Ευρωπαϊκή Άμυνα και ανησυχίες για την Τουρκία...


Προωθούν τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Στρατού... και στο ίδιο άρθρο ...εκφράζουν ανησυχία για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία...

Σας παραθέτουμε άρθρο από το "CAPITAL":


Προτάσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας κατέθεσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνεδρίασης, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ χαιρέτισε τη συμφωνία και των "28" στην ουσία των προτάσεων οι οποίες έχουν τρεις στόχους: αντίδραση σε κοινές εξωτερικές απειλές, συνεργασία για την ενίσχυση των δομών ασφαλείας στα κράτη μέλη που έχουν ανάγκη και προστασία των πολιτών της Ένωσης. "Σκοπός δεν είναι να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, αλλά να ενισχυθεί η ΕΕ με τα κατάλληλα εργαλεία και περαιτέρω πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στο φιλόδοξο σχέδιο ευρωπαϊκής 'Αμυνας" υπογράμμισε η Φ. Μογκερίνι, επαναλαμβάνοντας πως αυτό το σχέδιο δεν έχει στόχο να επικαλύψει το ρόλο του ΝΑΤΟ.
Εξάλλου, αναφορικά με το ζήτημα της Τουρκίας, το οποίο συζητήθηκε επίσης κατά το Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων, η ίδια ανέφερε πως οι "28" διατηρούν την κοινή τους θέση, εκφράζοντας "σοβαρές ανησυχίες" για τις τελευταίες εξελίξεις. "Διατηρούμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και την κοινωνία των πολιτών" ανέφερε η Φ. Μογκερίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes