Η κοροϊδία με τα πλαστικά καπάκια...


Όλοι γνωρίζουμε ότι μαζεύοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένα νερά κλπ κάποιοι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες θα ευεργετηθούν. Χιλιάδες κόσμου κινητηποιήθηκε για να μετατρέψουν αυτά τα καπάκια σε χρήματα και τα χρήματα σε αναπηρικά καρότσια.
Δείτε τα νούμερα αναλυτικά και θα καταλάβετε πολλά.
Τρεις τόνοι καπάκια ...απέδωσαν χρήματα ...για ΔΥΟ μόνον αναπηρικά καρότσια!
Το κάθε καπάκι ζυγίζει 1.7 γραμμάρια δηλαδή συλλέχθηκαν τουλάχιστον 1.764.000 καπάκια για να πωληθούν προς 300€ και να αγοραστούν μόλις 2 αναπηρικά καρότσια. 
Μία τεράστια ενεργοβόρα και χρονοβόρα προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διαχειριστούν και να μεταφέρουν όγκους πλαστικού για να βρεθούν μόλις 300€ όταν θα αρκούσε ένα πενηντάλεπτο από 600 ανθρώπους για να αγοραστούν τα καροτσάκια σε μία μέρα.
Καρότσια πουλιούνται με 105€ και θα μπορούσαν να αγοραστουν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα χωρίς όλη αυτή την τεράστια κινητοποίηση που καταλήγει σκέτη κοροϊδία. 
Και βέβαια πίσω από αυτή την σπατάλη χρόνου κι ενέργειας για τόσο μικρή απόδοση...βρίσκονται συχνά πολιτικάντηδες που καταφέρνουν να διαφημίζονται σε συγκεκριμένους κύκλους χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη ...εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοσμάκη.






Διαβάστε επίσης:
Μια νταλίκα πλαστικά καπάκια για ένα καροτσάκι 120 €...


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

Unknown είπε...

Ποσο λαθος εισαστε!! Τα καροτσια που παρουσιαζετε σαν φθηνα κτλ κανουν μονο για λιγες περιπτωσεις αναπηρων!! Πρωτον ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι το ιδιο...αυτα τα καροτσια που προβαλετε ο αλλος πρεπει να εχει κορμο και να μπορει να καθετε. Επισης αυτα τα καροτσια δεν κανουν για παιδια που χρειαζονται εξτρα στηριξη!! Ενα παιδικο καροτσι θα σας πω πως ξεκιναει απο 1200 ευρω και πανω και ισως λεω και λιγα!!! Υπαρχουν πολλες ιδιαιτεροτητες και διαφορετικες περιπτωσεις!! Καλο ειναι να προσεχετε να κανετε καλυτερη ερευνα ως προς τα αναπηρικα καροτσια!! Καλο σας απογευμα!!!

Unknown είπε...

Αγαπητή φίλη,
Είναι τιμή μας το να έχουμε ευαισθητοποιημένους και ενημερωμένους αναγνώστες. Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο όπως πχ. στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.kifidis-orthopedics.gr/anapirika-amaxidia/amaxidia/anapirika-amaxidia-heirokinita μπορεί κανείς να δει ότι στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αναπηρικά αμαξίδια των οποίων οι τιμές ξεκινούν από τα 120 Ευρώ και φτάνουν μέχρι περίπου 8.000 Ευρώ. Το θέμα όμως του παρόντος άρθρου δεν αφορά στις τιμές των αναπηρικών αμαξιδίων εν γένει, αλλά στο γεγονός ότι:
1. Συμπολίτες μας κινητοποιούνται και συλλέγουν τόνους από καπάκια.
2. Κάποιοι πολιτικοί και ισχυροί επιχειρηματίες αυτοδιαφημίζονται ως φιλάνθρωποι επειδή διοργανώνουν την όλη διαδικασία, ενώ οι ίδιοι δεν συμμετέχουν ενεργά σε αυτή. Ενώ τα ΜΜΕ που δημοσιοποιούν την κίνηση αυτή καρπώνονται οικονομικά οφέλη από διαφημιστικές καταχωρήσεις.
3. Ο τελικός αποδέκτης των καπακίων επωφελείται οικονομικά δίχως να έχει κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.
4. Αυτή η χρονοβόρα διαδικασία αποφέρει ελάχιστα αναπηρικά αμαξίδια, τα φθηνότερα της αγοράς. Για του λόγου το αληθές, δες και μόνη σου προσεκτικά τις φωτογραφίες από εκείνα που έχουν ήδη αγοραστεί (http://www.enallaktikos.gr/ar12953el_sygkentrwsan-3-tonoys-plastika-kapakia-kai-ta-metetrepsan-se-anapirika-amaksidia-.html). Αν δηλαδή για δύο αμαξίδια που συνολικά στοιχίζουν 240 € χρειάζονται να συγκεντρωθούν 3 1/2 τόνοι καπάκια... φαντάσου πόσο πιο χρονοβόρα γίνεται η διαδικασία για να συγκεντρωθούν 17,5 τόνοι καπάκια για ένα αμαξίδιο των 1.200 €!
5. Κατά συνέπεια για ποιο λόγο πρέπει εμείς να μπαίνουμε σε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία συλλογής; Γιατί οι ανάπηροι, φτωχοί συμπολίτες μας να υφίστανται μακροχρόνια αγωνία για το πότε ουσιώδη προβλήματά τους θα βρούνε λύση; Γιατί οι οικονομικά ισχυροί της χώρας μας δεν βάζουν ποτέ το χέρι στη τσέπη, ούτε για ασήμαντα γι' αυτούς μικροποσά όπως πχ. 120 € (ήτοι 1,75 τόνοι καπάκια);

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος που μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία- ή μάλλον οι λόγοι- είναι 3:
1. τουλάχιστον μια ποσότητα πλαστικού δεν καταλήγει στα σκουπίδια για να επιβαρύνει κι άλλο το περιβάλλον, αλλά αξιοποιείται.
2. γιατί δεν είναι διατεθειμένος ο καθένας να δώσει 0,50€ αλλά είναι διατεθειμένος να ρίξει το καπάκι από το προϊόν που χρησιμοποίησε, σε μια σακούλα αντί να το πετάξει.
3. γιατί, έστω και έτσι, ο κόσμος ενημερώνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν αναγκη και μπορούμε να βοηθήσουμε με μια πολύ απλή κίνηση.

Τώρα αν οι επιχειρηματίες μπορούν να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο, αντί να συλλέγουν καπάκια και να "διαφημίζονται", σίγουρα μπορούν και κάποιοι αγοράζουν, χωρίς να το διατυμπανίζουν.

Ως εκ τούτου, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την αρνητικότητα του άρθρου.
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ο αρθρογαφος εχει δικιο. Τοσος κοπος στην ουσια για το τιποτα. Αρκετα πια με αυτην την υποκρισια της δηθεν φιλανθρωπιας. Όλα αυτά γινονται για να το παιξουν καποιοι "φιλανθρωποι". Ας βγαλουν λεφτα από τις φουσκωμένες τσεπες τους και να πληρωσουν αυτοι για να ανακουφισσουν τον πασχοντα συνανθρωπο τους. Με διακριτικο όμως τροπο και όχι με τυμπανοκρουσίες...

Ανώνυμος είπε...

Φιλανθροι με ξενα κολλυβα εχουν πλημμυρισει την ελληνικη κοινωνια.

xmidas είπε...

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις κριτική στούς άλλους...αν αυτό είναι λάθος ,ποιά είναι η δική σου έμπρακτη συμμετοχ΄ή στο θέμα;φθάνει δεν χρειαζόμαστε άλλους σοφούς που συμβουλεύουν και έχουν άποψη για όλα...μόνο οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι το κάνουν αυτό!σε μάρανε το χάσιμο χρόνου(πολυάσχολε)ο άνεργος έχει περίσσευμα χρόνου και έλλειψη στόχων και έτσι θα νιώσει χρήσιμος αν μόνον έτσι μπορεί να βοηθήσει σε τι σε ζημιώνει εσένα; έχεις κάποια πρόταση; απο κριτικές έχουμε πολλές και στείρες και ανόητες(χωρίς νόημα ή κώλο και μύτη)
Με περισσή εκτίμιση για το χρόνα σας που ξοδέψατε γράφοντας το άρθρο σας εύχομαι καλήν υγείαν και να μην χρειαστείτε αμαξίδιο παρόλο που φθηνά κατα την άποψην σας

Unknown είπε...

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις κριτική στον αρθρογράφο, διαβάζοντας μόνο τον τίτλο ή χωρίς να έχεις κατανοήσει επαρκώς τα γραφόμενά του! Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, σε κάθε θέμα που θίγουμε, θα πρέπει στο τέλος να γράφουμε ποια είναι η συμμετοχή μας σε αυτό, αλλιώς δεν έχει καμία αξία;! Δηλαδή τα άρθρα μας θα πρέπει να έχουν σαν στόχο την αυτοπροβολή μας για να τραβήξουμε την προσοχή των αναγνωστών μας; Ή μήπως μόνο οι επί πληρωμή πρέπει να δημοσιογραφούν και οι υπόλοιποι όχι;! Έχεις μπει στη διαδικασία να συγκρίνεις τη θεματολογία του "AntiZitro" με τα συστημικά σάιτς που διαβάζεις; (BBC NEWS, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, SKAI, κ.λ.π.) Ευχαριστούμε πολύ που μας προσβάλλεις, εξομοιώνοντάς μας με τους πραγματικούς πληρωμένους κονδυλοφόρους του Συστήματος!Εμάς, μας ενοχλεί η εκμετάλλευση ανθρώπων με ευγενή αισθήματα, μας ενοχλούν οι αυταπάτες που σχηματίζουν από την παραπληροφόρηση και τη συστημική παιδεία. Όσο για το τι προτείνουμε εμείς; Οι πολίτες να αυτοοργανωθούν και να αλληλοϋποστηριχτούν δίχως τους πάμπλουτους μεσάζοντες που καπηλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και ανάγκη. Ευχαριστούμε για τις ευχές σου, αν και δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για την κατάσταση της υγεία μας, ούτε εάν έχουμε χρειαστεί ποτέ αναπηρικό αμαξίδιο...Και τώρα που νομίζεις ότι μας έβαλες στη θέση μας, πήγαινε να παραγγείλεις από την Herbal Life κάποιο από τα μη ελεγχόμενα προϊόντα της με καρκινογόνα parabens και λοιπές βλαβερές ουσίες...

xmidas είπε...

"μόνο οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι το κάνουν αυτό!"
Με αυτην μου τη φράση σας εξαιρώ,απο αυτή την ομάδα!
Θεωρώ οτι σχολίασα ενα άρθρο ερασιτέχνη,σε μη συστημική ιστοσελίδα,δεν ήθελα να σχολιάσω ένα επαγγελματία συγραφέα άρθρων,λυπάμαι αν πρόσβαλλα την επαγγελματική σας τάξιν.Επίσης δεν θα σχολιάσω τα περί κάποιου μη ελεγχόμενου προίόντος κάποιας εταιρείας ,μου μοιάζει με ηθελημένη δυσφήμηση,και σαν δυσφήμηση ή διασπορά ψευδών διαδόσεων, κάποια άλλη επιχείρηση ωφελείται.
Χαίρωμαι για την πρόταση αυτοοργάνωσης,είναι στα πιστεύω και θέλω μου,είμαι μαζί σας αρωγός και μσυναγωνιστής,πρόθυμος να ακολουθήσω ενεργούς ανθρώπους.Μέχρι τότε θα συνεχίσω να μαζεύω καπάκια μαζί με "τους πάμπλουτους μεσάζοντες που καπηλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και ανάγκη"μέχρι φθάνει το χέρι μου.... τουλάχιστον μια ποσότητα πλαστικού δεν καταλήγει στα σκουπίδια για να επιβαρύνει κι άλλο το περιβάλλον, αλλά αξιοποιείται.
Με περισσή εκτίμιση για το χρόνα σας που ξοδέψατε γράφοντας το άρθρο σας εύχομαι καλήν υγείαν.

Δημητριος Καρακωστας είπε...

Αναρωτηθηκε ποτε κανεις ποσο παραπανω συνολικο ογκο αποκτησαν τα σκουπιδια οταν εμειναν 2 εκατομυρια μπουκαλια χωρις τα καπακια
"ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ
ΣΥΜΠΙΕΖΩ:
Τα πλαστικά μπουκάλια του νερού είναι καλό να συμπιέζονται, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, προκειμένου να μην πιάνουν χώρο. Όπως είναι συμπιεσμένα βιδώνουμε και το πλαστικό καπάκι ώστε να μην επανακτούν το αρχικό σχήμα τους."

http://www.larissa-dimos.gr/larissa/anakyklosh/kanones_2.shtm

Και φυσικα πρεπει να βοηθησουμε τους συμπολιτες μας με καθε τροπο αλλα απλως γραφω μια απορεια που παντα ειχα για το συγκεκριμενο θεμα!!

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes