Είναι ο «Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς» δημιούργημα της ΕΥΠ;

Δημοσίευμα το οποίο φιλοξενείται σε αλβανικές ιστοσελίδες αναφέρεται για την ίδρυση του λεγόμενου ‘Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς’/ Ushtrisë për Çlirimin e Çamërisë (UÇÇ), από έναν Αλβανό που διαβιεί στην Ολλανδία και είχε προσληφθεί από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) για τη δημιουργία του ‘στρατού’ που θα χρησιμοποιούσε ως ‘εργαλείο’.


«Η ίδρυση του Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς (το 2005 δεν είναι παρά ένα βρώμικο παιχνίδι ευκινησίας. Τα άτομα του που ήταν άνθρωποι των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών φόρεσαν τον πατριωτισμό και κατόρθωσαν να στρατολογήσουν και άλλους εθνικιστές εξτρεμιστές, πιστεύοντας ότι εργάζονταν για το έθνος, ενώ στην πραγματικότητα έκαναν το παιχνίδι της Αθήνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Προφανώς, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο UÇÇ είναι αντιγραφή των αδελφών κινημάτων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, όπου εμπλέκονται σημαντικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βαλκανικής, της Ευρώπης και η αμερικανική CIA.


Ο UÇÇ έχει προβεί σε διάφορες δράσεις στην Ελλάδα



Διένειμε φυλλάδια στα Ιωάννινα για την ‘απελευθέρωση της τσαμουριάς’, τοποθέτησε εκρηκτικά σε πυλώνες υψηλής τάσης που εξερράγησαν χωρίς βλάβες κοκ.


Τέλος το 2006 κυκλοφόρησε στις ελληνικές τηλεοπτικές οθόνες κάποιες φωτό με άτομα που είχαν την αλβανική σημαία που κρατούσαν αυτόματα Καλάσνικοφ. Διάβασαν ένα ανακοινωθέν στην ελληνική γλώσσα που καλούσε τους Αλβανούς καθώς και τους κατοίκους της Θεσπρωτίας να ενταχθούν στον ‘στρατό’ και να ξεκινήσουν πόλεμο για την ελευθερία της ‘Τσαμουριάς’.


Μέρος αυτής της εκπομπής κυκλοφόρησε ευρύτερα στην Ελλάδα δημιουργώντας έτσι ένα ‘τσάμικο’ μέτωπο εναντίον της Ελλάδας.


Ποια είναι η αλήθεια; Ποιος κρύβεται πίσω από τον λεγόμενο στρατό για την απελευθέρωση της τσαμουριάς; (περιοχή της Θεσπρωτίας στην Ελλάδα).


Το δημοσίευμα συνδυάζει τη δημιουργία του UÇÇ με την εποχή της πρόθεσης του Κοσσυφοπεδίου να ανακηρύξει την ανεξαρτησία του από τη Σερβία.


Η στρατολόγηση από την ΕΥΠ



Η στρατολόγηση του Αλβανού επικεφαλής του ‘Στρατού’ έγινε με μια περίεργη σύμπτωση.


Τρεις Ολλανδοί πολίτες που έκαναν διακοπές στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα συνελήφθησαν κοντά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Σούδα του νησιού. Αν και ήταν καλυμμένοι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν αμέσως.


Μετά την επαλήθευση και ταυτοποίηση των διαβατηρίων τους στάλθηκαν στην Αθήνα για να δικασθούν. Οι δύο Ολλανδοί πολίτες απελευθερώθηκαν, ενώ ο τρίτος εστάλη για εκ νέου δίκη στα Ιωάννινα, το κέντρο της Νότιας Ηπείρου, σύμφωνα με τους Έλληνες.


Μετά από μια γρήγορη δίκη το άτομο αφέθηκε ελεύθερο. Αυτός ήταν ο Φεστίμ Λατό, που είχε γεννηθεί στον Αυλώνα/Βλόρα και έφυγε από την Αλβανία το 1994. Νυμφεύθηκε στην Ολλανδία και απέκτησε την ολλανδική υπηκοότητα.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πατέρας του ήταν πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στην διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας στην Αλβανία.


Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών (ΕΥΠ) [στο κείμενο: EIP (Eleniki Iperisia Pliroforia)] που δρα για τη Νότια Αλβανία ή Βόρειος Ήπειρος, όπως τη λένε οι Έλληνες, έχει την έδρα της στην πόλη των Ιωαννίνων.


Η ΕΥΠ του πρότεινε να συνεργασθεί με την υπηρεσία όσον αφορά τη δημιουργία μιας λεγόμενης πατριωτικής οργάνωσης για την απελευθέρωση της περιοχής της Τσαμουριάς και να προκαλέσει έναν πόλεμο στην ελληνική επικράτεια.


Το σχέδιο έλεγε να συγκεντρώσει γύρω του πατριώτες που πραγματικά πίστευαν ότι ένας πόλεμος που θα προκληθεί από Αλβανούς στην ελληνική επικράτεια θα προσελκύσει την προσοχή των Αμερικανών και ότι ενδεχομένως θα κάνουν κάτι για τα δικαιώματα των Αλβανοτσάμηδων που ζουν στην Αλβανία.


Υπό αυτές τις συνθήκες ο F.L. (Φεστίμ Λατό) άρχισε το έργο της εξεύρεσης ριζοσπαστικών ομάδων στο έδαφος της Αλβανίας, με συχνές επισκέψεις στην πόλη του Αυλώνα, στο Φίερ και σε άλλες πόλεις της χώρας.


Ωστόσο, η Αλβανική Μυστική Υπηρεσία (SHISH) κατάφερε να προσλάβει μερικούς σημαντικούς αξιωματούχους των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη Βόρεια Ήπειρο και έτσι πληροφορήθηκε την στρατολόγηση του Φεστίμ Λατό από την ΕΥΠ.


Σύμφωνα με πληροφορίες ενός διπλού πράκτορα, στην οργάνωση του Λατό είχαν υποσχεθεί 200 χιλιάδες ευρώ.


Ένα από τα κύρια καθήκοντά του ήταν η διακήρυξη ενός πολέμου του UÇÇ κατά της Ελλάδας σε μια καθοριστική στιγμή για το Κοσσυφοπέδιο.


Αυτό θα εξασφάλιζε στην ελληνική διπλωματία να υψώσει τη φωνή της για προκλήσεις από την Αλβανία, καθώς στην οργάνωση του Λατό υπήρχαν και Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, αναφερόταν μάλιστα και το όνομα του Ραμούς Χαραντινάι.


Με την οργάνωση του UÇÇ πετύχαιναν δύο στόχοι: ο ένας ήταν η ανάδειξη της αλβανικής πρόκλησης για την τσαμουριά και ο δεύτερος ήταν η επίδραση του Κοσσυφοπεδίου στις ελληνικές υποθέσεις. Έτσι, παρέχονταν ένα ισχυρό όπλο στη Σερβία κατά της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.


Η κατασκοπεία – η ελληνική πλατφόρμα κατά της Αλβανίας



Οι Έλληνες είχαν προς την Αλβανία μια πλατφόρμα πληροφοριών που με κάποιους τρόπους έχουν και σήμερα.


Τα κέντρα κατασκοπείας χωρίζονται σε διάφορες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας με παρακολούθηση της Νότιας Αλβανίας ή Βόρειας Ηπείρου.


Λειτουργούν μέσω της πρόσληψης και της οικονομικής βοήθειας των Αλβανών υπηκόων της Δρόπολης που κατοικούν στο εσωτερικό της χώρας.


Οι στρατολογήσεις επίσης Αλβανών πολιτικών θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, όπως το άνοιγμα άνευ νοήματος ελληνικών σχολείων, χωρίς να έχουν ανοιχθεί αλβανικά στην ελληνική επικράτεια όπου κατοικούν περίπου ένα εκατομμύριο Αλβανοί, η υποδούλωση της αλβανικής οικονομίας από τους Έλληνες που αντλούν κέρδη δισεκατομμυρίων από αυτούς, υποστήριξη εχθρικών τρομοκρατικών στοιχείων δημιουργώντας επικίνδυνες τάσεις για την εδαφική ακεραιότητα του αλβανικού κράτους και πολλοί άλλοι λόγοι σαν αυτούς.


Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πολιτικοί δεν είναι απαραίτητο να στρατολογηθούν από έναν μυστικό πράκτορα, αλλά με δηλώσεις συνεργασίας και με προνόμια για την εφαρμογή της ελληνικής στρατηγικής για το έθνος μας.


Ο τρίτος τρόπος είναι μέσω της εθνικοποίησης των Αλβανών στην Ελλάδα καθώς και η ψυχολογική προετοιμασία τους για αμφισβήτηση της εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας από τα παιδιά καθώς και της ιστορίας του έθνους τους, ως μια άλλη στρατηγική που ακολουθείται εδώ και 100 χρόνια εναντίον μας, σημειώνει το δημοσίευμα.


http://news-start.info/wordpress/2018/06/29/festim-lato-dhe-ushtria-clirimtare-e-camerise-loja-agjenturore-e-greqise/
Πηγή: news-start.info

, AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes