Ρωσική τράπεζα δανείζει τους τούρκους για να φτιάξουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο


H Tουρκία σύναψε συμφωνία με ρωσική τράπεζα για κατασκευή νέου τουρκικού αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadoloy.

Η εν λόγω συμφωνία την οποία υπέγραψαν στην Αγία Πετρούπολη, κατά την διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, ο Sergey Gorkov, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Sberbank και ο υπεύθυνος Διαχείρισης του αεροδρομίου, Mehmet Cengiz, έχει χρονικό ορίζοντα 16 χρόνια.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα χρηματοδοτήσουμε την ανακατασκευή και την λειτουργία του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο, το οποίο θα αποτελέσει έναν περιφερειακό κόμβο με προβλεπόμενη ετήσια επιβατική κίνηση άνω των 150.000.000 ανθρώπων», δήλωσε ο Gorkov.
Το νέο αεροδρόμιο, αναμένεται να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ στην ετήσια παραγωγική ικανότητα, αφού θα ξεπεράσει τους 150 εκατομμύρια επιβάτες. Θ κατασκευαστεί ανάμεσα στα χωριά Tayakadin και Akpinar, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, περίπου 35 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Ατατούρκ.
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της IGA, το αεροδρόμιο θα συμβάλει με πάνω από 25.300.000.000 δολάρια, σε περίοδο άνω των 25 χρόνων στο τουρκικό κράτος. Εκτιμάται ότι 100.000 άνθρωποι θα απασχολούνται άμεσα στο αεροδρόμιο, ενώ άλλοι 1.500.000 θα απασχολούνται σε επιμέρους τομείς. Εξωφρενικοί αριθμοί, που σημαίνουν όμως μελλοντική άνοδο του τουρκικού βιοτικού επιπέδου.
Πηγή: voicenews.gr/mati-gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes