Συμφωνία Ιράν - Ρωσίας για την εκμετάλλευση δύο κοιτασμάτων πετρελαίου


Mε κρατική Ρωσική εταιρία εξόρυξης πετρελαίου υπέγραψε συμφωνία η Κρατική Πετρελαϊκή Εταιρία του ΙΡΑΝ.


http://www.protothema.gr/world/article/770067/teherani-kai-mosha-upegrapsan-sumfonia-gia-tin-ekmetalleusi-duo-koitasmaton-petrelaiou/
Πηγή: protothema.gr

«Είναι η πρώτη φορά που υπογράφουμε συμφωνία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων με μια εξέχουσα ρωσική εταιρεία» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν

Το Ιράν και η Ρωσία υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία για την εκμετάλλευση δύο πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιράν.

Η Εθνική Ιρανική Πετρελαϊκή Εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τη ρωσική Zarubezhneft προκειμένου να εκμεταλλευτούν από κοινού αυτά τα κοιτάσματα, σύμφωνα με το SHANA, τον ενημερωτικό ιστότοπο του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου.


https://en.wikipedia.org/wiki/Zarubezhneft
Πηγή: en.wikipedia.org

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή. Είναι η πρώτη φορά που υπογράφουμε συμφωνία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων με μια εξέχουσα ρωσική εταιρεία» δήλωσε ο υπουργός Πετρελείου Μπιτζάν Ζανγκανέχ. «Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία συμφωνία. Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση και συγχαίρω τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.

Τα κοιτάσματα Αμπάν και Παϊντάρ-ε-Γαρμπ βρίσκονται στο δυτικό Ιράν και ανήκουν από κοινού στο Ιράν και το Ιράκ. Σήμερα παράγουν 36.000 βαρέλια ημερησίως. Η δεκεατής συμφωνία έχει ως στόχο να αυξηθεί η παραγωγή στα 48.000 βαρέλια, σύμφωνα πάντα με το SHANA.

Η Zarubezhneft μετέχει με ποσοστό 80% στην κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο ενώ η ιρανική Dana Energy κατέχει το υπόλοιπο 20%.

Ο Ζανγκανέχ είπε επίσης ότι η Τεχεράνη διαπραγματεύεται επί του παρόντος και με άλλες ρωσικές εταιρείες, όπως τις Gazprom, Lukoil και Rosneft.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes