υπεύθυνους των συγκεκριμένων εταιρειών οι οποίοι καταχράστηκαν δημόσια έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η μη παράσταση του υπουργείου Οικονομικών ως πολιτική αγωγή συνιστά παράβαση καθήκοντος και για τον κ. Στουρνάρα και για την κυβέρνηση συνολικά.
«Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση οφείλουν να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν σύντομα στον ελληνικό λαό γιατί χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους καταχραστές και απατεώνες», τόνισε ο κ. Πετράκος και πρόσθεσε:
«Εκτός βέβαια από την παράβαση καθήκοντος η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η Ν.Δ. είναι υπόλογη και για σαφείς ενδείξεις διαπλοκής, διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει όταν δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός της κ. Βορίδης. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην Ν.Δ. ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό».
Μετά τις αντιδράσεις τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και του Τύπου, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας στην έκδοση ανακοίνωσης, υποστηρίζοντας ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη η βούλησή του για την καταδίκη των υπευθύνων και την απόδοση στο Δημόσιο των ποσών που υπεξαιρέθηκαν»
«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την υπόθεση των κακουργηματικών πράξεων (υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κοκ) κατά του Ελληνικού Δημοσίου, εταιρειών του Ελληνικού Δημοσίου (ΛΑΓΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε.), καθώς και των ΟΤΑ, από τους εκπροσώπους των εταιρειών ENERGA POWER ΑΕ., ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΕ και HELLAS POWER ΑΕ., ο υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι ο φάκελος της ποινικής αυτής υπόθεσης έχει χρεωθεί στο αρμόδιο Γραφείο Νομικού Συμβούλου Φορολογίας, το οποίο έχει την ευθύνη του δικαστικού χειρισμού της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και προστίθεται ότι με εντολή του υπουργού Οικονομικών κατόπιν της επικοινωνίας του με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατά την οποία κατέστη σαφές ότι δεν έχει απωλεσθεί κανένα ουσιαστικό ή δικονομικό δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου, το Ελληνικό Δημόσιο πρόκειται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου, προβάλλοντας το σύνολο των νομίμων αξιώσεών του κατά των κατηγορουμένων.
«Προκειμένου να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση και προς αποκατάσταση της αλήθειας, είναι σαφές, ότι κατά τη δικάσιμο της 28.4.2014, η υπόθεση δεν μπορούσε να εισαχθεί για ουσιαστική εκδίκαση (εξαιτίας δικονομικών ζητημάτων, όπως και έγινε), λόγω του ότι εκκρεμούσε αναίρεση κατά του υπ' αριθμόν 365/2014 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι αυτονόητο ότι, κατά την ουσιαστική εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, η οποία και θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα παρασταθεί, όπως πάντοτε παρίσταται κατά την ουσιαστική εκδίκαση των υποθέσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ασκώντας πολιτική αγωγή με τους αρμόδιους λειτουργούς του. Η βούληση του υπουργείου Οικονομικών για τον ποινικό κολασμό των υπευθύνων καθώς και για την απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο των ποσών που έχουν υπεξαιρεθεί σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Εφόσον η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης, εμείς αναμένουμε απλά και αυτονόητα να επαληθευθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και να επιδειχθεί η δέουσα επιμέλεια.



Τους καλύτερους δικηγόρους διαθέτει η... Ν.Δ. αν παρακολουθήσει κανείς τις επιλογές που κάνουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power, οι οποίες κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν σχεδόν 300 εκατ. ευρώ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Τους καλύτερους δικηγόρους διαθέτει η... Ν.Δ. αν παρακολουθήσει κανείς τις επιλογές που κάνουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power, οι οποίες κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν σχεδόν 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το σκάνδαλο δεν έχει μόνο πολιτικές διαστάσεις, αλλά "επεκτείνεται" και στο ποινικό, μετά την αποκάλυψη από τον Θανάση Πετράκο της επιστολής του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ όπου ο ιδιοκτήτης της Energa χαρακτηρίζεται "ηθικός αυτουργός" της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε στις 3 Νοεμβρίου.

Η Βουλή δεν ξέρει, δεν ακούει
Με την ίδια επιστολή, η οποία κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποκαλύπτεται και ο ρόλος του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος "μεσολαβεί" για να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός στο σκάνδαλο Energa και Hellas Power - η τελευταία ξεκίνησε ως Aegean Power και αρχικά συμμετείχε ο όμιλος Μελισσανίδη. Ωστόσο η επιτροπή της Βουλής αρνήθηκε να ερευνήσει την υπόθεση και να καλέσει τον Τ. Μπαλτάκο...
Energa και Hellas Power καταχράστηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων ήταν το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, το οποίο εισέπραξαν, αλλά ουδέποτε απέδωσαν στο Δημόσιο. Τον Μάιο του 2014 προσδιορίστηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό. Από τότε άρχισαν οι πολιτικές συμπτώσεις:
  • Το υπουργείο Οικονομικών και ο Δήμος Αθηναίων δεν παρέστησαν ως πολιτική αγωγή. Ο Θ. Πετράκος επεσήμανε ότι η παράλειψη αυτή συνιστά παράβαση καθήκοντος και για τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα  και για την κυβέρνηση συνολικά.
  • Ως δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου εμφανίστηκε ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Μάκης Βορίδης...
  • Λίγες μέρες μετά ο Μ. Βορίδης έγινε υπουργός και, επειδή δεν μπορεί να δικηγορεί, η Energa προσέλαβε ένα άλλο εκλεκτό στέλεχος της Ν.Δ., τον Τ. Μπαλτάκο, ο οποίος εσχάτως λέγεται ότι αποκατέστησε τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και αναλαμβάνει εκ νέου «ειδικές αποστολές» ενόψει προεδρικής εκλογής.
Ο ασκός των νέων αποκαλύψεων άνοιξε με την επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, την οποία αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Αντωνόπουλος στις 3 Νοεμβρίου δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη - η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πρόσωπό του! Λίγες μέρες αργότερα απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΛΑΓΗΕ Τάσο Γκαρή, στην οποία αποκαλύπτει την παρέμβαση Μπαλτάκου.

Με "παράκληση" Μπαλτάκου
"Κατόπιν παρακλήσεως" Μπαλτάκου, γράφει ο Γ. Αντωνόπουλος, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση για να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός του σκανδάλου, καθώς στις 16 Ιανουαρίου υπάρχει δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Συμμετείχαν ο επιχειρηματίας της Energa Αριστείδης Φλώρος, ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Γιώργος Αντωνόπουλος. Ο Αρ. Φλώρος πρότεινε οι διαφορές με τον ΛΑΓΗΕ να τεθούν υπό τη διαιτησία της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Ο Γ. Αντωνόπουλος αρνήθηκε επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά θα απάλλασσε τους κατηγορούμενους από τα ποινικά αδικήματα, οι οποίοι θα είχαν κάνει το "τέλειο έγκλημα", αντιπροτείνοντας να επανεισαχθούν στην Ελλάδα τα χρήματα και να κατατεθούν υπέρ του ΛΑΓΗΕ.
«Ο Αρ. Φλώρος εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν και ότι η επιμονή μου στη λύση αυτή γίνεται επειδή θέλω να τον δω να καταδικάζεται και να φυλακίζεται και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση» τονίζει ο Γ. Αντωνόπουλος.
Ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ χαρακτηρίζει τον Αρ. Φλώρο «ηθικό αυτουργό» της επίθεσης που δέχθηκε και σημειώνει ότι έχει ενημερώσει γι' αυτό τον ιδιοκτήτη της Energa μέσω των δικηγόρων του Τ. Μπαλτάκου και Μιχ. Δημητρακόπουλου. Σύμφωνα με «αξιόπιστο άνθρωπο», συνεχίζει ο Γ. Αντωνόπουλος, ο Αρ. Φλώρος δηλώνει ότι «εκείνοι που συνέβαλαν στην 'καταστροφή', όπως ο ίδιος θεωρεί, της ζωής του, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και εμένα και μάλιστα ως πρώτον στη σειρά, θα έχουν ανάλογη μεταχείριση και τύχη».
Αυτό όμως το ζοφερό παρασκήνιο στον χώρο της ενέργειας η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να το εξετάσουν...



Εκπρόσωποι της αθηναϊκής ελίτ, γόνοι γνωστών οικογενειών αλλά και άνθρωποι που πέρασαν... δύσκολα το 2013 έδωσαν το «παρών» στο ρεβεγιόν που διοργάνωσε ο Βασίλης Μηλιώνης στην εντυπωσιακή βίλα της οικογένειάς του στην Παλαιά Πεντέλη.

Ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της Hellas Power υποδέχθηκε ως οικοδεσπότης -μεταξύ άλλων- και τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος επίσης υπήρξε κρατούμενος τη χρονιά που έφυγε λόγω των χρεών της επιχείρησής του προς το Δημόσιο.
Μάλιστα, σε αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν καλεσμένοι του ρεβεγιόν, Μηλιώνης και Γαβαλάς ποζάρουν στο κέντρο με χαμόγελα που δείχνουν ότι αμφότεροι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τις περιπέτειες του 2013 και -κυρίως- την εφιαλτική περίοδο του Κορυδαλλού.
Φυσικά οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει για τον Βασίλη Μηλιώνη, που έχει μπροστά του έναν δικαστικό «Γολγοθά». Μόλις προ 20 ημερών ο αντιεισαγγελέας Εφετών εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση Energa - Hellas Power, από την οποία το Δημόσιο ζημιώθηκε -σύμφωνα με εκτιμήσεις- με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, αφού οι συγκεκριμένοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπραξαν το «χαράτσι» από τους πελάτες τους αλλά δεν το απέδωσαν στα κρατικά ταμεία.

Βίλα - φρούριο


Η βίλα - φρούριο του Β. Μηλιώνη στην Παλαιά Πεντέλη, που φιλοξένησε τη δεξίωση, εκτός από μεγάλο κήπο και πισίνα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας με κάμερες που «σαρώνουν» τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και φυλάκιο σκοπιάς
Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο κ. Μηλιώνης απολαμβάνει την ελευθερία του, προσπαθώντας να βηματίσει ξανά στα γνωστά σε εκείνον μονοπάτια της καλής ζωής και της διασκέδασης, αφού πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο συνήθιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε σικ στέκια και μεγάλες πίστες της Αθήνας. Ετσι την παραμονή του νέου χρόνου η βίλα-φρούριο της Παλαιάς Πεντέλης, με το εντυπωσιακό ανάπτυγμα σε διαφορετικά επίπεδα, φωταγωγήθηκε για να υποδεχτεί τους καλεσμένους του 32χρονου οικοδεσπότη. Η ήσυχη γειτονιά στην πλαγιά του βουνού με την εκπληκτική θέα στην αχανή πρωτεύουσα γέμισε πολυτελή αυτοκίνητα και κόσμο, με τις ενδυματολογικές επιλογές να παραπέμπουν στο «κόκκινο χαλί» των Οσκαρ. Σμόκιν και παπιγιόν για τους άντρες, επώνυμες τουαλέτες για τις εντυπωσιακές κυρίες που μαγνήτισαν τα βλέμματα.
Περισσότερα από 300 άτομα διάβηκαν την πύλη της βίλας με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας - διαθέτει φυλάκιο σκοπιάς, σύστημα με κάμερες που «σαρώνουν» τον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι και αισθητήρες για άμεση ενεργοποίηση προβολέων ακόμη κι όταν πλησιάζει... κουνούπι! Το πάρτι ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένο με τη φήμη που ακολουθούσε ανέκαθεν τον Β. Μηλιώνη, ως άνθρωπο που ξέρει να κάνει τους φίλους του να περνούν καλά. Οι εντυπωσιακές παρουσίες, ο πλούσιος μπουφές και η επιλεγμένη από DJ μουσική, που δυνάμωνε όσο περνούσε η ώρα, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της λαμπερής βραδιάς που έκανε «αξέχαστη» την είσοδο του 2014 για τους εκλεκτούς καλεσμένους. Τίποτα λιγότερο δηλαδή απ’ αυτό που «υποσχόταν» το όνομα του οικοδεσπότη.

Δυναμική είσοδος
Πριν αρχίσει η περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη, ο Βασίλης Μηλιώνης έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στον επιχειρηματικό χώρο. Ο ίδιος καλλιέργησε επικοινωνιακά το προφίλ του νέου, δυναμικού επιχειρηματία, ενώ παράλληλα δαπανούσε άφθονο χρήμα σε διασκεδάσεις και πανάκριβα σπορ, κάτι που τον έκανε ακόμα περισσότερο δημοφιλή στις νεανικές παρέες της αθηναϊκής αφρόκρεμας. Πολλές φορές μαζί με τους φίλους του είχε φιλοξενηθεί «πρώτο τραπέζι» στον Μαζωνάκη ή τον Ρουβά, με το αλκοόλ να ρέει, τον «λουλουδοπόλεμο» να... μαίνεται και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για λογαριασμούς με πολλά μηδενικά.

Β. Μηλιώνης, Λ. Γαβαλάς μαζί με φίλους σε χαλαρή διάθεση παίζουν με τον φακό.
Ως εκκολαπτόμενος τζετ σέτερ, ο Β. Μηλιώνης φέρεται να μίσθωνε από κότερα μέχρι μικρά αεροσκάφη κάνοντας ταξίδια αστραπή στη Μύκονο, την Κωνσταντινούπολη, στα χλιδάτα κλαμπ «Reina» και «Angelique», συνοδευόμενος πάντα, όπως και στις εξορμήσεις του στη νυχτερινή Αθήνα, από όμορφες δεσποινίδες, με προτίμηση στον χώρο του μόντελινγκ. Πάντα γενναιόδωρος με όσους φρόντιζαν για τη διασκέδασή του, ο νεαρός επιχειρηματίας είχε κάνει... όνομα στα νυχτερινά μαγαζιά ως ένας από τους πιο γαλαντόμους πελάτες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για φιλοδωρήματα που έμοιαζαν με μικρούς... μισθούς(!), τα οποία μοιράζονταν «αξιοκρατικά» σε σερβιτόρους, πορτιέρηδες, παρκαδόρους ακόμα και στα παιδιά της γκαρνταρόμπας.
Σύμφωνα και με μαρτυρίες εργαζομένων σε κέντρα που είχαν την τύχη να σερβίρουν τον Β. Μηλιώνη, τις «χαλαρές βραδιές» ο λογαριασμός είχε τρία... μηδενικά, ενώ μία φορά στη Μύκονο μόνο για μία βότκα φέρεται να ξόδεψε 2.500 ευρώ! Κοντά στις νυχτερινές εξορμήσεις, στα αγαπημένα χόμπι του Β. Μηλιώνη συμπεριλαμβανόταν και η οδήγηση πολυτελών -και γρήγορων- αυτοκινήτων. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει στον περίφημο διεθνή αγώνα «DustBall 4000» με μια Cayenne Porsche Turbo...

Ο δρόμος προς την προφυλάκιση
Από το ρεύμα στο... μπλακάουτ
Στις 3 Νοεμβρίου 2012 ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power, των δύο εταιρειών που μπήκαν στην αγορά ενέργειας και πήραν μερίδιο από το πελατολόγιο της ΔΕΗ. Μετά τη συμπληρωματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Μαζί του προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Αχιλλέας Φλώρος της Energa, ο Αριστείδης Φλώρος και ο Στέφανος Σιαφάκας. Η προφυλάκισή τους κράτησε μέχρι τις 23 Μαΐου 2013, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, που κυμαινόταν από 50.000 έως 200.000 ευρώ. Η εγγύηση του Μηλιώνη ήταν 100.000 ευρώ.


Ο νεαρός επιχειρηματίας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις νεανικές παρέες της αθηναϊκής αφρόκρεμας, ενώ φιλοξενούνταν σχεδόν πάντα «πρώτο τραπέζι»
Οι δύο εταιρείες, Energa και Hellas Power, εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν τα ποσά που αναλογούσαν στο Δημόσιο. Παρακράτησαν ακόμα και τις εισφορές της Εφορίας! Μάλιστα βρέθηκε ότι τα χρήματα αυτά είχαν διαβιβαστεί σε λογαριασμούς στην Ελβετία. Η ζημιά για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Η έρευνα που ακολούθησε εντόπισε πλήθος παρανομιών και διακίνηση «μαύρου χρήματος». Εντοπίστηκε μέχρι στιγμής υπεξαίρεση 152 εκατ. ευρώ των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Και η έρευνα συνεχίζεται...

Το ξεκίνημα
Η σταδιοδρομία του Βασίλη Μηλιώνη άρχισε σε ηλικία μόλις 25 ετών, όταν εργάστηκε στην Clarksons London, Oil and Gas Trading Department, καθώς επίσης και στην οικογενειακή Teletrans Group of Companies από τον Νοέμβριο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007. Στις αρχές του 2008 αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση της Blue Aegean Energy, η οποία μετονομάστηκε έναν χρόνο μετά σε Aegean Power και αργότερα σε Hellas Power.
Τότε τα σχέδια του νεαρού Μηλιώνη έκαναν λόγο για 500.000 πελάτες, από 120.000 που είχε, προώθηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγίους Θεοδώρους ισχύος 119 MW, που ουδέποτε προχώρησε, ίδρυση θυγατρικών εμπορικών σε Τουρκία και Ρουμανία και παροχή ηλεκτρικού, τηλεφώνου και Ιντερνετ.
Η εταιρεία του Μηλιώνη είχε συνάψει στρατηγική συνεργασία με το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός του Ομίλου ΟΤΕ. Μάλιστα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για αγορά κάποιας μονάδας της ΔΕΗ, σε συνεργασία με κάποιον άλλο επενδυτή, εφόσον το ελληνικό Δημόσιο αποφάσιζε να πουλήσει σε κομμάτια την εταιρεία. Η σταδιοδρομία αυτή στον χώρο της ενέργειας διακόπηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο επίλογος αυτής της απίστευτης ιστορίας θα γραφτεί στα δικαστήρια.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes