Miltech Hellas: Νέες εξαγωγές και νέα προϊόντα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου η παράδοση της τρίτης παρτίδας των θερμικών καμερών της Ελληνικής εταιρείας Miltech Hellas στην Σαουδική Αραβία.

Οι μη ψυχώμενες θερμικές κάμερες MLT-IRS-60 αποτελούν ελληνικό προϊόν υψηλής τεχνολογίας που σχεδιάστηκε αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από Έλληνες μηχανικούς και τεχνικούς.
Η παρτίδα που παραδόθηκε αποτελεί συνέχεια δύο ακόμη παραδόσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 και στις 16-17 Φεβρουαρίου του 2015 αντίστοιχα.
Στις δύο πρώτες παραδόσεις η ελληνική εταιρεία εξήγαγε στην Σαουδική Αραβία συνολικά 555 θερμικές κάμερες ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε περεταίρω με την αποδοχή από τους εκπροσώπους του Βασιλείου της τρίτης παρτίδας.
Η συνολική σύμβαση είναι ύψους 12 εκατ. δολαρίων και σύμφωνα με την εταιρεία αναμένεται ο διπλασιασμός του ρυθμού παράδοσης από τον προσεχή Οκτώβριο, με συνέπεια την αύξηση του προσωπικού της εταιρείας και την περαιτέρω συμβολή της Miltech στην εθνική οικονομία.
Η Ελληνική εταιρεία διευρύνει τη σειρά των θερμικών καμερών της που καλύπτουν πλέον όλους του τύπους των όπλων, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών και αντιαρματικών συστημάτων.
Ειδικότερα για τα αντιαρματικά συστήματα η Miltech Hellas ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα του Ελληνικού Στρατού που αφορά την απόκτηση 1.500 σκοπευτικών για τα φορητά αντιαρματικά Carl Gustaf M3 των 84 χλστ. Για το πρόγραμμα αυτό η Miltech Hellas προτείνει τις κάμερες τύπου MLT-IRS-60 ή MLT-IRS-80
Αυτή την περίοδο η Ελληνική εταιρεία προωθεί στην διεθνή αγορά την νέα της θερμική κάμερα χαμηλού βάρους MLT-IRS-35 η οποία ζυγίζει μόλις 450 γραμμάρια. Η νέα θερμική κάμερα προορίζεται να εξοπλίσει επιθετικά τυφέκια.


Επιπλέον η Miltech Hellas αυτή την περίοδο έχει σε εξέλιξη δύο αναπτυξιακά προγράμματα με άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την ανάπτυξη μιας σταθεροποιημένης πλατφόρμας αισθητήρων η οποία θα ολοκληρωθεί στον τηλεχειριζόμενο πυργίσκο της βρετανικής εταιρείας EM Digital Co. Ο οποίος διαθέτει ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χλστ και ο οποίος εξοπλίσει το νέο ταχύπλοο των ειδικών δυνάμεων Ωκυαλός.
Το πακέτο των αισθητήρων θα περιλαμβάνει αποστασιόμετρο laser, κάμερα ημέρας και θερμική κάμερα της οικογένειας των καμερών της Miltech Hellas. Η πλατφόρμα αυτή θα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε σκάφη όσο και σε οχήματα.
Το δεύτερο πρόγραμμα της ελληνικής εταιρείας περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας ψυχώμενης θερμικής κάμερας για επιτήρηση μεγάλων αποστάσεων.
Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα θα επιτρέψει στην ελληνική εταιρεία να ολοκληρώσει την γκάμα προϊόντων της στον τομέα θερμικών καμεών ενώ η σταθεροποιημένη πλατφόρμα και η τεχνολογία θα αποκτήσει θα της επιτρέψει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς.
Πηγή: viadiplomacy.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes