Ο πράκτορας των σιωνιστών συνεχίζει την αισχρή προβοκάτσια

τα σχόλια εντός των παρενθέσεων είναι δικά μας!

Θεοδωράκης: «Θα είναι κακή αρχή να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, συνοδευόμενος από τους αντιευρωπαϊστές των ΑΝΕΛ»

Την πρότασή του για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας- Ποταμιού- ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του κατά την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού στη Βουλή.
«Να μην πάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «συνοδευόμενος από τους φοβικούς αντιευρωπαϊστές των ΑνΕλ, θα είναι μια κακή αρχή, ένα λάθος σήμα στην Ευρώπη που μπορεί να στοιχίσει πολλά στη χώρα». (Σ.Σ. Στο σημείο αυτό ο Θεοδωράκης μάλλον είναι εκτός πνεύματος ή καλύτερα εκτός τόπου και χρόνου. Κατ' αρχήν συγκαταλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ στους "ευρωπαϊστές", πράγμα που δεν ισχύει, εφόσον η αριστερά ως γνωστόν έχει ως κύριο - ιστορικό πλέον - σύνθημά της το "έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ". Άρα αν αναφέρεται σε "φοβικούς αντιευρωπαϊστές", ο όρος τεριάζει περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά στους ΑΝΕΛ. Επίσης φαίνεται να είναι παντελώς ανιστόρητος και τουλάχιστον άσχετος από τα ευρωπαϊκά θέματα. Αυτό το λέω επειδή προφανώς δεν γνωρίζει ότι στην Ε.Ε. υπάρχουν δύο μεγάλες τάσεις: α) η διεθνιστική πολυπολιτισμική και β) η Ευρώπη των Εθνών. Δεν μπορείς να ονομάζεις κάποιον "φοβικό αντιευρωπαϊστή", επειδή υποστηρίζει την δεύτερη τάση). 
«Το χρέος» είπε «είναι η μητέρα όλων των μαχών και οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί. Όχι όμως, ερασιτεχνικά. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε επαναστατικές χίμαιρες, που θέτουν σε δοκιμασία την παρουσία μας στην ευρωζώνη». (Σ.Σ. Η μητέρα των μαχών εναντίον ποιών; Προφανώς των τοκογλύφων, οι οποίοι από την άλλη είναι τα δικά του αφεντικά. Θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και που μόλις μπήκε - και όχι μόνος του - στη βουλή;).
Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε επίσης τις επικρίσεις του για τις επιλογές του κυβερνητικού σχήματος από τον κ. Τσίπρα, ότι είναι μία κυβέρνηση που «έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές», με έναν νέο υπουργό Αμύνης που «ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου». (Σ.Σ. Εδώ διαφένεται καθαρά, τόσο ο πόθος ο δικός του, όσο και εκείνων που των προώθησαν, να συμμετάσχει ως πιόνι τους στην νέα κυβέρνηση, κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Σε ό,τι αφορά το αστείο επιχείρημα των "ακροδεξιών συνωμοσιολόγων και αντιευρωπαϊστών, ας κοιτάξει πρώτα την δική του κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία φέρνει υποτίθεται έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης και μία νέα πνοή, με γέρικα κομματόσκυλα από την χώρα του δύοντος πράσινου ηλίου). 
«Οι πρώτες ενδείξεις είναι αρνητικές» είπε και σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας όρισε μια κακή κυβέρνηση με παλαιοκομματικά κουσούρια: Υπουργοί της δεξιάς, στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και ανειδίκευτα επαγγελματικά, κομματικά στελέχη μας προϊδεάζουν για μια κυβέρνηση με κακό βηματισμό. Ένα σχήμα ξεχειλωμένο, προϊόν ισορροπιών και σκοπιμοτήτων», με λίγα πρόσωπα «που θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδα σε μια νέα κυβερνητική προσπάθεια». (Σ.Σ. Ας δούμε λοιπόν τα δικά του στελέχη: 1) Σπύρος Λυκούδης - πρώην ΔΗΜΑΡ, 2) Γρηγόρης Ψαριανός - πρώην ΔΗΜΑΡ, 3) Χάρης Θεοχάρης - πρώην ΠΑΣΟΚ, 4) Γιώργος Αμυράς - πρώην ΝΔ / διορισμένος στην ΕΡΤ επί Καραμανλή / διορισμένος στην ΝΕΡΙΤ επί Σαμαρά, 5) Αντιγόνη Λυμπεράκη - Νεοφιλελεύθερη Δράση, 6) Σπύρος Δανέλλης - πρώην ΠΑΣΟΚ, 7) Ιάσων Φωτήλας - γιος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, 8) Κυριάκος Χαρακίδης - πρώην Δήμαρχος Δράμας του ΠΑΣΟΚ, 9) Σταύρος Θεοδωράκης - ΠΑΣΟΚ / διορισμένος στην ΕΡΤ την εποχή που κυβερνούσε ο Εβραίος άντρας της θείας του Ααρόν Αβούρι ή κοινώς Κ. Σημίτης, 10) Νίκος Νυφούδης - ΠΑΣΟΚ / 35 χρονών, κατέβηκε το 2010 και το 2014 υποψήφιος δήμαρχος στην Πυλαία με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Θεοδωράκης θέλει να μας πείσει μήπως ότι όλοι οι παραπάνω δεν κουβαλούν μαζί τους "παλαιοκομματικά κουσούρια"; Τα δικά του τα στελέχη δεν αποτελούνται κυρίως από το πρώην ΠΑΣΟΚ; Σε ότι αφορά την επαγγελματική ειδίκευση θα συμφωνήσω μαζί του. Είναι σίγουρο ότι τα δικά του στελέχη είναι πολύ ποιο ειδικευμένα επαγγελματικά στην ρεμούλα). 
Ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης και στα σημεία που θα δώσει τη στήριξή του το Ποτάμι: «Κάθε προσπάθεια σύγκρουσης της κυβέρνησης με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες», «κάθε προσπάθεια απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με το κράτος να θέτει τους κανόνες και να ελέγχει πραγματικά την εφαρμογή τους», ενώ όπως είπε, θα αντιταχθεί σε «κάθε απόπειρα να ξανακτισθεί ένας παραφουσκωμένος κρατικός μηχανισμός καταδυνάστευσης του πολίτη και στραγγαλισμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας». (Σ.Σ. μπλα - μπλα - μπλα).
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε εξάλλου: «Ως τρίτη μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές μας θα κάνουν πράξη την αρχή "πρώτα μελετάμε και μετά ψηφίζουμε". Το Ποτάμι δεν θα είναι εδώ για να καταψηφίζει ό,τι λένε οι αντίπαλοί του», εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα υπάρξουν μικρές και μεγάλες συμμαχίες, μακριά από τις λογικές των στρατοπέδων που έχουν ευτελίσει την κοινοβουλευτική λειτουργία». (Σ.Σ. Η φράση του ότι αποτελεί την "τρίτη μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα" δείχνει την ασέβεια του προσώπου στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και τον ελληνικό λαό. Να τον πληροφορήσω λοιπόν ότι 3η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα είναι η Χ.Α. με 6,28%, ενώ το απόκομμα το δικό του έβγαλε 6,05% και αποτελεί έτσι ασχέτως εάν έχει τους ίδιους βουλευτές με τη Χρυσή Αυγή, την 4η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα. Το ποιος είναι στρατευμένος στις παλαιοκομματικές λογικές των στρατοπέδων που έχουν ευτελίσει την κοινοβουλευτική λειτουργία, διαβάσαμε μόλις δύο παραγράφους παραπάνω, με τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιεί "ακροδεξιοί, συνωμοσιολόγοι, αντιευρωπαϊστές" κ.λπ.).
Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος του Αντώνη Σαμαρά που δεν παρέδωσε την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία» και «λάθος του Αλέξη Τσίπρα που δεν συνεννοήθηκε με κανένα για το πρόσωπο που θα αναλάβει τον ρόλο του Προέδρου της Βουλής», μιας Βουλής που όπως είπε, την θέλει «αναβαθμισμένη και παραγωγική». (Σ.Σ. Οπωσδήποτε τώρα που μπήκε... αναβαθμίστηκε η βουλή).
«Το Ποτάμι έχει ζητήσει τον περιορισμό των προνομίων των πολιτικών» πρόσθεσε ο Στ. Θεοδωράκης και επισήμανε: «Να τα βάλουμε όλα κάτω, οικονομική επιχορήγηση, δαπάνες της Βουλής, διαφημιστική τηλεοπτική προβολή, παροχές προς βουλευτές και κόμματα και να αποφασίσουμε ένα νέο σημείο ισορροπίας». (Σ.Σ. μπλα - μπλα - μπλα).

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να ανοίξει εκ νέου το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, να αλλάξει το άρθρο 110 ώστε η Βουλή να μπορεί να αναθεωρεί με μεγάλη πλειοψηφία μια διάταξη, χωρίς να πρέπει να περιμένει χρόνια και χρόνια και να δρομολογηθεί η απαλλαγή της χώρας από το διαβόητο άρθρο 86 «περί ευθύνης υπουργών» ή το άρθρο 63 περί ασυλίας στους βουλευτές, ενώ έκανε λόγο και για αλλαγή του εκλογικού νόμου. (Σ.Σ. μπλα - μπλα - μπλα).
Τέλος, ευχαρίστησε τους βουλευτές του Ποταμιού και τους υποψηφίους που δεν εκλέχθηκαν και τόνισε τον αντιπολιτευτικό ρόλο του κόμματός του «ως μία θετική δύναμη», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να προσφέρουμε άλλοθι σε όποιον επιχειρήσει επικίνδυνους πειραματισμούς. Σε όποιον ενδεχομένως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, την κρυφή σκέψη ότι, αν τα βρει σκούρα, θα επιχειρήσει "ηρωική έξοδο", μέσω δημοψηφίσματος και νέας προσφυγής στις κάλπες». (Σ.Σ. μπλα - μπλα - μπλα).
Πηγή: topontiki.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes