Αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Στη Συρία, η απειλή πλήρους κλιμάκωσης της στρατιωτικής δράσης αυξάνεται πάλι. Οι Αμερικανοί και οι εταίροι τους ξεκίνησαν μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για να απελευθερώσουν περιοχές από το ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Μετά από μια πυραυλική επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στις 30 Απριλίου, για την οποία κανείς επίσημα δεν ανέλαβε την ευθύνη, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους ξεκινούν μια νέα επίθεση.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τον διεθνή συνασπισμό και τοπικούς εταίρους, των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων, ξεκίνησαν μια επιχείρηση για την τελική απελευθέρωση από το Ισλαμικό κράτος οχυρών στη Συρία», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Οι Αμερικανοί προειδοποίησαν ότι είναι έτοιμοι να υπερασπισθούν τους εντόπιους συμμάχους τους και τον συνασπισμό σε περίπτωση μάχης.


Οι Αμερικανοί ανέφεραν ότι για να προστατεύσουν τους κατοίκους από το Ισλαμικό κράτος θα συνεργασθούν με το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Ιράκ και το Λίβανο για να προστατεύσουν τα σύνορά τους από τους τρομοκράτες του ISIS, επεσήμαναν ακόμη ότι θα συνεργασθούν και με την …Τουρκία που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, όπως σημειώνεται.


https://news.rambler.ru/army/39107596-poyavilis-dannye-o-gibeli-rossiyan-pri-aviaudare-ssha-v-sirii/
Πηγή: news.rambler.ru

Στοιχεία από news.rambler.ru


, AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes