Ποιοι είναι οι μέτοχοι των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών


Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον και πάντοτε επίκαιρο άρθρο της εφημερίδας "ΕΞΠΡΕΣ" της 17.02.2012. Τη μετοχική σύνθεση των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στην ιστοσελίδα του, για το 2012.

Δεν παρουσιάζονται αλλαγές στα μετοχολόγια των καναλιών τηλεόρασης, με εξαίρεση τη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ. (Δείτε τον πίνακα με τους μετόχους όλων των τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας στο τέλος του άρθρου)
Συγκεκριμένα, ο ANTENNA ανήκει κατά 100% στην ANTENNA New Technologies Invest Ltd, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την ANTENNA Group. Σε αυτή μετέχουν με 25% η  Holnest  Investments  LTd (Μίνωας Κυριακού), και με 24,5% η Praxis Global Houlding (Αθηνά Κυριακού) η  Altavista Global Holdings Ltd (Ξενοφών Κυριακού) και η Globecast Holdings LTD (Θοδωρής Κυριακού). 
Στο Mega Channel, πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως και 10 εκατ. ευρώ, συμμετέχουν ο Πήγασος με 26,82%, ο ΔΟΛ με 22,11%, η Benbay του Β. Ρέστη με 5,26%, η BNP Baribas με 4,69%, η Premier LTD με 3,49%, η Προμηθέας Gaz με 2,93%, ενώ σημαντική συμμετοχή, μέσω offshore εταιρειών, έχει ο όμιλος Βαρδινογιάννη. Ακόμη, η Χ.Κ. Τεγόπουλος διατηρεί το 2,68% της εταιρείας. 
Στον Alpha, η μεταβίβαση του 70% που κατέχει το RTL στο Δ. Κοντομηνά, που κατέχει το 30%, τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οπότε προς το παρόν, στα αρχεία του ΕΣΡ δεν καταγράφονται αλλαγές.
Ίδια παραμένει η μετοχική σύνθεση και στο  Alter, καθώς οι Μοντέρνοι Καιροί έχουν το 24,998%, ο Ανδρέας Γ. Κουρής 15,45%, ο Γιώργος Κουρής 13,58%, η Πρες Ελλάς 11,42%, η Love Radio 10,19%, ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς 5,11%, η Commerzbank 2,86%, ο Γεράσιμος Τζαννετάτος 1,25% κι ο Γιώργος Σοφιανός 1%.
Στην εταιρία ΡΑΔ/ΚΕΣ Κ΄ ΤΗΛΕΠΙΚ/ΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΑΕ/ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΕΕ ,  ΣΚΑΙ, ο κ. Αλαφούζος Ιωάννης ελέγχει το 77%, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης το 13% και ο Γεώργιος Κυριακίδης το 10%. 
Πηγές: advertising.gr, esr.gr

Η σύνθεση των μετόχων των καναλιών. OFFSHORE και ΤΡΑΠΕΖΕΣ βασιλεύουν, δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς εξασφαλίσεις ...διότι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ...αλλά μόνοι μας θα πληρώσουμε τους φόρους όσο αυτοί θα γλεντούν τα κλοπιμαία σε εξωτικούς προορισμούς. 

Δείτε τον πίνακα με τους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας:




Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes