Ω, τι κόσμος μπαμπά; Ο ανθός του ήθους και της τιμιότητας ...στα ηνία αυτής της χώρας

Για κακούργημα η Σαββαΐδου


Από ύποπτη σε ποινικά υπόλογη για κακούργημα μετατράπηκε μόλις τρεις μέρες μετά τις γραπτές εξηγήσεις της ενώπιον των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.

Από χθες, μετά τη δίωξη που απαγγέλθηκε εναντίον της, βαρύνεται με το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η προσφάτως παυθείσα από τα καθήκοντά της Κατερίνα Σαββαΐδου θα κληθεί σε απολογία για το «πάγωμα» φορολογικού προστίμου ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Gennet, το οποίο είχαν προσδιορίσει σε πρώτο και δεύτερο φορολογικό έλεγχο το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών και η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του άρθρου 70 Α του Νόμου 2238/1994.
Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν καταλογίσει σε εταιρεία το πρόστιμο των 78 εκατομμυρίων, η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων φέρεται να ικανοποίησε σχετικό αίτημα της εταιρείας και κράτησε «παγωμένη» την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 70 Α επί δυόμισι χρόνια.

Η τοκογλυφία
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η ίδια εταιρεία εμπλέκεται και σε υπόθεση τοκογλυφίας, η οποία εκδικάζεται από την περασμένη Τρίτη. Η δίκη, που ξεκίνησε μετά από υποβληθείσα μήνυση, έχει ως κατηγορούμενους τους τρεις υπεύθυνους της εταιρείας αλλά και τον Ιωάννη Ανθόπουλο, πρώην υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε ανάμεσα στην εταιρεία και τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ωστόσο η Κατερίνα Σαββαΐδου υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται είναι νομικά αβάσιμες, καθώς –όπως αναφέρει– από τις αποφάσεις της δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο, ούτε ωφελήθηκε η ίδια προσωπικά με κανέναν τρόπο, γεγονός που θα ήταν απαραίτητο για τη θεμελίωση σε βάρος της οιωνδήποτε ποινικών ευθυνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς την περασμένη Δευτέρα διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της φέρεται να σημειώνει ότι στην περίπτωση επανελέγχου δεν αναστέλλονται οι υποχρεώσεις του φορολογουμένου να καταβάλει φόρους και πρόστιμα που του έχουν καταλογιστεί.
Και προσθέτει ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει λάβει στη συγκεκριμένη υπόθεση μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την άσκηση ποινικής δίωξης για μη καταβολή σχετικών χρεών, ενώ δεν έχει διατάξει καμία αναστολή καταβολής των προστίμων που καταλογίστηκαν στην εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 22 Οκτωβρίου.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι σε βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου εκκρεμεί και ποινική δίωξη για πλημμέλημα μετά την απόφασή της να δώσει παράταση στην καταβολή του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στα κανάλια.

Πηγή: efsyn

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes