Οι Πήλινοι Πολεμιστές της Κίνας φτιάχτηκαν με τη βοήθεια Ελλήνων!


Οι 8.000 περίφημοι πήλινοι στρατιώτες σε φυσικό μέγεθος ανθρώπου σε Μαυσωλείο Κινέζου Αυτοκράτορα του 210 π.Χ. πιστεύεται ότι παράχθηκαν με τη βοήθεια ΕΛΛΗΝΑ γλύπτη, που βρέθηκε στην Κίνα μετά τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η άποψη αυτή ενισχύεται από την ύπαρξη στοιχείων καθαρής Δυτικής Προέλευσης στο DNA των κατοίκων της περιοχής.

Δημοσιεύει σχετικά ολόκληρος ο ξένος τύπος... εμείς μεταφράζουμε από το "TELEGRAPH":

Ο Dan Snow παρουσιάζει την εκπομπή για τους Πήλινους Πολεμιστές CREDIT: BBC
Δυτικοί εξερευνητές εγκαταστάθηκαν στην Κίνα πάνω από 1.500 χρόνια νωρίτερα, απ' ό,τι πίστευαν οι ειδικοί, αποκαλύπτει νέα έρευνα μετά από διαπίστωση αρχαιολόγων ότι οι περίφημοι πήλινοι στρατιώτες μπορεί να έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια Ελλήνων.
Τα 8.000 αγάλματα που φυλάνε το μαυσωλείου του πρώτου αυτοκράτορα, πιθανολογείται να έχουν δημιουργηθεί υπό την καθοδήγηση Ευρωπαίου γλύπτη που εργαζόταν μαζί με τους ντόπιους στην περιοχή ο οποίος επηρεάστηκε από την Αρχαία Ελλάδα.
Μια εκτεταμένη μελέτη των περιοχών της επαρχίας Xinjiang της Κίνας, αποκάλυψε ευρωπαϊκό μιτοχονδριακό DNA, γεγονός που υποδηλώνει ότι Δυτικοί ταξίδεψαν, εγκαταστάθηκαν και απεβίωσαν εκεί πριν και κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοκράτορα: 1.500 χρόνια νωρίτερα απ' ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Οι Πήλινοι Πολεμιστές προσελκύουν επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο CREDIT: REUTERS
Οι ανακαλύψεις χαρακτηρίστηκαν μείζονος σημασίας και συγκεκριμένα ως "οι πιο σημαντικές απ' οποιεσδήποτε άλλες τα τελευταία 40 χρόνια", ξεπερνώντας ακόμα και την ανακάλυψη του ίδιου του Πήλινου Στρατού. Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη τεκμηριωμένη επαφή μεταξύ του Δυτικού και του Κινεζικού πολιτισμού που έχει καταγραφεί ποτέ.
Οι ανακαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε ολόκληρη την περιοχή από αρχαιολόγους του Μαυσωλείου, και έχουν πλέον τεκμηριωθεί και μαγνητοσκοπηθεί για την τηλεόραση από το National Geographic Channel και το BBC.
Ευρήματα "κλειδιά" περιλαμβάνουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο θησαυρός στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της Δύσης, με έμπνευση από αρχαιοελληνικά αγάλματα.
Το ίδιο το ταφικό μνημείο ήταν τελικά "πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι υπολογιζόταν αρχικά"
- 38 τετραγωνικά μίλια, δηλαδή 200 φορές μεγαλύτερο από την Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου - με δύο δρόμους που ταυτίστηκαν μέσω τεχνολογίας drone.
"Φαντάζομαι ένας Έλληνας γλύπτης να βρισκόταν στην περιοχή για να εκπαιδεύσει τους ντόπιους" Καθηγητής Lukas Nickel
Οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη του DNA που υποδηλώνει ότι Δυτικοί ζούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Qin Shi Huang, το 259-210 π.Χ.
Ο επικεφαλής αρχαιολόγος του μουσειακού χώρου του μαυσωλείου του αυτοκράτορα Qin Shihuang, Διδάκτωρ Li Xiuzhen, είπε: "Έχουμε πλέον αποδείξεις ότι υπήρχε στενή επαφή μεταξύ της Κίνας του πρώτου αυτοκράτορα και της Δύσης πριν από την επίσημη έναρξη της 'μεταξένιας οδού'. Πολύ νωρίτερα δηλαδή απ' ό,τι πιστεύαμε".
Αποδειξη της επαφής αυτής, πιστεύουν οι ειδικοί, μπορεί να βρεθεί στο ύφος των Πύλινων Πολεμιστών, εφόσον μέχρι τότε "δεν υπήρχε παράδοση στη δημιουργία ανθρώπινων αγαλμάτων φυσικού μεγέθους".
Ο καθηγητής Lukas Nickel, πρόεδρος της Ιστορίας της Ασιατικής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, πιστεύει ότι ο τάφος του πρώτου αυτοκράτορα επηρεάστηκε από την άφιξη ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία τον πρώτο μετά Μεγάλου Αλεξάνδρου αιώνα.
"Φαντάζομαι ότι ένας Έλληνας γλύπτης βρισκόταν στην περιοχή για να εκπαιδεύσει τους ντόπιους", είπε.

Αρχαιολόγοι εξέτασαν τις "αρχαιολογικές" σχέσεις Κίνας και Ελλάδας CREDIT: BBC 
Ο Dr. Xiuzhen πρόσθεσε: "Πιστεύουμε τώρα ότι ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα γλυπτά που βρέθηκαν στη περιοχή έχουν εμπνευστεί από αρχαιοελληνικά γλυπτά και την αρχαιοελληνική τέχνη".
Ο καθηγητής Zhang Weixing, επικεφαλής αρχαιολόγος στην περιοχή του ταφικού μνημείου δήλωσε: "Το αρχαιολογικό έργο που έλαβε χώρα πρόσφατα εδώ, είναι σημαντικότερο απ' οποιοδήποτε άλλο τα τελευταία 40 χρόνια. 
Εξετάζοντας συστηματικά τον κύριο αυτοκρατορικό τάφο και τις λοιπές ταφές, ανακαλύψαμε κάτι σημαντικότερο ακόμη και από τον Πήλινο Στρατό".
Άλλα ευρήματα από την περιοχή περιλαμβάνουν τα ακρωτηριασμένα οστά νέων γυναικών, που πιστεύεται ότι αποτελούσαν υψηλόβαθμες παλλακίδες, που θάφτηκαν με πολύτιμα κοσμήματα κατασκευασμένα από μαργαριτάρια και χρυσό.
Επίσης βρέθηκε το κρανίο ενός νεαρού άνδρα, που πιστεύεται ότι ανήκει στον πρίγκιπα Fu Su, τον πρωτότοκο γιο του αυτοκράτορα, στο οποίο υπάρχει σφηνωμένη η αιχμή ενός βέλους.

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι Dr. Alice Roberts, ο Dan Snow και ο Dr. Albert LinCREDIT: BBC 
Το σύνολο των ευρημάτων θα παρουσιαστούν National Geographic Channel στις ΗΠΑ και στο δεύτερο κανάλι του BBC αυτή τη Κυριακή.
Η Rachel Morgan, ανταποκρίτρια του BBC δηλώνει: "Είναι συναρπαστικό όταν σκεπτόμαστε ότι χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία και τις εγκληματολογικές τεχνικές του 21ου αιώνα, αυτές οι ανακαλύψεις μπορούν να αλλάξουν ό,τι γνωρίζουμε για την προέλευση και τη δημιουργία μιας από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου σήμερα και τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ αρχαίων πολιτισμών".
Ο Dan Snow που παρουσιάζει την εκπομπή είπε: "Είναι εντυπωσιακό όταν συλλογίζεται κανείς ότι η ιστορία όπως την ξέρουμε, είναι ευμετάβλητη".
Το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο στη γη, σε ένα ωριαίο ειδικό αφιέρωμα με παρουσιαστές τον Dan Snow,  την Dr. Alice Roberts και τον Dr. Albert Lin θα μεταδοθεί στο BBC Two την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 20:00 η ώρα.

Πηγή: telegraph.co.uk

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes